Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson Önnek. OK

Toyota automated trucks

A Toyota Material Handling tovább bővíti automatizált megoldásait

A 2017. március 14–16. között Stuttgartban megrendezett LogiMAT kiállításon a Toyota Material Handling első alkalommal mutatja be forradalmian új, a környezeti referenciapontok alapján működő navigációs rendszerét. A Toyota vezető nélküli Autopilot targoncái már eddig is több területen bizonyították magas szintű megfelelőségüket. Ezek a rendszerek most egy alapjaiban új navigációs megoldással bővülnek. Egyszerűen telepíthető és üzembe helyezhető, széles körű felhasználási területen alkalmazható, sokoldalú megoldás.

A Toyota speciális, az automatizálást alapvetően új megközelítésbe helyező navigációs rendszere a környezeti referenciapontok alapján segíti a targonca mozgását. Ez a forradalmian új navigációs rendszer a raktárban lévő referenciapontok, mint például a falak, a polcrendszerek és fix tárgyak segítségével határozza meg a targonca helyzetét

A referenciapontok alapján navigáló rendszer azokban a raktárakban bizonyul költséghatékony megoldásnak, ahol a tárgyak elrendezése aránylag keveset változik. A targonca a környezeti referenciapontok alapján, külön felszereltség nélkül képes navigálni a munkaterületen, így nincs szükség költséges kiegészítőkre, például prizmákra sem.

Jelenleg az Autopilot termékcsalád összes targoncája a tárgyakról visszaverődő fény alapján működő navigációs rendszert, az ún. prizmás megoldást használja, amelynél a targonca a tárgyakon elhelyezett magas kontrasztú prizmák alapján navigál. A raktárban elhelyezett prizmák segítségével a vezető nélküli targonca könnyen meghatározhatja az egyes prizmáktól mérhető távolságát, ez alapján pedig pontos helyzetét. Ez az eljárás a legtöbb felhasználási területen megbízható, nagy pontosságú és nagy hatótávolságú megold

A Toyota Autopilot targoncáinak másik egyedi előnye, hogy a navigációs rendszer a prizmás vagy a környezeti referenciapontok alapján működő rendszerrel, sőt, egyszerre mindkettővel is felszerelhető. Ha egyszerre mindkét rendszert használja a gép, az egyik rendszer a raktár alaprajza alapján tájékozódik, míg a másik a prizmák segítségével határozza meg a helyet, így a targonca automatikus vezérlése zökkenőmentesen vált át az egyik rendszerről a másikra. A problémamentes átmenetet egy lézeres szkenner biztosítja, amely a prizmás és a környezeti referenciapontokat használó rendszernél is hasonlóképpen működik, emiatt a prizmák elhelyezésével a rendszer könnyen átalakítható kettős navigációs megoldássá.

„Nagy reményeket táplálunk az új navigációs rendszerrel kapcsolatban, hiszen segítségével szélesebb körben és költséghatékonyabb megoldásokkal tudunk ügyfeleink rendelkezésére állni. Azzal pedig, hogy a két rendszert egymással kombinálva is használni lehet, igazán egyedi megoldást kínálunk az érdeklődőknek” – számol be terveikről Hans Larsson, a Toyota Material Handling Europe logisztikai megoldásokért felelős igazgatója.

A környezeti referenciapontok alapján működő navigációs rendszer 2017 májusától kapható az Autopilot termékcsalád targoncáihoz. A környezeti referenciapontok alapján működő navigációs rendszer első ízben a 2017. március 14–16. között Stuttgartban megrendezett LogiMAT kiállításon mutatkozik be a nagyközönségnek.

Ez is érdekelheti

A Swarm targonca árnyéka

Innováció és jövőbeli technológia

A Toyota értékek és az iparág kihívásai által egyaránt inspirált központban ügyfeleinket szem előtt tartva tervezzük meg az anyagmozgatási megoldásokat.

Tudjon meg többet >
Az félautomata targonca vízszintes szállítást végez

Automata megoldások

Automata targonca- és teherhordó szerkezeteink fejlett és rugalmas megoldásokat kínálnak a hatékonyabb, költséghatékony árumozgatásra. 

Tudjon meg többet >
Vezető a lítiumionos targoncán egy raktárépületben

Egyedi lítiumionos sorozatunk

A lítiumionos akkumulátorok energiahatékonysága 30%-kal nagyobb az ólomsavas akkumulátorokénál, jelentősen csökkentve ezzel a CO2-kibocsátást.

Tudjon meg többet >
SAS logó közelnézeti kép

Aktív stabilitási rendszer

Ezen innováció elősegíti a biztonságot, valamint csökkenti a gép üzemeltetési  költségeit a műveletek folyamatos ellenőrzésével, és kontrolljával. 

Tudjon meg többet >