Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson Önnek. OK

TAE050 autopilot targonca a raktárban

Lean szállítás a Toyota Material Handling új, automata vezérlésű szállítókocsijával

A tevékenységek automatizálása nem csupán a folyamatokat tökéletesíti, de a termelékenységet és a költséghatékonyságot is növeli. A Toyota Material Handling Europe az egyesült királyságbeli IMHX vásáron bemutatott új Autopilot TAE050 targoncája egyszerűsíti, szabványosítja és optimalizálja az ügyfelek tevékenységeit. Ez az alacsony költségű megoldás egyszerűen telepíthető és szinte azonnal használatra kész. Pontos és biztonságos módon javítja a telephely munkafolyamatait, miközben csökkenti a munkaerő- és kárköltségeket. Egyszerűsíti és optimalizálja a műveleteket, különösen gyártóüzemek, e-kereskedelemmel foglalkozó cégek és egészségügyi intézmények esetén.

Az 500 kg alatti rakományokat gyakran kézi targoncákkal szállítják, és sok ügyfél keres egyszerű megoldásokat, amelyekkel a szállítási folyamatok és a humán erőforrás használata is optimalizálható. A TAE050 teleszkópos karos teherhordója akár 500 kg vontatására képes, ennek köszönhetően a dolgozóknak kevesebb ismétlődő műveletet kell végrehajtaniuk, és így összetettebb feladatokat végezhetnek. Szűkebb helyeken a kompakt vontató verzió ideális megoldás a könnyebb terhek kezelésére. Kisméretű tárgyakhoz, például komissiózási műveletekhez a rácsavarozott rakodópolc-rendszer ideális megoldás lehet.

Az Autopilot TAE050 egyik fő előnye az egyszerű telepítés. A TAE050 a padlóra lehelyezett mágnesszalagot követi, és útja folyamán a vezérlőszalag mellé, a padlóra helyezett jelzőktől fogad parancsokat. Az anyagmozgatási műveletek és a (le)rakodó állomások meghatározása után egyszerűen ragassza a szalagot és a jelzőket a padlóra, majd indítsa el a gépet.  A folyamattól és az igényektől függően a parancsok lehetnek egyszerűbbek, mint a „lassíts” vagy „állj”, vagy összetettebb feladatok is. Az Excel segítségével olyan parancsokat lehet beprogramozni, mint a helyben fordulás, az előre meghatározott sebességgel haladás vagy a hang engedélyezése.  Ez egy egyszerű, nagyon rugalmas és konzisztens termelési szintű automatizált rendszert biztosít.

 „Az Autopilot TAE050 targoncát tavaly év végén kapcsoltuk be a gyártásba, ahol jelenleg az összeszerelést végző sor mellett üres alkatrésztartókat szállít vissza a kitting területre” – mondta Peter Carlsson, a svédországi Toyota Material Handling Manufacturing műveleti igazgatója. „Korábban egy teljes munkaidőben dolgozó munkatárs látta el ezt a ismétlődő feladatot, azonban gyakran más, fontosabb feladatokat kellett elvégeznie, ami az összeszerelő sor végén problémákat okozott, mivel az üres tartók felhalmozódtak. Rendkívül elégedettek vagyunk a TAE050 targoncával” – folytatta Peter – „mivel ez az egyszerű és rugalmas rendszer lehetővé teszi a kaizen tevékenységeinknek megfelelő, gyors változtatások bevezetését, dolgozóink számára pedig biztonságot nyújt és stresszcsökkentést tesz lehetővé.”

 Mivel a biztonság az első, ez a villamentes megoldás nagyon magas szintű pontossággal dolgozik, és a balesetek és károk elkerülése érdekében megáll, ha a közelében egy akadályt vagy személyt észlel. Továbbá a TAE050 kijelölt útvonalat követ, nincs kitéve vezetői hibáknak

„Ez az egyszerű automatizált rendszer támogatja a „lean” filozófiánkat. A jármű segíti ügyfeleinket folyamataik, targoncáik és személyzetük hatékonyságának optimalizálásában, aminek magasabb termelékenység és az alacsonyabb költség az eredménye” – mondta Jakob Arvidson Klint, a Toyota Material Handling Europe TAE050 termékmenedzsere.

Sajtó Információk

Toyota Material Handling Europe
Akiko Elmwall, PR Manager
+46 (0)142 8 6259, M: +46 (0)72 701 1577

Ez is tetszhet Önnek

Targoncavezető a BT Movit vontató targoncán egy autógyárban

Gyártás

Büszkék vagyunk arra, hogy mindig a legmegfelelőbb megoldásokat kínáljuk, hogy segítsünk Önnek a gyártási folyamat megvalósításában.

Tudjon meg többet >
Az félautomata targonca vízszintes szállítást végez

Automata megoldások

Automata targonca- és teherhordó szerkezeteink fejlett és rugalmas megoldásokat kínálnak a hatékonyabb, költséghatékony árumozgatásra. 

Tudjon meg többet >
Traigo targoncát hordó mozgatására is alkalmazzák

Az Ön iparágának specialistái vagyunk

Célunk, hogy ügyfeleink igényeit szem előtt tartva mindig minőségi, megbízható és személyre szabott szolgáltatásban részesíthessük Önt.

Tudjon meg többet >

Toyota Production System

Gyártási rendszerünk a „lean” alapelveken és a „pull” rendszeren alapul, ami azt jelenti, hogy csak azt gyártjuk le, amit Ön megrendel.

Tudjon meg többet >