A Toyota BT Reflex E sorozat a 2022-es német formatervezési díj (German Design Award) arany fokozatát nyerte el.

A Toyota Material Handling BT Reflex E sorozatú, osztályelső tolóoszlopos targoncamodellje nyerte el a német formatervezési díj (German Design Award) 2022-es arany fokozatát. Kiemelkedő átfogó tervezési koncepciója a legmagasabb pontszámot kapta, amivel az arany fokozatot sikerült elnyernie.

„Nagyon örülünk, hogy ilyen rangos díjat kaptunk. A díj a Toyota keményen dolgozó és kreatív csapatának érdeme, amely a világ egyetlen dönthető fülkével rendelkező tolóoszlopos targoncáját hozta forgalomba. Büszkék vagyunk arra, hogy hűek maradhatunk a Toyota hagyományaihoz, amelyek nyomán a cég a logisztikai formatervezés és az innováció terén vezető szerepet tölt be” – mondta Magnus Oliveira Andersson, a Toyota Material Handling Europe formatervezési vezetője.

Innováció mesterfokon 

A német formatervezési díjat (German Design Award) a Német Formatervezési Tanács adományozza a formatervezés terén legkimagaslóbb nemzetközi szereplőknek. A tekintélyes nemzetközi szakértői zsűritől a „kiváló terméktervezés” kategóriában a BT Reflex E sorozat arany minősítést kapott. Nem ez az első alkalom, hogy a Toyota tolóoszlopos targoncája egyedi dizájnelemei miatt megkülönböztetett figyelemben részesül. A korábbi, O és R modellek ugyanis már 2017-ben és 2018-ban is díjat nyertek. A korábbi, egyedi dönthető kabinú E sorozat 2018-ban elnyerte a Red Dot „Best of the Best Award” díjat is.

Az iparágon belül a Toyota évek óta globális vezető szerepet tölt be az innováció terén. Az új BT Reflex sorozattal új etalont állítanak fel a biztonság, az ergonómia és az energiahatékonyság terén. A BT Reflex E-sorozat a világ egyetlen, dönthető fülkével rendelkező tolóoszlopos targoncája. Úgy tervezték, hogy az ismétlődő és a magasban végzett munkáknál csökkentse a gépkezelő megterhelését. Az új modell páratlan innovációs megoldásaival, többek között a vadonatúj színes érintőképernyővel, amely könnyen elérhető és intuitív, tűnik ki a hasonló gépek közül. A Toyota tervezőcsapata számára mindig is elsődleges szempont volt a kiemelkedő ergonómia és az, hogy a gépkezelő álljon a tervezés középpontjában. 

A minőség és a felhasználói teljesítmény ötvözése 

A német formatervezési díj (German Design Award) zsűrijének véleménye: „A magas belső terű raktárakban való munkavégzésre tervezett BT Reflex E sorozatú tolóoszlopos targonca kiemelkedő általános formatervezési koncepciójával és a legapróbb részletekig leegyszerűsített formavilágával nyerte el a szakemberek elismerését. A kialakítás a minőséget a felhasználói teljesítménnyel kombinálja, és nagy hangsúlyt helyez az üzemeltetés biztonságára. A termék használhatósága és dinamizmusa teljesen egyedi, lenyűgöző módon ötvöződik a gép minden részletében.”

A győztes terveket a közönségnek a German Design Awards 2022 kiállításon mutatják be, amely a frankfurti Iparművészeti Múzeumban kerül megrendezésre 2022. február 11. és 27. között.

A közönségnek lehetősége van arra, hogy a díjazottak közül kiválassza kedvenceit. A regisztrációt követően 2022. január 28-ig bárki leadhatja szavazatát A legtöbb szavazatot kapott terv 2022 februárjában kapja meg a közönségdíjat. 

Olvasson bővebben a Toyota BT Reflex E sorozatról a német díj weboldalán, és szavazzon itt  

További információ tolóoszlopos targoncáink választékával kapcsolatban

Sajtó Információk

Toyota Material Handling Europe
Akiko Elmwall, PR Manager
+46 (0)142 8 6259, M: +46 (0)72 701 1577

Összes törlése