Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson Önnek. OK

Komissiózási műveletek távvezérelt megoldással

A Toyota segítségével a komissiózás 20%-kal termelékenyebbé tehető

A Toyota Material Handling Europe (TMHE) távvezérelt megoldásaival kivételesen hatékonnyá varázsolja a komissiózási műveleteket, fokozva a termelékenységet és ergonomikusabbá téve a kezelők munkakörnyezetét

A Toyota Material Handling vállalatot a folyamatok optimalizálása ösztönzi arra, hogy a legjobb megoldásokat fejlessze ki ügyfelei számára. A távvezérlésű, alacsony építésű, 1,2 és 2,5 tonna közötti teherbírású kommissiózó targoncák széles választékának köszönhetően a kommissiózás egyszerűbbé, biztonságosabbá, energiahatékonyabbá és termelékenyebbé válik.

A kommissiózás munkaerő-intenzív folyamat. A hagyományos kommissiózó targoncák használatakor a gépkezelőknek gyakran kell fel-le szállnia a gépről, hogy a targoncát a következő kommissiózási helyre kommissiózó targoncák vigyék. Ez az ismétlődő tevékenység igen időigényes a gépkezelők számára.

A Toyota távvezérlési koncepciója fokozza a gépkezelő mozgásterét, hiszen a targonca könnyedén előbbre vihető anélkül is, hogy a kezelő rajta tartózkodna. A kezelő egyszerűen gyalogosan követi a gépet, így mindig készen állhat arra, hogy a kívánt árucikket a polcról a targonca villáira tegye. A távvezérlés egy csuklópánt segítségével aktiválható, így a kezelő mindkét keze mindig szabadon marad a kommissiózási feladatok elvégzéséhez.

„A távvezérlés számos előnnyel jár: lerövidíti a ciklusidőt, és gördülékenyebbé teszi a kommissiózás folyamatát, így több mint 20%-kal fokozza a termelékenységet. A gyorsulás és lassulás szabályozása több mint 10%-kal csökkenti az energiafelhasználást, és lehetővé teszi, hogy az akkumulátortöltések között a gépet hosszabb ideig lehessen munkára fogni” – mondja Martin Mimer, a Toyota Material Handling Europe raktári targoncákért felelős termékmenedzsere.

„Az intuitívebb kommissiózási folyamat csökkenti a kezelőre nehezedő terhelést, és jótékony hatással van a személyzet motivációjára. Emellett az, hogy a kezelőnek jóval ritkábban kell fel-le szállnia a targoncáról, elősegíti a sérülések és a kimerülés kockázatának mérsékelését. Az automatikus akadályfelismerés mindig magas szintű biztonságot garantál.”

Bizonyos kommissiózási munkák termelékenysége több pótkocsis szerelvényekhez tervezett vontató targoncák használatával fokozható. Az ilyen műveleteket végző ügyfelek számára a Toyota nagy igénybevételre tervezett, kezelőüléses vagy -állásos, távvezérelhető vontató targoncák széles választékát kínálja.

A Toyota Material Handling távvezérlési megoldásai híven vontató targoncák tükrözik a vállalat azon ígéretét, hogy olyan gépek kifejlesztésén dolgoznak, amelyek megkönnyítik az anyagmozgatási folyamatokat, és segítik a gépkezelők munkáját.

2015.03.19

Sajtó Információk

Toyota Material Handling Europe
Akiko Elmwall, PR Manager
+46 (0)142 8 6259, M: +46 (0)72 701 1577

Ez is érdekelheti

A Swarm targonca árnyéka

Innováció és jövőbeli technológia

A Toyota értékek és az iparág kihívásai által egyaránt inspirált központban ügyfeleinket szem előtt tartva tervezzük meg az anyagmozgatási megoldásokat.

Tudjon meg többet >
Alacsony emelésű komissiózó targoncák a raktárban

Komissiózó targoncák

A BT Optio targoncáink bármilyen magasságban tökéletesek komissiós feladatokra. Ezek gyorsak, hatékonyek, produktívak és ergonomikusak.

Tudjon meg többet >

Toyota Production System

Gyártási rendszerünk a „lean” alapelveken és a „pull” rendszeren alapul, ami azt jelenti, hogy csak azt gyártjuk le, amit Ön megrendel.

Tudjon meg többet >
Vezető a lítiumionos targoncán egy raktárépületben

Egyedi lítiumionos sorozatunk

A lítiumionos akkumulátorok energiahatékonysága 30%-kal nagyobb az ólomsavas akkumulátorokénál, jelentősen csökkentve ezzel a CO2-kibocsátást.

Tudjon meg többet >