Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson Önnek. OK

Közelkép a targoncán lévő SAS logóról

Hogyan javítja a System of Active Stability (SAS) rendszer az üzemi biztonságot és termelékenységet?

Tudta, hogy a súlyos villástargonca-balesetek 30%-át a targonca oldalirányban való felborulása okozza? Targoncáink stabilitásának növelésével csökkenteni tudjuk a balesetek kockázatát. Éppen ezért valamennyi Toyota ellensúlyos villástargoncánk alapfelszereltségéhez hozzá tartozik a Toyota System of Active Stability (aktív stabilitási rendszer, SAS). Ez az egyedülálló funkció aktívan figyeli a targonca teljesítményének legfontosabb paramétereit. Így minimálisra csökkenthető az állásidő, és maximálisra növelhető a termelékenység.
llusztráció: az SAS megvédi a targoncát

Hogyan működik?

Az SAS aktívan hozzájárul a munkahelyi biztonsághoz egy olyan rendszerrel, amely 10 érzékelőből, 3 működtetőelemből és 1 vezérlőből áll. Ennek a rendszernek köszönhetően az SAS felügyelni tudja az anyagmozgatási műveleteket, és szükség esetén korrekciós intézkedésekkel be tud avatkozni, hogy garantálja a targonca és a mozgatott rakomány stabilitását.

„Az SAS nagyfokú biztonságot és termelékenységet szavatol a kezelő számára, és a nagy kihívást jelentő területeken dolgozó ügyfeleknek éppen erre van szükségük” – mondja Andrea Zannoni, a Toyota Material Handling Italy regionális igazgatója.

Kérjen tanácsot
A hátsótengely-stabilizátor ábrája

A hátsótengely-stabilizátor

Az SAS úgy csökkenti a kanyarodás közbeni kockázatot, hogy az nem megy a termelékenység rovására. Ha a targonca instabillá válik kanyarodás közben, a szabadalmaztatott hátsótengely-stabilizátor automatikusan blokkolja a hátsó tengelyt, így növelve a targonca stabilitását. Ez csökkenti az oldalra borulás kockázatát. Az SAS a legtapasztaltabb kezelőnél is gyorsabban reagál, és kiemelkedő stabilitást biztosítva védi a kezelőket a sérülésekkel, a targoncákat pedig a károsodásokkal szemben.

Sebességcsökkentés illusztrációja

Sebességcsökkentés kanyarodás közben

Ha az SAS a kanyarodási sebességet túl nagynak érzékeli, felülbírálja a kezelői utasítást, és automatikusan lelassítsa a targoncát, hogy a megfelelő helyzetben tartsa a kerekeket és a rakományt. A balesetek megelőzése biztosítja a gépkezelők biztonságát és a berendezés kiváló üzemállapotát.

Oszlop-előredöntés illusztrációja

Az oszlop előredöntési szögének korlátozása

Az SAS megakadályozza, hogy akár a rakomány, akár a targonca veszélyesen előrebillenjen. Az oszlop előredöntési szögének korlátozása figyeli a rakomány magasságát és az oszlop helyzetét. Szükség esetén automatikusan korlátozza az oszlop dőlésszögét, hogy ezzel védje a kezelőt és a rakományt. Ezáltal csökkenti a személyi sérülés és az anyagi kár kockázatát, ami a biztosítási költségeket is kedvezően befolyásolja.

Oszlop-hátradöntés illusztrációja

Az oszlop hátradöntési sebességének korlátozása

Ha a rakomány túl gyorsan billen hátra, az veszélybe sodorhatja a gépkezelőt, az árut és a targoncát is. Az oszlop hátradöntési sebességének korlátozása érzékeli a potenciális kockázati tényezőket, és megfelelően csökkenti az oszlop sebességét. A rakomány biztosan és egyenletesen a megfelelő helyzetbe áll, és a munka folytatódik.

Villastabilizáló rendszer illusztrációja

Villastabilizáló rendszer

A villák vízszintes helyzetbe állítása némi plusz időt igényel. Az SAS villastabilizáló rendszerrel a villák gombnyomásra vízszintes helyzetbe állíthatók, ami megkönnyíti a gépkezelő dolgát, különösen a magasban végzett rakománymozgatáskor. Ezzel időt spórolhat, és ezáltal növelheti a termelékenységet, és csökkentheti a költségeket.

Aktív kormányszinkronizálás illusztrációja

Aktív kormányszinkronizálás

A hidraulikus kormánycsúszás kiküszöbölése elősegíti a kezelők biztonságos és hatékonyabb munkavégzését. Az SAS aktív kormányszinkronizálási funkciója ezt úgy éri el, hogy automatikusan egymáshoz igazítja a kormánykerék és a hátsó kerekek állását. A gépkezelők így ergonomikus körülmények között dolgozhatnak, és mindig pontosan tudják, hogy a targonca merre fog haladni, ami garantálja a biztonságot és termelékenységet.

Ez is érdekelheti

A Swarm targonca árnyéka

Innováció és jövőbeli technológia

A Toyota értékek és az iparág kihívásai által egyaránt inspirált központban ügyfeleinket szem előtt tartva tervezzük meg az anyagmozgatási megoldásokat.

Tudjon meg többet >
Elektromos ellensúlyos targonca rakodás közben

Elektromos ellensúlyos targoncák

Az igen strapabíró Toyota elektromos ellensúlyos targoncák bel- és kültéri anyagmozgatási feladatok széles skáláján vethetők be

Tudjon meg többet >
Belsőégésű motoros ellensúlyos targoncák kültéri munkavégzésen

Belsőégésű motoros ellensúlyos targoncák

Tonero modellek széles választéka könnyű, közepes vagy akár nagy igénybevételű rakodáshoz tervezve, ezek a targoncák jobb gyorsulást és emelési sebességet kínálnak, ezáltal növelve a produktivitást.

Tudjon meg többet >
Toyota Tonero kültéri rakodás

Kisebb vállalkozások

Büszkék vagyunk arra, hogy kisebb vállalkozások is használják termékeinket. Tekintse meg, mit tehet a Toyota Önért, aki kisvállalkozásban dolgozik.

Tudjon meg többet >