A milánói 2023-as tervezői héten bejelentették a Toyota Logistic Design Competition verseny új fordulójának indulását

A kiállítási komplexumba látogatók megtekinthetik a korábbi fordulók legérdekesebb pillanatait, áttekintést kaphatnak a korábbi ötletekről és elgondolásokról, valamint ellátogathatnak a hírességek csarnokába is. Természetesen nem maradhat el a legújabb Toyota Logistic Design Competition-forduló alapos ismertetése sem, amelynek mottója a „legkisebb is számít”. A forduló megrendezését a Toyota Motor Europe, Toyota Europe Design Development (ED²) és a Kinto Europe támogatta.

Az események forgataga

Az Oprificio 31, a Design Week központi részén található kiállítási komplexum, amely a SuperStudio csoport kiállításának szomszédságában, a milánói BASE komplexummal szemben, a Tortona dizájnnegyed közvetlen közelében helyezkedik el. Az egyedülálló dizájnelveket követő Opificio 31 belsejében kialakított, egyedi hangulatot kínáló Loftino különböző kiállítási és műhelytereket foglal magában.

A tervek szerint a Loftinóban a Toyota Material Handling Europe bemutatja a 2022-es verseny győzteseit, a Toyota Motor Europe, a Toyota Europe Design Development (ED²) és a Kinto Europe együttműködésével meghirdeti a 2024-es versenyt, valamint workshopokat és szemináriumokat tart fiatal és ambiciózus tervezők számára.

Az előzmények

A Toyota Material Handling Europe díjnyertes targoncamegoldásokat és anyagmozgató berendezéseket fejleszt. A folyamatos fejlődés és előrelépés jegyében 2014-ben a vállalat tervezőversenyt hirdetett a diákok és diplomások számára. Több fiatal állt elő meglehetősen innovatív ötletekkel.

A vállalat immáron tíz éve rendezi meg a Toyota tervezőversenyét a Toyota Logistic Design Competition versenyt, röviden TLDC-t. A kezdetben csupán néhány résztvevővel zajló svédországi verseny mára több ezer kezdő tervezőt foglalkoztató, nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.

A versenyből nem csupán a vállalat profitál, hanem a TLDC több résztvevője is, akik az idők folyamán kiemelkedő tervezői karriert futottak be. Az esemény lerántja a leplet a korábbi TLDC-fordulók érdekességeiről, és lehetőséget nyújt a tervezőkkel való találkozásra is.

Future Design 2024

A Toyota Logistic Design Competition 2024-ben sem marad el. A tervezőhallgatók egyik érdekes feladata lesz, hogy új alapokra helyezzék az elkövetkezendő 20 év fenntartható tervezési alapelveit, aminek nyomán fény derülhet rá, hogyan lehet leküzdeni a logisztika és az ellátási lánc jelenlegi kihívásait, és milyen, a társadalmi hagyományokat és bevett szokásokat alapjaiban felforgató trendek várhatók.

Magnus Oliveira Andersson, a Toyota Material Handling Europe formatervezési vezetője a következőképpen vélekedik: „Meggyőződésünk, hogy a tervezők egyik feladata a jövő nemzedékeiről való gondoskodás; a hatodik évad célja párbeszédet kezdeményezni a résztvevőkkel, hogy környezetbarát logisztikai és mobilitási megoldásokat alkossanak.”

„Ismét nagy örömünkre szolgál, hogy a Toyota Material Handling Europe és a KINTO mellett új partnerként részt vehetünk a tervezőverseny szervezésében” – tette hozzá Laurent Bouzige, az ED² vezető stratégiai és mobilitási tervezője.

„Szeretnénk, ha a forduló témája a körforgásos gazdaság lenne. Arra kívánunk rávilágítani, hogy a logisztikai megoldások rendszerszintű megközelítéssel történő megtervezése miképpen teszi lehetővé a teljes értékláncban a szénlábnyom drasztikus csökkentését. A rendezvény másik kiemelt témája a MAAS, vagyis a mobilitás mint szolgáltatás. Szeretnénk, ha a résztvevők olyan mobilitási ökoszisztémát dolgoznának ki, amely sikerrel veszi a jövő kihívásait.

A legutóbbi fordulóból is sokat tanultunk, hiszen a résztvevők nem csupán fenntartható, hanem humoros megoldásokkal rukkoltak elő. Biztos vagyok benne, hogy az új forduló ismét lehetőséget nyújt számunkra, hogy felfedezzük a jövő tehetségeit, akik egy mindent alapjaiban megújító jövő új találmányait hozzák majd el nekünk.”

Ahhoz, hogy a logisztikai rendszer és a körforgásos gazdaság széles spektrumát lefedjük, a kihívásokat lépésenként kell megoldanunk, és egyszerre csak a probléma egy vetületével kell foglalkoznunk. Készen áll saját feladatának elvégzésére?

 

A legutóbbi fordulóból is sokat tanultunk, hiszen a résztvevők nem csupán fenntartható, hanem humoros megoldásokkal rukkoltak elő. Biztos vagyok benne, hogy az új forduló ismét lehetőséget nyújt számunkra, hogy felfedezzük a jövő tehetségeit, akik egy mindent alapjaiban megújító jövő új találmányait hozzák majd el nekünk.”

Ahhoz, hogy a logisztikai rendszer és a körforgásos gazdaság széles spektrumát lefedjük, a kihívásokat lépésenként kell megoldanunk, és egyszerre csak a probléma egy vetületével kell foglalkoznunk. Készen áll saját feladatának elvégzésére?

Az új Toyota Logistic Design versenyre 2023. május 15-től lehet jelentkezni. További információk hamarosan.

Sajtó Információk

Toyota Material Handling Europe
Akiko Elmwall, PR Manager
+46 (0)142 8 6259, M: +46 (0)72 701 1577

Összes törlése