Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson Önnek. OK

Toyota Tonero működés közben

VIGYÁZZ, KÉSZ, RAJT – ITT A TÉL

A nappalok rövidebbek, és egyre hidegebb is van. Visszafordíthatatlanul megérkezett a tél. A tél természetesen munkakörülményeinkre is hatással van, legyen szó beltéri vagy kültéri berendezésekről, mindegyiket egyformán érintik a megváltozott időjárási körülmények. Hogyan lehet télen is biztonságosan dolgozni? Összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot, amelyet követve a targoncák és azok kezelői is felkészíthetők a zord téli időszakra.

A biztonság az első

A raktáron kívüli munkavégzés előtt a kellemetlen meglepetések elkerülése érdekében tájékozódjon az időjárásról, és készüljön fel annak megfelelően. A hőmérséklet fagypont alatt van? Éjjel esett a hó? A targoncával mindig az útviszonyoknak megfelelő sebességgel szabad csak haladni, és fontos tudni, hogy az út még bent a raktárban is csúszós lehet.

 

Öltözzön fel a téli időjárásnak megfelelően

Mivel télen igen hideg lehet, a megfelelő téli ruházat elengedhetetlen, különösen akkor, ha huzamosabb ideig kell a szabadban tartózkodni. A téli ruházat legyen szélálló, és egyáltalán nem luxus, ha télen jó vastag kesztyűt és sapkát hord a hideg ellen. A hosszabb sötét időszakok és a hóesés miatt romolhatnak a látási viszonyok, ezért érdemes láthatósági mellényt is felvenni.

A targoncák felkészítése a téli időszakra

A téli üzemre természetesen nemcsak a gépkezelőket, hanem a targoncákat is elő kell készíteni. A télen szabadban használt targoncák egyik legfontosabb kelléke a téli gumi. A hóláncokkal ellátott levegős gumiabroncsok csúszós felületen is garantálják a megfelelő tapadást és biztonságot. Ahhoz, hogy a kezelő munka közben jól védett és meleg helyen legyen, az ilyen targoncákra érdemes zárt kabint, vagy legalább tetőt szerelni. Munka közben sosem szabad megfeledkezni róla, hogy télen rosszak a látási viszonyok, ezért lényeges, hogy a targonca összes világítása kifogástalanul működjön.

 

Tisztítás és mosás – a hibátlan működés alappillérei

A biztonság mindig elsőrendű fontosságú, azonban az évnek ebben az időszakában mindez hatványozottabban igaz. Érdemes minden műszak elején ellenőrzésekkel megbizonyosodni róla, hogy minden rendben van-e a gépen. Elég, ha pontról-pontra végigmegy a gyártó napi vagy heti ellenőrzőlistáján, amelyet a targonca gépkönyvében talál. Nézze meg a különféle folyadékok és az üzemanyag szintjét is, és mindig hagyjon elég időt rá, hogy a targonca motorja és hidraulikus rendszere üzemmeleg állapotba kerüljön.

Az alapos karbantartás a biztonságos üzem kulcsa

Télen a targoncák még a szokásosnál is alaposabb karbantartást igényelnek. A mindenre kiterjedő karbantartással biztosítható, hogy a targonca nem robban le a hideg miatt. 

  • Gondos tisztítás – precíz munka
  • Gondoskodjon a karbantartási teendők szabályszerű ütemezéséről
  • Télen az akkumulátorok különleges figyelmet igényelnek
  • Tartsa nyilván az esetleges meghibásodásokat és szervizeseményeket
  • A télen nem használt eszközöket száraz helyen kell tárolni.

Kérdései vannak? Elérhetőség Hasznos ötletekkel segítjük a téli időszakra való felkészülést.

Ez is tetszhet Önnek

Toyota targoncát javító szerviztechnikus

Szerviz

Olyan szervizcsomagokat kínálunk, amelyek biztosítják vállalkozása folyamatos működését. Használja ki teljes mértékben a targoncákat, és tervezze magabiztosan vállalkozása működését!

Tudjon meg többet >
Emberek targoncát néznek

Fenntarthatósági tervünk

Együtt változást érhetünk el, maximalizálva a biztonságot, csökkentve a környezetre gyakorolt hatást és optimalizálva az üzleti folyamatokat. 

Tudjon meg többet >
Gépkezelő BT Optiot használ komissiózásra

Termékkínálatunk

Tekintse meg villástargoncáink teljes kínálatát, beleértve tolóószlopos, palettázó és komissiózó targoncáinkat.

Tudjon meg többet >