Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson Önnek. OK

Automatizált működésű fényezőműhely

Automatizálás a vízmegtakarítás és a CO2-kibocsátás csökkentése jegyében a Toyota Material Handling fényezőműhelyében

A Toyota Material Handling Europe svédországi, Mjölby-ben működő automatizált fényezőműhelye jelentős mértékben csökkentette a víz és az egyéb energia felhasználását.

Automatizált működésű fényezőműhely

A Toyota Material Handling Manufacturing Sweden Mjölby-ben működő gyárában magas fokon művelik a racionalizálást, hiszen az üzemben a targoncák fényezéséhez használt festőműhelyt a lehető legnagyobb mértékben automatizálták. Az egyetlen manuális művelet az maradt, amikor az alkatrészeket a magasban futó szállítószalagra helyezik. Az alkatrészek innentől már teljesen automatikusan kerülnek egyik helyről a másikra, így haladnak át az előkezelésen, a szárításon, a robotok által végzett festésen, az edzési fázison és a hűtésen, hogy végül a szállítószalagról lekerülve az összeszerelő sorra kerüljenek.

A fényezőműhelyben porfestéket használnak az alkatrészek festésére. A por negatív töltésű, a fém alkatrészeket pedig pozitív töltéssel látják el, hogy a festékpor parányi szemcséi jól megtapadjanak a felületeken. A következő lépésben a festéket a kemencében ráégetik az alkatrészekre. A folyamat során semmilyen olyan oldószert nem alkalmaznak, amely köztudottan szennyezi a vizet és a levegőt. Különösen a levegőbe jutó illékony szerves vegyületek (VOC) károsak a környezetre és a dolgozókra. A por állagú festék alkalmazásával kiküszöbölhető a vízalapú festék felhasználása, így mérséklődik a levegőbe és a vizekbe jutó szennyező anyag mennyisége.

Észszerű vízfelhasználás és minimális CO2-kibocsátás

A Mjölby-ben üzemelő fényezőműhely kifejezetten fenntartható és racionális módon működik. A műhely ökológiai előnyeit Agneta Ring, a Toyota Material Handling Manufacturing Sweden fenntarthatóságért felelős menedzsere részletezi: „2009-ben jelentős befektetéseket eszközöltünk ebben a fényezőműhelyben, tudván, hogy ezzel csökkenthetjük a környezetre gyakorolt hatásunkat. Szándékaink között azonban nem csupán a műhely fejlesztése szerepelt, hanem prioritást élvezett a munkakörnyezet javítása is." Az elgondolás mentén tevékenykedő projektcsapat új célokat tűzött ki magának: nulla szennyvízkibocsátás, kevesebb elpazarolt festékpor és kedvezőbb energiafogyasztás, egyúttal a CO2-kibocsátás radikális csökkentése az LPG-ről a közüzemi fűtési hálózatban használt vízre való átállással. A hálózatból érkező vizet az előkezelési folyamat során alkalmazzák.

Erőfeszítéseket tettek, hogy a környezetvédelmi mutatók a fényezési folyamat valamennyi lépése során javuljanak. Az egyik legnagyobb előrelépés a mosóüzemben volt tapasztalható, ahol a port és az olajos szennyeződéseket távolítják el az acéllemezekről. A régi fényezőműhelyben a mosáshoz használt vizet LPG-gáz segítségével melegítették fel, most pedig a meleg vizet a közüzemi fűtési rendszerből nyerik.

Ezzel évente mintegy 340 tonnával csökkent a kibocsátott CO2 mennyisége. További előny, hogy a mosáshoz használt vizet szűrik és desztillálják, amely folyamat során a folyadék szénszűrőkön és ioncsapdákon halad keresztül, hogy végül a baktériumok teljes körű eltávolítása érdekében UV-fényes kezelést is kapjon. Ezt követően a víz már újra felhasználható. Ezzel az újítással az elpocsékolt víz mennyisége mintegy 90%-kal csökkent. „Igazán szimbolikus jelentőségű volt, amikor végre felszámolhattuk a szennyvízhálózatba vezető csövet” – tette hozzá büszkén Agneta Ring.

Pénzügyi megtakarítások

Az alkatrészek a száradást követően a fényezőkamrába kerülnek, ahol az összes műveletet ipari robotok végzik. Nem pusztán arról van szó, hogy a festék porállagú és mindenféle oldószertől mentes, hanem az is jelentős előnynek számít, hogy a felesleges és lehulló festékpor a szitaszerű padlón keresztül vákuum segítségével visszakerül a rendszerbe, és újra felhasználják.

„Mára sikerült elérni, hogy semmilyen oldószert nem használunk a műhelyben, a festékpor újrafelhasználási mutatóját pedig 67%-ról 86%-ra sikerült feltornászni. Az újítások nyomán évente mintegy 75 000 eurót tudunk megtakarítani.” – emeli ki az új megoldások előnyeit Marcus Johansson, a Toyota Material Handling Manufacturing Sweden termékfejlesztésért felelős projektmenedzsere.

Toyota Production System

A fényezőműhelyben kiépített kamerarendszer a Toyota Production System rendszer Poka Yoke alapelvével összhangban ellenőrzi, hogy a fényezőkamrába való belépés előtt megfelelő-e az alkatrészek felfüggesztése. Ennek köszönhetően a robotok nem ütköznek össze és nem érnek hozzá a nem megfelelően elhelyezett alkatrészekhez, ezáltal pedig csökken a berendezések sérülésének kockázata, ami évente 50 000 euró megtakarítást eredményez.

Agneta Ring néhány mondatban eképpen foglalja össze az új műhely előnyeit: „Fenntarthatósági törekvéseink egyik legfontosabb pillére az angolul R betűvel kezdődő három kifejezéssel fémjelezhető stratégia: Reduce, Reuse, Recycle – vagyis csökkentés, újrafelhasználás és újrahasznosítás. A fényezőműhely remek példája a racionális gondolkodásmódnak, amely a környezetre gyakorolt hatások mérséklésével párhuzamosan megalapozott pénzügyi műveleteket és biztonságos munkakörülményeket is szavatol.”

 

Ez is érdekelheti

Tekintse meg targoncáinkat

Fenntartható fejlődés

Közösen biztonságosabbá tehetjük a folyamatokat, többet tehetünk környezetünkért, és optimalizálhatjuk az üzleti folyamatokat.

Tudjon meg többet
Használt targoncák raktárkészleten

Vásároljon használt targoncát

Segítünk kiválasztani a tökéletes targoncát, legyen az új vagy használt. Fejlessze üzletét minőségi használt targoncákkal!

Tudjon meg többet >
Szerviz technikus szervizeli a Toyota targoncát

Szerviz

Olyan szervizcsomagokat kínálunk, amelyek biztosítják vállalkozása folyamatos működését. Hozza ki a legtöbbet targoncáiból. Forduljon hozzánk bizalommal.

Tudjon meg többet >

Toyota Production System

Gyártási rendszerünk a „lean” alapelveken és a „pull” rendszeren alapul, ami azt jelenti, hogy csak azt gyártjuk le, amit Ön megrendel.

Tudjon meg többet >