Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson Önnek. OK

A Toyota Traigo80 elektromos ellensúlyos targonca megnyerte a German Design Díjat

A Toyota Traigo80 nagy teherbírású 6 és 8 tonnás modelljei kiváló tervezési minőségükért elnyerték a German Design Award díjat

A nemzetközileg elismert German Design Award díj a German Design Council (Német Formatervezési Tanács) legrangosabb díja, amellyel az egyedi tervezési trendek kimagasló képviselőit jutalmazzák. A Traigo80 targoncát a kiváló formatervezés kategóriájában egy nemzetközi tagokból álló zsűri találta a legjobbnak. A Toyota Traigo80 a Toyota Material Handling első ellensúlyos targoncája, amely elnyerte a German Design Award díjat. 2015-ben a motoros meghajtású Toyota Tonero ellensúlyos targonca már különleges elismerésben részesült.

A Toyota Traigo 80 felsőkategóriás, nagy teherbírású elektromos targonca, amely hatékony alternatívát kínál a motoros meghajtású targoncák mellé. A letisztult elvek mentén tervezett targoncát az erő, a tartósság és az egyszerűség jellemzi. A jól áttekinthető elrendezésű műszerfalon könnyű eligazodni, és mivel az egész fülke rugalmas rögzítésű, a vibráció, illetve zaj szintje is minden eddiginél alacsonyabb a targonca belsejében. Az egész targonca tervezése során alapvető szempont volt a jó kilátás, vagyis, hogy a gépkezelők minden irányba jól láthassanak.

A zsűri indoklásában kiemelte, hogy „a Traigo elektromos targonca meggyőző teljesítményt nyújt, ergonómiai szempontok szerint tervezett vezetőfülkéjéből pedig minden irányba kiváló a kilátás. A funkcionalitást szem előtt tartó, letisztult modell, amelyet kiemelkedő teljesítménye miatt a nehéziparban is hatékonyan alkalmazhatnak majd.”

A 6 és 8 tonnás Traigo80 targoncák tervezési elgondolásainak hátterébe Tomas Jankauskas, a Toyota Material Handling Europe ipari tervezője ad betekintést: „Szerintem ha egy targonca jól néz ki, akkor jól is működik majd. Véleményem szerint az állítás a másik irányban is megállja a helyét. A targoncák piaca kis mértékben az evolúcióhoz hasonlít, ahol a csak a legjobb maradhat versenyben. A tervezés során ugyanezt a filozófiát követjük, a zsákutcákat igyekszünk elkerülni, hogy csak a legjobb elgondolások kaphassanak teret..”

A Toyota Traigo80 6 és 8 tonnás modelljei a Toyota valódi értékeinek figyelembe vételével készülnek. A targonca a Toyota svédországi Mjölby-ben tevékenykedő tervezőcsapatának és az olaszországi Bolognában működő kutatás-fejlesztési szakembergárdának a keze nyomát viseli magán.

A díjat a 2019. február 8-án a németországi Frankfurtban megrendezésre kerülő ünnepségen adják át a szerencsés nyertesnek, ahol a nagyközönség kiállítás keretében ismerkedhet meg a nyertes pályaművekkel.

 

Sajtókapcsolat

Toyota Material Handling Europe

Akiko Elmwall, PR Manager
+46 (0)142 8 6259
M: +46 (0)72 701 1577

Ez is érdekelheti

A Swarm targonca árnyéka

Innováció és jövőbeli technológia

A Toyota értékek és az iparág kihívásai által egyaránt inspirált központban ügyfeleinket szem előtt tartva tervezzük meg az anyagmozgatási megoldásokat.

Tudjon meg többet >
Targonca vázlatrajz

A Design Center formatervezési központ története

A Toyota értékek és az iparág kihívásai által egyaránt inspirált központban ügyfeleinket szem előtt tartva tervezzük meg az anyagmozgatási megoldásokat.

Tudjon meg többet >
Elektromos ellensúlyos targonca rakodás közben

Elektromos ellensúlyos targoncák

Az igen strapabíró Toyota elektromos ellensúlyos targoncák bel- és kültéri anyagmozgatási feladatok széles skáláján vethetők be

Tudjon meg többet >
Gépkezelő BT Optiot használ komissiózásra

Termékkínálatunk

Tekintse meg villástargoncáink teljes kínálatát, beleértve tolóószlopos, palettázó és komissiózó targoncáinkat.

Tudjon meg többet >