A Toyota bemutatja három vadonatúj, lítiumion akkumulátorokra épülő raktári targoncáját

A Toyota Material Handling Europe bemutatja a nagy igénybevétellel járó felhasználási területeken történő teherkezelésre és felrakásra tervezett beállós, elektromos raklapozó és felrakó targoncáinak új generációját. A nagy teljesítményű modellek magas fokú termelékenységet kínálnak. A hatékony munkavégzés érdekében energiatakarékos lítiumion technológiával, továbbfejlesztett biztonsági funkciókkal és nagyszerű ergonómiával rendelkeznek.

A három új modell: Toyota BT Levio LSI200 – 2 tonnás, beállós, motoros elektromos targonca, BT Staxio SSI200D –2 tonnás, duplapaletta kezelésére szolgáló beállós targonca és BT Staxio SSI160LN – 1,6 tonnás, keskeny, beállós felrakó targonca emelhető támasztókarokkal, ugyanazt a moduláris megközelítést – a Radical Energy Design (RED) – követi, mint a Toyota BT Levio LWI160 lítiumion akkumulátoros targoncák nemrégiben megjelent tervezési koncepciója.

Az alacsony emelők és a felrakók középponti eleme a lítiumion akkumulátoros modul, amely az alvázkeretbe van beépítve. Az áttervezett modellek kompakt mérete és a lítiumion technológia nagyon alacsony energiafogyasztást eredményez. Ezek az új modellek számos előnnyel büszkélkedhetnek, mint például: nagyobb manőverezhetőség, nagyobb üzemidő és hatékonyság a műszakok alatt, valamint alacsonyabb CO2-kibocsátás.

Jose Maria Gener, a Toyota Material Handling Europe értékesítési és marketingalelnöke: „Büszkék vagyunk arra, hogy végre megjelenhetünk ezekkel a vadonatúj, beállós modellekkel, amelyek a lítiumionos megoldásunkra épülnek, és kategóriaelső ergonómiai jellemzőket biztosítanak, miközben minimalizálják az energiafogyasztást. Az új termékcsaláddal azon ügyfeleink számára kínálunk egyedi megoldást, akik ergonomikus, biztonságos és energiatakarékos termékeket keresnek, amelyek célja a termelékenység növelése és a működési költségek csökkentése.”

A gépkezelőre szabva – lítiumion technológia alapján

Nagy teljesítmény

Az új generációs, beállós, elektromos palettázó és felrakó targoncákat nagy igénybevételű, nagy vízszintes távolságokon történő szállításra tervezték.

Kiváló manőverezőképesség mellett nagy teljesítményt tesznek lehetővé, a 360°-os kormányzásnak köszönhetően zökkenőmentes, megszakítás nélküli mozgást biztosítanak. Elérhető az intuitív 180°-os kormányzás is. Az új, lítiumion akkus, beállós modellek egyedülállóan kompakt alváza és kis fordulási sugara miatt könnyen elférnek szűk helyeken vagy keskeny folyosókon.  A vezetőfülke jó rálátást biztosít a villákra és a kezelt teherre, köszönhetően a targonca hatékonyságot javító kisebb méreteinek. 

A duplapaletta kezelésére szolgáló targonca időt takarít meg és növeli a hatékonyságot, köszönhetően annak, hogy mindkét villán dupla terhet tud kezelni a támasztókarokkal, amelyek a villával együtt akár 2000 kg terhet is elbírnak.

Az LN felrakó lehetővé teszi a tömbösített emelést és a magasra (5,4 m-ig) történő rakodást, különösen a keskeny folyosókon. A felső védőtető tökéletes védelmet nyújt a gépkezelőnek, anélkül, hogy a kilátást és ezzel együtt a termelékeny munkavégzést bármi is akadályozná.

Nagy üzemidő az energiatakarékos lítiumionos megoldásnak köszönhetően

A lítiumion akkumulátorokra épülő targoncák rendkívül kompakt kialakítása garantálja a csökkentett energiafogyasztást. A 790 mm szélességű kompakt alvázhoz a Toyota három intelligens, lítiumionos energiaellátási módja közül lehet választani: 210, 300 vagy 420 Ah kapacitású lítiumion akkumulátorok, amelyek nagy energiaszintet és kategóriaelső alacsony energiafogyasztást kínálnak.

A litiumionos töltők széles választékával kombinálva ezek a lehetőségek a nagy intenzitású felhasználási területeken csökkentik az összköltségeket és garantálják a magas üzemidőt. A folyamatos, több műszakos üzem a Toyota új, alacsony emelő- és felrakó targoncáinak gyors és biztonságos alkalmi töltésének, valamint a lítiumionos rendszernek köszönhetően válik lehetővé.

A maximális biztonság érdekében a gépkezelő igényei szerint készül

Az új beállós modellek tervezésénél nagy hangsúlyt fektettek a biztonságra. A zárt fülkében álló vagy félig ülő kezelő mindig nagyfokú védelmet élvez. A kompakt alvázzal kombinálva a gépkezelők minden irányba tökéletesen kilátnak, ami a nagy forgalmú helyeken jelentősen fokozza a biztonságot. A kanyarodáskor automatikusan csökkentett sebesség, a kezelő jelenlétének érzékelése (a szőnyegen és a joysticknál egyaránt), a kék LED-es figyelmeztető lámpa szintén hozzájárul a biztonságos működéshez. Az új beállós modellek már alapfelszereltséggel ellátva is intelligens targoncák, gyárilag felszerelve az I_Site rendszerrel, a Toyota flottakezelő platformjával, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy figyelemmel kísérjék és irányítsák a targoncaflottát. A felrakó védőtetője további biztonságot nyújt a gépkezelőnek anélkül, hogy a kilátást rontaná.

Fokozott kényelem és ergonómia a nagyobb teljesítmény érdekében

A felrakók és a motoros raklapszállítók egyaránt a gépkezelő szempontjainak figyelembe vételével készülnek. A teljes műszak során élvezhető kényelem és a termelékenység biztosítása érdekében a vezetőfülke ergonomikus kialakítású, és minden kezelőszerv könnyen elérhető és kezelhető. A targonca ergonomikus joystickkel ellátott, állítható, jobb oldali kezelőegységgel, a könnyű és zökkenőmentes manőverezést biztosító kormánykerékkel és színes érintőképernyős kijelzővel rendelkezik, amely tökéletes interakciót tesz lehetővé a kezelő és a targonca között. Az állítható ülő/álló szék, a rezgéscsillapított padló és az akadálymentes kilátás jelentősen hozzájárul a gépkezelő optimális termelékenységéhez és hatékonyságához.

Minden nagy igénybevételt jelentő alkalmazáshoz és környezethez

Különböző opciók állnak rendelkezésre, amelyek bármilyen, az anyagmozgatási műveletekben történő intenzív felhasználási területen alkalmazhatók: többféle oszlopkonfiguráció, villahosszúság és -szélesség, e-bar tartozékok stb.

A jobb teljesítmény, az ergonómia, a nagyobb energiahatékonyság és a nagyobb biztonság érdekében minden tekintetben a felhasználó igényei szerint készül. Mivel kialakításuk középpontjában a gépkezelő áll, ezek a többcélú targoncák az ügyfelek széles körének megfelelnek, raktárakban és elosztóközpontokban, élelmiszer- vagy autóiparban, sőt hűtőházi alkalmazásokban is, egy nagyobb targoncapark részeként is kiválóan alkalmazhatók.

Az új, beállós, elektromos LSI200 raklapozót és az SSI200D/SSI160LN felrakót az idei LogiMAT-on, az intralogisztikai megoldások és a folyamatmenedzsment nemzetközi szakkiállításán mutatják be, amelyet április 25. és 27. között tartanak a stuttgarti vásárközpontban.

Sajtó Információk

Toyota Material Handling Europe
Akiko Elmwall, PR Manager
+46 (0)142 8 6259, M: +46 (0)72 701 1577

Összes törlése