Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson Önnek. OK

I_Site flottakezelés: Az 50 000. csatlakoztatott villástargonca

A Toyota Material Handling hamarosan világszerte már 50 000 villástargoncát fog összekötni – ezzel történelmet írunk, hiszen a legnagyobb villástargonca-gyártói címünk mellett a telematika és az innováció területén is bizonyítjuk vezető szerepünket. A Toyota a díjnyertes flottakezelő rendszer, az I_Site révén összeköttetést biztosít ügyfeleinek a targoncáik között.

Marcus Löwendahl, az I_Site termékmenedzsere a következőképpen világított rá a flottamenedzsmentben és a telematikában rejlő lehetőségekre az anyagmozgatás terén

„Az I_Site rendszerrel azokat az ügyfeleket céloztuk meg, akik logisztikai tevékenységük során csökkenteni szeretnék költségeiket, növelni kívánják termelékenységüket, és fejleszteni akarják biztonságirányítási rendszerüket – függetlenül attól, hogy egyetlen targoncájuk van, vagy éppen óriási villástargonca-flottával rendelkeznek, mely a világ számos pontjára kiterjed. Az I_Site bevezetésének köszönhetően világszerte számtalan biztonságtudatos ügyfelünknek sikerült töredékére csökkentenie az előforduló balesetek számát.”

Q: Mit jelent a flottakezelés a logisztikában?

Marcus: A flottakezelés lényege a vállalat targoncáinak kezelése és a gépkezelők irányítása. Minden villástargonca fel van szerelve egy telematikus eszközzel, mely a telekommunikációs hálózaton keresztül egy webkiszolgálóval kommunikál, és megad az ügyfélnek minden lényeges információt a targoncák és a gépkezelők teljesítményéről. Az adatok a webportálunkon vagy egy okostelefonos alkalmazás segítségével érhetőek el, ami tökéletes megoldás, ha éppen úton vagyunk, vagy távolról dolgozunk.

 

Q: Miért olyan fontos a villástargonca-flották kezelése?

Marcus: A flottakezelő rendszerek használata négy fő területen jár számtalan előnnyel:

  • KÖLTSÉGGAZDÁLKODÁS: A károkkal járó költségek csökkentése, a flotta méretének és a gépkezelők létszámának optimalizálása.
  • TERMELÉKENYSÉG: A gépek optimalizált kihasználása, a gépkezelők teljesítményének növelése, valós idejű értesítések és rendszerszintű figyelmeztetések biztosítása.
  • MUNKAVÉDELEM: A gépkezelők hozzáféréseinek és engedélyeinek ellenőrzése, használat előtti ellenőrzés, az ütközések monitorozása, ütközés miatti korlátozások, felettesi korlátozások, a korlátozások alaphelyzetbe állításának eljárásai.
  • KÖRNYEZETTUDATOSSÁG: Hosszabb élettartamú gépek, optimalizált akkumulátorhasználat és -élettartam, az alapjáraton töltött idő csökkentése a dízeles és benzines járművek esetében.

Q: Megítélése szerint milyen irányba fog fejlődni a logisztikai flottakezelés?

Marcus: A jelenlegi tendenciák nyomán mindössze néhány éven belül minden villástargonca összeköttetésben lesz – mint társadalmunkban sok minden más. Továbbá az ügyfeleink logisztikai tevékenysége során használt egyéb járműveket és gépeket is csatlakoztathatjuk majd a rendszerhez. A rendszer mindezeket az információkat még intelligensebb módon, még hatékonyabban és még gyorsabban fogja eljuttatni a felhasználókhoz, valós időben, vagy pontosan akkor és úgy, ahogyan azt a felhasználó szeretné.

Q: Mit gondol erről a legújabb mérföldkőről, amelyhez az I_Site elérkezett?

Marcus: Izgatottan és kíváncsian várjuk, hogy melyik ügyfelünké lesz az 50 000. csatlakoztatott targonca! Valóban mérföldkőhöz érkeztünk a vállalat villástargoncáinak történetében, hiszen egyetlen versenytársunk sincs, akinek világszinten a miénkhez mérhető lenne a részesedése. Ugyanakkor ez a szám olyan gyorsan nő, hogy hamarosan a 100 000., sőt az 500 000. csatlakoztatott targoncát is megünnepelhetjük.

Ügyfeleink véleménye

A Cloetta a skandináv térség és Hollandia egyik vezető édesipari vállalata, mely csokoládé- és édességkészítéssel foglalkozik. Termékeit világszerte több mint ötven piacon értékesíti. A svédországi Ljungsbroban található üzemük már egy éve az I_Site elégedett ügyfele. A teljes, 51 villástargoncát számláló ljungsbroi flotta fel van szerelve I_Site funkcióval, valamint ennek részeként használat előtti ellenőrzési opcióval is. Lars Jonsson, a Cloetta svédországi csokoládégyárának projekt- és flottavezetője a következőképpen nyilatkozott: „Nagyon elégedettek vagyunk az I_Site megoldással, különösen a biztonsági utánkövetést szolgáló funkciókkal, és hogy szabályozhatóvá teszi a gépkezelői hozzáférést. Egy évvel ezelőtt részben éppen az I_Site funkció miatt döntöttünk úgy, hogy a Toyota legyen a villástargonca-beszállítónk.”

Tudjon meg többet az I_site-ról

Talán ez is tetszene Önnek

A menedzser az I_Site-ot nézi az iPad-ján

I_Site flottairányítás

Az I_Site összeköti flottáját, összegyűjti az adatokat és áttekintést nyújt a történésekről, valamint információt ad tevékenysége optimalizálásához.

Tudjon meg többet >
Gépkezelő BT Optiot használ komissiózásra

Termékkínálatunk

Tekintse meg villástargoncáink teljes kínálatát, beleértve tolóószlopos, palettázó és komissiózó targoncáinkat.

Tudjon meg többet >
A Swarm targonca árnyéka

Innováció és jövőbeli technológia

A Toyota értékek és az iparág kihívásai által egyaránt inspirált központban ügyfeleinket szem előtt tartva tervezzük meg az anyagmozgatási megoldásokat.

Tudjon meg többet >