A Toyota bemutatja új, kompakt, könnyen vezethető, Traigo24 elektromos targoncáját

A Toyota Material Handling Europe bemutatja új, 3 kerekű elektromos targoncáját, a Traigo24 típust, amelyet szűk helyeken történő egyszerű munkavégzésre terveztek. A modellek teherbírása 1 és 1,5 tonna között mozog, energiatakarékos lítiumionos meghajtással és kiváló ergonómiai jellemzőkkel rendelkeznek a fokozott termelékenység érdekében.

Az ügyfelek az új Toyota Traigo24 elektromos meghajtású, ellensúlyos modellcsalád 1, 1,25 és 1,5 tonna közötti teherbírású és 6,5 méteres emelési magasságú targoncái közül választhatnak. Ez a könnyen vezethető, kompakt, 3 kerekű targonca szűk és zsúfolt helyeken is lehetővé teszi a biztonságos és hatékony munkavégzést. A vezető igényei szerint kialakított targonca a könnyű és közepes igénybevételű alkalmazások széles skálájához használható. Méretének és rugalmasságának köszönhetően ideális gyárak, raktárak és üzletek számára, anélkül, hogy a biztonság, a megbízhatóság vagy a kényelem terén kompromisszumot kellene kötnie.

„Jelenleg igen nagy a kereslet az elektromos meghajtású ellensúlyos targoncák iránt, és ügyfeleink a terhektől, a munkakörnyezettől és az energiaellátási megoldásoktól függően sokféle igénnyel keresnek fel bennünket.

A legújabb Traigo80 targoncák valóban lehetővé teszik az ügyfelek számára az elektromos meghajtásra való átállást anélkül, hogy az intenzív használat során kompromisszumra kényszerülnének a teljesítményt illetően. Új, kompakt, Traigo24 modelljeink az alkalmi, egyszerűbb feladatokat végző ügyfelek számára könnyítik meg a munkát. Minden igényt ki tudunk elégíteni” – emeli ki Jose Maria Gener, a Toyota Material Handling Europe értékesítési és marketing alelnöke.

Könnyítse meg munkáját a kompakt és jól manőverezhető Traigo24 modellel

Ekekromos targonca rendkívül kompakt alvázszerkezetének köszönhetően ideális a szűk helyeken és zárt területeken. Rendkívül fordulékony, ennélfogva tökéletesen alkalmas a terhek szűk folyosókon történő rakodására, még akár a 1,5 tonnás modellel is, amely új, rövidebb alvázzal rendelkezik. A legnagyobb kapacitású targonca fokozza a vezethetőséget és a hatékonyságot. A Toyota Traigo24 az agilitás, a könnyű kezelhetőség és a hatékonyság kombinációját nyújtja az egyszerű, alkalomszerűen végzett munkákhoz.

A kimagasló ergonómiai jellemzőknek köszönhetően a Traigo24 kompakt mérete ellenére a gépkezelő kényelmesen érzi magát a vezetőülésben. A fülkét a munkakörnyezet és a termelékenység javításának jegyében terveztük meg és alakítottuk ki. A beépített kijelző könnyen elérhetővé teszi a legfontosabb működési adatokat, például az emelési magasságot, a teher súlyát és az oszlop helyzetét. Az újratervezett, süllyesztett műszerfal szintén hozzájárul a hatékonyság növeléséhez, mivel kiváló kilátást biztosít előre. Mindezek mellett több helyet biztosítottak a kezelő lábának, új pedálelrendezést alkalmaztak, valamint egy dönthető, pozíciómemóriával ellátott kormányoszlopot kapott a gép. Emellett a járművezetők a vezetési stílusuknak leginkább megfelelő kezelőszervek közül választhatnak: minikarok, multifunkciós kezelőegység vagy a hagyományos vezetőoldali karok. A fenti jellemzők mindegyike hozzájárul a termelékenység és a hatékonyság javításához, és egyúttal a működés biztonságának fokozásához.

Energiahatékony teljesítménykezelés

A 24 voltos elektromos termékcsalád lítiumionos technológiával és hagyományos, ólomsavas akkumulátorokkal is elérhető. A Toyota Material Handling nagy energiasűrűségű lítiumion akkumulátorokon alapuló különböző intelligens energiaellátó csomagok közül lehet választani. Ez maximális energiahatékonyságot tesz lehetővé, miközben csökkenti a CO2-kibocsátást és az energiaköltségeket. A koncepció lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a munkamódszerüknek megfelelően meghatározzák az akkumulátor és a töltő optimális kombinációját, figyelembe véve az üzemidőt és a normál munkaidő alatti tervezett szüneteket, még a főként alkalmanként használt elektromos targoncák esetében is.

Sajátos Traigo-típusjegyek

Az új külső dizájnnal ellátott Traigo24 sajátos stílusjegyei megtalálhatók a Traigo48 és a nemrégiben bemutatott Traigo80 típusnál is, amelyek a Toyota elektromos modellcsaládjának részét képezik. Mind a felső védőburkolatot, mind az ellensúlyt áttervezték, hogy megkönnyítsék az erre a targoncára jellemző anyagmozgatási műveletek elvégzését.

Amellett, hogy a Traigo24 zárt térben, illetve alkalmanként a szabadban is üzemelhet, különböző fülkeopciókat kínál, mint például vászonkabin, az ajtó nélküli fülke vagy első szélvédő és tető, ezzel garantálva az optimális kezelői kényelmet és hatékonyságot.

A biztonság az első

A Toyota Traigo24 csatlakoztatott intelligens targoncaként kapható, ami lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a biztonság, a termelékenység és a költséghatékonyság tekintetében figyelemmel kísérjék és javítsák működési mutatóikat. Az I_Site flottakezelő rendszer funkciói a következők: PIN kódos vagy Smart kártyás hozzáférés, amely csak a műszerfalba, a kijelző mellé beépített PIN kódos egységgel vagy kártyaolvasóval engedélyezi a járművezetők számára a targonca aktiválását. Egy másik, opcióként elérhető a használat előtti ellenőrzés, amely lehetővé teszi a járművezetők számára, hogy csak akkor indítsák el a targoncát, ha megválaszoltak egy sor kérdést, amelyek biztosítják a targonca megbízhatóságát és biztonságos üzemeltetését.

Minden Traigo24 elektromos targonca alapfelszereltségként rendelkezik a Toyota egyedülálló aktív stabilitási rendszerével (SAS), amely kiváló stabilitást biztosít a targonca számára, védve a kezelőt és a rakományt vezetés, kanyarodás és emelés közben. Az SAS fejlett technológiája növeli a biztonságot és javítja a termelékenységet.

Fokozott hatékonyságú üzem

Az új, 24 voltos modell számos olyan opciót is kínál, amelyek növelik az anyagmozgatási műveletek termelékenységét és hatékonyságát. Az új Traigo24 modell két új oszloptípussal kapható (FV és FSV). A nagyobb termelékenység érdekében mindkettő javítja a villavégek láthatóságát, ugyanakkor lehetővé teszi a manőverezést alacsony munkakörnyezetben is, ami hasznos velejárója a targonca kompakt méretének.

Az új elektromos targoncákhoz opcionálisan nagy teljesítményű első és hátsó LED lámpák is rendelhetők, amelyek garantálják a biztonságosabb működést a sötét területeken, ugyanakkor csökkentik az energiafogyasztást.

Könnyítse meg a dolgát a Toyota Traigo24 típusú, új elektromos ellensúlyos targoncával, amely az egyszerűség, a kompakt kialakítás, az egyszerű kezelőszervek és a nagyszerű kilátás együttesét kínálja a biztonságos és hatékony munkavégzés érdekében.

Fedezze fel az új Traigo24 targoncát >

További információkért kérjük lépjen kapcsolatba:  

Sophie Meuwissen
Operational Marketing Manager, Toyota Material Handling Europe 
E-mail: sophie.meuwissen@toyota-industries.eu
Tel.: +32 3 302 3247
M: +32 473 22 00 61 

Összes törlése