Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson Önnek. OK

Az EU szociális ügyekért felelős biztosa, Marianne Thysssen „kitüntetéssel” ismerte el a Toyota Material Handling Europe munkáját

Az EU szociális ügyekért felelős biztosa, Marianne Thysssen „kitüntetéssel” ismerte el a Toyota Material Handling Europe munkáját, amellyel egészséges munkakörnyezetet biztosít munkavállalói számára teljes pályafutásuk során. Az Egészséges munkahelyet minden életkorban!” a negyedik EU-OSHA kampány, amelyet vállalatunk tevékenyen népszerűsített mind saját szervezetének 10.000 munkatársa körében, mind pedig európai ügyfelei és beszállítói kiterjedt hálózatában

A Toyota Material Handling Europe 4500-nál is több szerviztechnikust alkalmaz, így ők teszik ki a vállalat munkaerejének több mint 50%-át. Ráadásul a teljes munkaerő 15%-a már elmúlt 50 éves. Míg saját gyárainkban és telephelyeinken kiküszöbölhetők a túlzott erőfeszítéssel járó mozdulatok, addig az ügyfeleink telephelyein dolgozó mobil szerviztechnikusok esetében a kényelmetlen testtartásban végzett munka könnyen túlerőltetéses sérülésekhez vezethet.

Az ilyen jellegű sérülések megelőzése érdekében a spanyolországi Toyota Material Handling egy fizioterápiás programot dolgozott ki technikusai számára, amelyet a Toyota Material Handling számos további egysége is átvett, és amelyet az EU-OSHA jó gyakorlatokat összehasonlító rendezvényein a kampánypartnerekkel is megosztottunk.

 Az egészséges munkahelyek megteremtése nemcsak a Toyota alapértékeivel összhangban álló és helyes, hanem racionális döntés is, amelynek révén jobb üzleti eredményeket érhetünk el: alacsonyabb költségeket, jobb minőséget és elégedettebb ügyfeleket, mint azt spanyolországi kollégáink érdemei is mutatják” – fejtette ki Tom Schalenbourg, a Toyota Material Handling Europe fenntartható fejlődésért felelős igazgatója.

Jordi Martinez, a Toyota Material Handling España kockázatmegelőzési tanácsadója és a munkavédelmi bizottság tagja kifejezetten elégedett a végeredménnyel: „Amellett, hogy ez a terv javította munkatársaink egészségi állapotát, még pénzügyileg is kifizetődőnek bizonyult. Összességében véve a hiányzások okozta költségeken négyszer annyit spóroltunk meg, mint amit a 337 kezelésre fordítottunk. Ennek következtében a biztosítási díjak is jelentős mértékben csökkentek. Az összes megtakarítást spanyolországi munkatársaink egészség- és munkavédelmére irányuló intézkedésekbe forgatjuk vissza. Így egy olyan pozitív öngerjesztő folyamatot indíthatunk be, amely nagyban hozzájárul ahhoz, hogy munkatársaink továbbra is elkötelezetten részt vegyenek saját egészségük és biztonságuk megőrzésében.”

Sajtó Információk

Toyota Material Handling Europe
Akiko Elmwall, PR Manager
+46 (0)142 8 6259, M: +46 (0)72 701 1577

Ez is érdekelheti

Tekintse meg targoncáinkat

Fenntartható fejlődés

Közösen biztonságosabbá tehetjük a folyamatokat, többet tehetünk környezetünkért, és optimalizálhatjuk az üzleti folyamatokat.

Tudjon meg többet
Illusztráció, ahogy két ember tartja a kulcsot

Egészséges munkahely

A 2016/2017-es kampányban az EU-OSHA szervezettel karöltve dolgozunk azért, hogy minden korosztály számára biztosíthassuk az egészséges és produktív munkakörnyezet. 

Tudjon meg többet >
Physiotherapy programme in Spain

Physiotherapy programme

With over 4,500 mobile technicians working for us across Europe, their well-being is a great focus for us and has made us aware of the importance to invest in healthy working practices.

Read more >
Táblán elemezzük a folyamatokat

A Toyota filozófiája

Küldetésünknek tekintjük, hogy ügyfeleink anyagmozgatási céljait kiemelkedő hatékonysággal biztosítsuk, miközben a Toyota filozófia értékeit tartjuk szem előtt. 

Tudjon meg többet >