Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson Önnek. OK

Energiahatékony hűtőházi megoldások a Toyota Material Handlingtól

A hűtőházak hatékony üzemeltetése mindig is kiemelt szempont volt, ezért egyáltalán nem meglepő, hogy a leállások minimalizálását lehetővé tévő technológia rendelkezésre állása nagyon fontos. A Toyota tavaly útjára indított energiatakarékos lítium-ion rendszere számos üzemeltetési területen jelentős előnyökkel jár, amelyek különösen a temperált helyiségekben és üzemekben használhatók jól ki.

„Örömünkre szolgál, hogy racionális és energiatakarékos megoldásaink immáron hűtőházakban is használhatók. A hűtőházak hideg klímájában is megbízhatóan használható lítium-ionos energiaellátó rendszerünk több ügyfelünknek, például a gyümölcsökkel, halakkal, tejtermékekkel és egyéb érzékeny áruval foglalkozó szakembereknek is előnyére válik.“ – részletezi az új technológia előnyeit Sven Kruizenga, a Toyota Material Handling Europe energiaellátó megoldásokért felelős termékmenedzsere. „Az új rendszert testközelben is megismerheti, aki ellátogat a 2019. február 19. és 21. között a németországi Stuttgartban megrendezésre kerülő LogiMAT kiállítás 2-es csarnokának A05-os pavilonjába.”

Energiatakarékos lítium-ion megoldások hűtőházi felhasználásra

A Toyota által saját üzemeiben összeszerelt lítium-ion akkumulátorok energiamegtakarítási lehetőségeket, felhasználóbarát üzemet és fokozott biztonságot kínálnak. A különösen a hűtőházak hideg klímájában előnyös lítium-ion akkumulátorok vonzó alternatívát jelentenek a hagyományos ólomsavas akkumulátorok mellett. Az újfajta akkumulátorok teljesítményvesztesége minimális, és a hideg helyen való töltés lehetősége miatt a targoncák sokkal tovább maradhatnak a hűtőházban. Minél ritkábban kell a targoncáknak kimenniük, annál kevesebbszer fordul elő a hűtőházból való kihajtáskor jelentkező kondenzáció miatti probléma.

Idő, hely és erőforrások megtakarítása

A Toyota racionalizált vállalati filozófiájának egyik alappillére a feleslegesen végzett munka felszámolása. A költségmegtakarításra kiváló példa a lítium-ion akkumulátorok alkalmazása. A karbantartás szükségességének hiánya, a kimagasló akkumulátorteljesítmény, az alkalmanként végezhető gyors töltés és a hűtőházban való töltési lehetőség különösen hideg helyeken tekinthető előnyösnek. A normál lítium-ion akkumulátorok hűtött klíma mellett hatékonyan üzemelnek, hűtőházban viszont csak korlátozott ideig működőképesek. Az akkumulátorfűtéssel együtt működő rendszer még akár -30 °C fokos hőmérsékleten is lehetővé teszi a töltést és a hosszabb idejű üzemet, ezáltal sikeresen megfelelve az összes ügyféligénynek. 

Alapjaiban új technológia a Toyotától 

A hűtőházi és fagyasztott árukat tároló környezetben végzett műveletekhez energiahatékony megoldásokra van szükség, amelyek egyúttal kis helyen elférnek, kevesebb erőforrást és időráfordítást igényelnek, miközben a mostoha körülmények dacára mindvégig megőrzik megbízhatóságukat. A Toyota Material Handling már régóta foglalkozik a hideg környezetben alkalmazható megoldások fejlesztésével, és széles választékban, nagy tapasztalattal felvértezve kínál temperált környezetben is használható energiatakarékos rendszereket.

A Toyota Material Handling manuális és automata targoncái alapbeállításaik szerint alkalmasak a hűtőházakban végzett hatékony munkára. A Toyota intelligens I_Site és lítium-ion technológiája még tovább javítja a hatékonyságot, a mobil polcrendszerek és a rakatszállítók pedig maximalizálják a hűtőházak helykihasználtságát. A tervezők természetesen a gépkezelőkre is gondoltak, ezért a targoncák fűtött fülkével készülnek, ezzel biztosítva, hogy a munkaerő folyamatosan motivált, egészséges és termelékeny maradjon.

Sajtó Információk

Toyota Material Handling Europe
Akiko Elmwall, PR Manager
+46 (0)142 8 6259, M: +46 (0)72 701 1577

Lítiumionos energiaellátás a Toyotától

Már a teljes kínálatunkhoz elérhető a beépített lítiumion-akkumulátor, melyet saját magunk állítunk össze a Toyota minőségi TPS-előírásainak megfelelően.

Tudjon meg többet
Targoncavezető egy BT Movit targoncán egy autógyárban

Gyártás

Büszkék vagyunk arra, hogy mindig a legjobb megoldásokat szállítjuk, amelyekkel Ön lean gyártási folyamatokat alkalmazhat.

Tudjon meg többet >
A menedzser az I_Site-ot nézi az iPad-ján

I_Site flottairányítás

Az I_Site összeköti flottáját, összegyűjti az adatokat és áttekintést nyújt a történésekről, valamint információt ad tevékenysége optimalizálásához.

Tudjon meg többet >
Könnyű polcos állványok

Állványrendszerek

Az optimális állványrendszerek révén segítünk optimalizálni üzleti folyamatait, csökkenteni költségeit és növelni termelékenységét.

Tudjon meg többet >