A Toyota Industries Corporation 2020-ban is elnyerte a klímaváltozás és a vízszennyezés elleni küzdelem élharcosainak járó CDP A listás besorolást

A Toyota Industries Corporation (TICO) vállalatot az elért maximális pontszám alapján már harmadjára jutalmazzák a klímaváltozás elleni küzdelem, második alkalommal pedig a vízszennyezés elleni küzdelem terén elért kimagasló eredmények miatt az A listás besorolással. Az értékelést ezúttal is a CDP végezte. A Toyota Material Handling Europe, a cég európai anyagmozgatási részlege, folytatja a helyi kezdeményezéseket, amelyek teljes mértékben támogatják a Toyota Industries hatodik környezetvédelmi akciótervét (Sixth Environmental Action Plan).

„A kollégáinkkal való együttműködés határozottan biztatónak tűnik. Munkatársaink a klímaváltozással kapcsolatos változtatásokban és a kezdeményezések ösztönzésében vesznek részt, annak ellenére, hogy a 2020-ban jelentkező nehézségek eddig még nem látott kihívásokat jelentettek mindannyiunk számára. Örömömre szolgál, hogy japán kollégáink a CDP globális sikerének nagy részét a különböző európai szervezetek ambiciózus tevékenységének köszönhetik” – foglalja össze a sikerek hátterét Tom Schalenbourg, a Toyota Material Handling Europe fenntartható fejlődésért felelős igazgatója.

 

A Toyota Material Handling Europe 2019-ben kezdte alkalmazni az energiapolitikai irányelveket, és kötelezettséget vállalt arra, hogy a 2021-es pénzügyi évben (2021. március vége) áttér a 100%-ban megújuló villamos energiára. Ezek a lépések annak az ütemtervnek a részét képezik, amelynek megfelelően 2030-ra teljesen nulla kibocsátással működik majd a cég.

 

A Toyota Material Handling energiapolitikája 3 fő pilléren alapul, és a következő célokat tűzte ki célul a 2030-as évre:

  • A saját tevékenységek által kibocsátott káros anyagok nullára csökkentése. A folyamat következő lépése a szénmentes elektromos áram alkalmazása 2021-re, valamint az ISO 50001 tanúsítvány megszerzése valamennyi egységnél 2025-re;
  • Károsanyag-kibocsátás feltárása az ellátási lánc mentén, együttműködés a beszállítókkal csökkentett szénkibocsátású megoldások kidolgozása érdekében;
  • Teljesen szénmentes termékcsalád és megoldások kifejlesztése 2030-ra azzal, hogy 2050-re az ügyfeleknél üzemelő valamennyi rendszer és megoldás teljesen szénmentes legyen.

A program részeként a bolognai gyár egy fotovoltaikus erőművet helyezett üzembe, amelynek 2020-ban várható átlagos termelése 0,86 GWh megújuló energia. 

„A napelemek telepítése előtt 2016 júniusa óta már 100%-ban megújuló áramot vásároltunk az árampiacon.  A jelenlegi villamosenergia-fogyasztásunk körülbelül egyharmadát lefedő beruházással a bolognai régióban aktív befektetéseket eszközlünk a megújuló villamos energia nemcsak keresleti, hanem kínálati oldalán is. Ez évi 370 tonna CO2-megtakarítást eredményez” – emeli ki Andrea Raviolo, a Toyota Material Handling Manufacturing Italy fenntarthatóságért felelős vezetője.

A CDP-pontszámokat hivatalosan 2020. december 9-én jelentették be, a Toyota Industries Corporation sajtóközleménye pedig itt található.

Sajtó Információk

Toyota Material Handling Europe
Akiko Elmwall, PR Manager
+46 (0)142 8 6259, M: +46 (0)72 701 1577

Összes törlése