Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson Önnek. OK

Toyota lítium-ion akkumulátor megoldások

Lithium-ion battery systems from Toyota

Hannover, Németország, 2018. április 24. – A CeMAT 2018 kiállításon bemutatkozik a Toyota saját lítium-ion akkumulátoros rendszere. A cég nyilvánosságra hozza a technológiával kapcsolatos tudnivalókat, valamint betekintést enged az új rendszer által a targoncatulajdonosok számára elérhetővé váló előnyökbe is. A rendszer legfőbb előnye az elpazarolt energia, erőforrás, hely és idő jelentős mértékű csökkentésében rejlik.

A Toyota „lean-központú” filozófiájának kulcsfontosságú eleme az elpazarolt erőforrások és anyagok mennyiségének radikális csökkentése. A lítium-ion akkumulátorok bevezetése remek példája a megtakarításnak. A lítium-ion akkumulátorok előnyeit először a többműszakos munkarendben dolgozó cégek ismerték fel. Az ilyen akkumulátorok nagyobb teljesítményre képesek, mint hagyományos társaik, és a gyors, alkalmi töltés azt is jelentette, hogy számos felhasználó számára szükségtelenné váltak a kiegészítő akkumulátorok és töltőrendszerek, ami természetesen jelentős költségmegtakarítással is járt. A megtakarított energia, az egyszerűség és a biztonsági megfontolások miatt a lítium-ion technológiával járó előnyök azonban mostanra már a kevésbé intenzívebb felhasználási területek számára is vonzóvá válnak.

A Toyota eltökélt szándéka, hogy teljes egészében kiaknázza a lítium-ion technológiában rejlő előnyöket, és erre alapozva létrehozta saját, többféle előnyös tulajdonságot is biztosító moduláris rendszerét. A CeMAT kiállításon a Toyota részletesen beszámol az új technológia alkalmazásával járó előnyökről.

Sajtó Információk

Toyota Material Handling Europe
Akiko Elmwall, PR Manager
+46 (0)142 8 6259, M: +46 (0)72 701 1577

Moduláris lítium-ion akkumulátorok

A Toyota lítium-ion akkumulátorokkal kapcsolatos moduláris elgondolásának egyik fontos eleme, hogy a rendszer cellamodulokra épül. Az akkumulátor kapacitását a modulok száma határozza meg, amelyet az ügyfél igényeinek megfelelően alakítanak ki. A megoldás másik jótékony hatása, hogy a megfelelő modullal bármikor csereszabatos. A cserét a Toyota szakembere gyorsan elvégzi, így az állásidő is csökken.

Fokozott energiahatékonyság

A töltési folyamat jelentős mértékű javítása, valamint a keletkező hő csökkentése azt is jelenti, hogy a az ólomsavas akkumulátorokhoz képest a lítium-ion akkumulátorok mintegy 20–25%-kal jobban hasznosítják az energiát. További előnye az új megoldásnak, hogy a töltöttségi szinttől függetlenül stabil feszültséget biztosít. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy az alkalmi töltés azt is jelenti, hogy az akkumulátorok általában viszonylag magasabb töltési szinttel üzemelnek, az is világossá válik, hogy a lítium-ion akkumulátorok szükséges akkumulátorkapacitása alacsonyabb.

Helytakarékos és erőforrás-kímélő

A lítium-ion akkumulátorok nem igényelnek karbantartás, és az alkalmi töltési lehetőségnek köszönhetően az akkumulátorokat cserélni sem szükséges. Ezzel sok hely és erőforrás szabadulhat fel, amelyet jelenleg a cégek az akkumulátorok kezelésére használnak.

Ez is érdekelheti

A Swarm targonca árnyéka

Innováció és jövőbeli technológia

A Toyota értékek és az iparág kihívásai által egyaránt inspirált központban ügyfeleinket szem előtt tartva tervezzük meg az anyagmozgatási megoldásokat.

Tudjon meg többet >

Lithium-Ion megoldások a Toyotától

A Toyota  bemutatja új, saját fejlesztésű lítiumionos akkumulátorát, amellyel tovább bővíti a vállalatnál elérhető lítiumionos megoldások választékát.

Tudjon meg többet >

A Meira Nova az első tapasztalatok sikere nyomán bővíti lítiumionos választékát

A Meira Nova egy finn vállalat, amely ételeket és italokat szállít éttermeknek és vendéglátóipari cégeknek. Miután kedvező első tapasztalatokat szereztek 4 Toyota targoncájukkal  úgy döntöttek, beszereznek további 2 db lítiumionos BT Levio LPE és további 4 db li-ionos BT Optio OSE modellt.

Tudjon meg többet
Gépkezelő BT Optiot használ komissiózásra

Termékkínálatunk

Tekintse meg villástargoncáink teljes kínálatát, beleértve tolóószlopos, palettázó és komissiózó targoncáinkat.

Tudjon meg többet >