A Toyota 2022-es logisztikai tervezési versenypályázatán ezúttal a városi mikrologisztika területén keressük a legjobb ötleteket

A Toyota Material Handling Europe tervezőközpontja által kétévente megrendezett verseny, a Toyota logisztikai tervezési versenypályázatának 2022-es fordulóját a Toyota európai tervezőstúdiójának és a Toyota Europe tervezésfejlesztési részlegének közreműködésével rendezzük meg. A versenyre most már a világ minden országából nevezhetnek a diákok. A kihívás: rövidebb ellátási láncok, nagyobb pontosság, nagyobb rugalmasság és kisebb környezeti hatás a városokban.

A világ népességének több mint fele városi környezetben él. Európában ez az arány több mint nyolcvan százalék. Ekkora mennyiségű ember szükségleteit kielégíteni nagyon nagy feladat. Csak a párizsi régióban hetente mintegy 4,3 millió kiszállítás történik.

A városok egyre zsúfoltabbá válnak, és a nagyobb központokban egyre gyakrabban tiltják be az autókat. A légszennyezés elleni harc is fokozott figyelmet kap. A Toyota 2022-es logisztikai tervezési versenypályázatának keretében a diákoknak a városi környezetben előforduló mikrologisztikai problémákra kell megoldást találni, valamint javaslatokat kell kidolgozniuk a hatékonyság javítására is.

„Az első, 2014-es tervezési versenyre csak 132-en regisztráltak, azonban ez a szám a legutóbbi alkalommal már majdnem elérte a 2500-at” – mondja büszkén Magnus Oliveira Andersson, a Toyota Material Handling Europe formatervezési vezetője.  „Nagyon örülök, hogy együtt sikerül működnünk a Toyota Motornál dolgozó tervezőkollégákkal. A fenntarthatóbb társadalom biztosítása mindannyiunk számára kihívást jelent. A kiszállítások legutolsó része, az ajtóig történő szállítás továbbra is nagy falat, emiatt idén a városi mikrologisztikát jelöltük meg központi témaként.”

„Nagy örömünkre szolgál, hogy részt vehettünk a verseny legújabb fordulójában, amely során tanúi lehetünk a TMH kreatív csapatai közötti páratlan együttműködésnek.” – vélekedik Laurent Bouzige, a Toyota Europe tervezésfejlesztési részlegének stratégiáért és mobilitásért felelős vezető tervezője.  „Ebben a fordulóban szakítani szeretnénk az autóipari és logisztikai szakmát jellemző közhelyekkel, újragondolni az áruk, a szolgáltatások és az emberek mobilitásáról kialakult képet, ráadásul mindezt holisztikus és rendszeralapú módon. Szeretnénk új ötleteket, innovatív és kevesebb beavatkozással járó megoldásokat találni, hogy alapjaiban újíthassuk meg a jövő mobilitási rendszereit.”

A verseny most indul, és minden olyan pályamű részt vehet rajta, amely hűen tükrözi a Toyota márka hírnevét és minőségét. A jelentkezési határidő 2021. október 19., amelyet követően a Toyota-csoport tervezéssel és innovációval foglalkozó szakembereiből álló zsűri bírálja majd el a beérkezett műveket, és választja ki a győzteseket.

November végén az összes döntős visszajelzést kap a zsűritől, egyben a zsűri végső döntése előtt lehetőségük lesz ötleteiken még finomítani. A verseny győzteseit az iparági vezetők és szakértők közös döntése alapján választják ki.

A nyeremények között pénzdíjak is szerepelnek, valamint a nyertesek lehetőséget kapnak a Toyota Material Handling tervezőközpontjában (Svédország/Olaszország), illetve a Toyota Europe tervezésfejlesztési részlegénél (Franciaország) letölthető hathónapos fizetett gyakornoki pozícióra való jelentkezésre. Az érdeklődők a Toyota Logistic Design Competition weboldalán találnak tájékoztatást, illetve a jelentkezés is ezen az oldalon lehetséges. (tldc.toyota-forklifts.eu)

Sajtó Információk

Toyota Material Handling Europe
Akiko Elmwall, PR Manager
+46 (0)142 8 6259, M: +46 (0)72 701 1577

Összes törlése