A Toyota Industries Corporation 2019-ben is elnyerte a klímaváltozás elleni küzdelem élharcosainak járó CDP A listás besorolást

A Toyota Industries Corporation (TICO) vállalatot az elért maximális pontszám alapján már másodjára jutalmazzák a klímaváltozás elleni küzdelemben elért kimagasló eredmények miatt az A listás besorolással. Az értékelést ezúttal is a CDP végezte. A Toyota Material Handling Europe európai anyagmozgatási részlege sikeresen csökkentette az üvegházhatású gázok kibocsátását, ezzel hozzájárulva a klímaváltozás elleni küzdelemhez.

A Toyota Material Handling Europe folyamatos erőfeszítésekkel veszi ki a részét a Toyota Industries Corporation CO2-kibocsátási irányszámainak teljesítésében. Az egyik kiváló példa a szénsemleges biogáz alkalmazására a Toyota Material Handling svédországi Mjölby-ben működő üzeme, ahol 2019-ben sikerült nullára csökkenteni a szénkibocsátást.  A TICO csoport tagjai közül ez az üzem volt az első, amelynek sikerült mindezt elérnie, aminek elismeréseképpen a Tekniska Verken az „Év fenntartható vállalata” címet adományozta a gyárnak. A díj odaítélésében természetesen szerepe volt a gyár korábbi kezdeményezéseinek is.

A Toyota Material Handling Europe ezzel is bizonyítja az alacsony szénkibocsátás elérhetőségét és kedvező áron való beszerezhetőségét azon cégek és vállalkozások számára, amelyek előre tekintve hajlandóak az innovációba fektetni. Az, hogy egymás után két évben is megkaptuk a legmagasabb rangú elismerést, mindennél világosabban mutatja, hogy kezdeményezéseink sikerrel jártak. 

„A 2019-es fenntarthatósági jelentésben beszámoltunk róla, hogy a belső üzemi folyamatokból, vagyis a gyártásból és értékesítésből származó CO2-kibocsátás Európában 2012 óta azonos szinten maradt. Ezzel párhuzamosan ebben az időszakban a bevételek azonban 54%-kal nőttek, és a káros anyagok kibocsátását illetően további csökkentést szeretnénk elérni. Elhatároztuk például, hogy 2020-tól az összes elektromos áramot megújuló erőforrásokból szerezzük majd be. Ennek köszönhetően a kibocsátott káros anyagok mennyisége további 15%-kal csökken” – ismerteti a jövőre vonatkozó terveket Tom Schalenbourg, a Toyota Material Handling Europe fenntartható fejlődésért felelős igazgatója.

A Toyota Industries hatodik környezetvédelmi cselekvési terve

A Toyota Industries Group 2016 márciusában alkotta meg „Ideal state in 2050” elnevezésű irányelvét, amelynek alapján a 2017-es és 2021-es pénzügyi év közötti időszakra vonatkozóan alkalmazni kezdte a jelenleg is használatban lévő, „Hatodik környezetvédelmi cselekvési terv” nevet kapott kezdeményezését.

A terv alapján a vállalat a következő kezdeményezéseket irányozta elő:

  1. A 2021-es pénzügyi évre a CO2-kibocsátás 10%-os mérséklése a 2006-os pénzügyi év hasonló adataihoz képest (Toyota Industries)
  2. A 2021-es pénzügyi évre az egységnyi CO2-kibocsátás 26%-os csökkentése a 2006-os pénzügyi évhez képest (Toyota Industries Group)
  3. A víztartalékokkal kapcsolatos tudatosság javítása és a kockázatok csökkentése valamennyi gyártási helyszínen

A Toyota Industries Group a jövőben is folyamatosan reagál a klímaváltozás okozta nehézségekre, és kiemelt problémaként kezeli az ügyet. A vállalat nemzetközi környezetmegóvó tevékenységével tekintélyes mértékben hozzájárul a fenntartható társadalom kialakításához.

A CDP-eredményeket hivatalosan a 2019-as japán CDP-jelentés közzétételekor jelentették be január 20-án. További információ a Toyota Industries Corporation sajtóközleményében olvasható

További tájékoztatásért a következő személyekhez fordulhat:
Akiko Elmwall, PR Manager, Toyota Material Handling Europe
E-mail: akiko.elmwall@toyota-industries.eu
Tel.: +46 (0)142 8 6259 M: +46 (0)72 701 1577

A Toyota Material Handling Europe vállalatról

A Toyota Material Handling Europe a Toyota Material Handling Group európai központja, amely az anyagmozgatási berendezések területén piacvezető Toyota Industries Corporation része. Vállalatunk az ellensúlyos villástargoncák, BT raktári eszközök és szolgáltatások, valamint hozzáadott értékekben bővelkedő szolgáltatások és innovatív megoldások széles választékát biztosítja a legkülönbözőbb méretű vállalkozásoknak, Európa több mint 30 országában. Targoncáink több mint 95%-át saját európai gyárainkban – Svédországban, Franciaországban és Olaszországban – gyártjuk, a Toyota Production System minőségi szabványainak megfelelően. Tudjon meg többet rólunk, és arról, hogyan válhatnak munkafolyamatai kivételesen hatékonnyá. www.toyota-forklifts.eu.

A CDP ismertetése

A CDP non-profit jótékonysági kezdeményezést az Egyesült Királyságban indították útjára 2000-ben. A CDP nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a különböző vállalatok és az állami szervek jobban odafigyeljenek az üvegházhatást erősítő gázok kibocsátásának mérséklésére, a vizek és az erdők védelmére. 2019-ben a CDP 525 intézményi befektető (összes kezelt eszközállomány: 96 trillió USA dollár), valamint 125 vállalat és szervezet (összes kezelt eszközállomány: 3,6 trillió USA dollár) megbízásából több vezető nemzetközi cégnél is felmérést végzett. https://www.cdp.net/en

Kapcsolat:

Toyota Material Handling Europe
Akiko Elmwall, PR Manager
+46 (0)142 8 6259, M: +46 (0)72 701 1577

 

Összes törlése