A TMHE támogatja az ukrán menekülteket - leállították az Oroszországba és Fehéroroszországba irányuló targoncaszállításokat

A Toyota Material Handling Europe nagy aggodalommal követi az Európában zajló konfliktust. A háború azonnali leállítására szólítunk fel. A háborús áldozatok és menekültek támogatására, továbbá a velük való szolidaritás kifejezésére 500 000 eurót adományozunk a Nemzetközi Vöröskeresztnek.

A Toyota cégcsaládon belül más vállalatok is hasonló és további kezdeményezéseket hajtanak végre, és arra biztatjuk alkalmazottainkat, ügyfeleinket és partnereinket, hogy csatlakozzanak hozzánk. Aktívan vizsgáljuk annak lehetőségét is, hogy alapkompetenciáinkkal és egyéb eszközeinkkel támogassuk azokat a már működő szervezeteket és vállalatokat, amelyek a menekültügyi és humanitárius katasztrófát kezelik.  

A válság kezelése során elsődleges feladatunk az emberek, köztük saját alkalmazottaink, ügyfeleink és partnereink biztonságának garantálása.  

A Toyota Material Handling Europe-nak nincs Ukrajnában gyártó vagy saját leányvállalata. Üzleti tevékenységünket Ukrajnában egy független forgalmazón keresztül végezzük, ez a tevékenység jelenleg a körülmények miatt leállt. Folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a vállalattal és az ott dolgozókkal, és ahol csak lehet, aktív támogatásunkat ajánljuk fel. 

Oroszországban egy teljesen saját tulajdonú marketing- és értékesítési vállalatunk működik, amely 101 embert foglalkoztat. A 9. hét eleje óta leállt a targoncák szállítása Oroszországba, valamint Fehéroroszországba. 

A Toyota Material Handling Europe egy külön vezetői munkacsoportot működtet, amely figyelemmel kíséri a további fejleményeket, és meghozza a szükséges intézkedéseket. Az Európa-szerte gyárainkba, logisztikai központjainkba és értékesítési vállalatainkba, illetve onnan kifelé történő szállítás során felmerülő, a nyersanyagok, alkatrészek és késztermékek ellátási láncát érintő kockázatok aktív és folyamatos csökkentése kiemelt feladatunk. Szerencsére eddig az események miatt az Oroszországgal és Fehéroroszországgal szemben bevezetett szankciókkal kapcsolatos zavarok nincsenek kézzelfogható hatással a termelésünkre.  

További információ:

Jonas Lindell
Vezető vállalati kommunikációs vezető
Toyota Material Handling Europe
E-mail: jonas.lindell@toyota-industries.eu
Tel.: +46 70 351 24 38

 

Összes törlése