Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson Önnek. OK

A Toyota Material Handling Europe és az Eneo Solutions közös erőfeszítéseket tesz a napenergia-program megvalósítása érdekében

A Toyota Material Handling Europe és az Eneo Solutions egyaránt eltökélt a szén-dioxidtól mentes világ létrehozásában. Az előbbi elektromos targoncák terén szerzett tapasztalatai, míg az utóbbi a napenergia terén felhalmozott szakértelme miatt a két cég szoros együttműködése mindenképpen jelentős eredményekkel kecsegtet. A kapcsolat alapja egy stratégiai napenergia-program végrehajtása, amelynek keretében a Toyota Material Handing saját létesítményeit napenergia-rendszerekkel szerelik fel, és a Toyota termékkínálatába illeszthető napenergiás megoldásokat fejlesztenek ki.

A program első lépéseként ún. villamosenergia-vásárlási megállapodás (PPA) alapján a Toyota Material Handling gyártó és adminisztratív feladatokat ellátó létesítményeinek tetejére napelemeket szerelnek fel. A tervek szerint az első rendszerek telepítésére 2019 második felében kerül sor, és az első ilyen telephely a Mjölby-ben működő üzem lesz.

A cél a teljesen szén-dioxid-mentes világ

A logisztikai megoldások területén egyre inkább nagyobb hangsúlyt kapnak az elektromos rendszerek, és ezzel párhuzamosan növekszik az igény a megújuló energiaforrások iránt is. Az épületek tetejére szerelt napelemek segítségével felhasznált napenergia tökéletesen alkalmas az elektromos targoncák meghajtására szolgáló lítiumion-akkumulátorok töltésére, ami nem pusztán környezetvédelmi, hanem gazdasági szempontból is jelentős előny. A napenergia-program célkitűzései között szerepel a Toyota Material Handling partnerei számára a jövő technológiáját és a szén-dioxidtól mentes rendszereket elérhetővé tévő, a Nap energiáját kiaknázó megoldások kifejlesztése is. A rendszerek között megtalálhatók a tetőre szerelt napelemek, illetve a napenergia által előállított elektromos energia tárolására szolgáló lítiumion-akkumulátorok is.

„Célunk, hogy a napenergia-programunk kezdeményezései nem csupán a gyárakban, hanem a beszállítók és a termékeinket használó ügyfelek között is kedvező fogadtatásra találjanak. Ha az elektromos hálózatot nagyobb mértékben látjuk el megújuló energiaforrásokból származó árammal, mi is hozzájárulunk, hogy Európában kevesebb fosszilis energiahordozót használjanak fel. A jövő szempontjából ez az, ami igazán számít. Szándékaink szerint ügyfeleinket és partnereinket is bátorítjuk, hogy minél nagyobb mértékben segítsék elő a szén-dioxid mentes rendszerek kiépítését” – foglalta össze a kezdeményezés részleteit Matthias Fischer, a Toyota Material Handling Europe elnök-vezérigazgatója.

A program fontos lépés azon az úton, amelynek végére a Toyota a 2020-as évre teljesen megújuló energiából előállított elektromos energia felhasználását tűzte ki célul, és amely 2050-re azt szeretné elérni, hogy egyetlen termék és rendszer se bocsásson ki szén-dioxidot.

Napenergia tartós tárolása

A program keretében a modulos lítiumion-akkumulátorok költséghatékony, a napenergiával nyert elektromos áram tartós tárolására szolgáló megoldássá alakulnak át. Az elektromos targoncák töltése ennélfogva a Nap segítségével történik, és természetesen akkor is lehetséges, ha éppen felhők borítják az eget.

„Az Eneo-val kialakított kapcsolat szinte tökéletes. Világszínvonalú tapasztalatuknak hála hatékony és hosszan tartó megoldásokat sikerül kidolgozni. Érdekes lesz látni, hogy együttműködésünk gyümölcseként miképpen tudjuk majd termékeink környezetre gyakorolt hatását csökkenteni.” – vélekedik Matthias Fischer.

„A cégeink között kialakult kapcsolat teljesen egyedi. A Toyota mindent megtesz, hogy termékei semmilyen káros anyagot ne bocsássanak ki, és ennek az eléréséhez vezető úton a napenergia, illetve az akkumulátoros megoldások alkalmazása fontos mérföldkő. Az Eneo büszke, hogy része lehet ennek a kezdeményezésnek.” – foglalja össze a cég stratégiáját fontos elemeit Harald Överholm, az Eneo Solutions vezérigazgatója.

Sajtó Információk

Toyota Material Handling Europe
Akiko Elmwall, PR Manager
+46 (0)142 8 6259, M: +46 (0)72 701 1577

Ez is érdekelheti

Tekintse meg targoncáinkat

Fenntartható fejlődés

Közösen biztonságosabbá tehetjük a folyamatokat, többet tehetünk környezetünkért, és optimalizálhatjuk az üzleti folyamatokat.

Tudjon meg többet

Lithium-Ion megoldások a Toyotától

A Toyota  bemutatja új, saját fejlesztésű lítiumionos akkumulátorát, amellyel tovább bővíti a vállalatnál elérhető lítiumionos megoldások választékát.

Tudjon meg többet >
Gépkezelő BT Optiot használ komissiózásra

Termékkínálatunk

Tekintse meg villástargoncáink teljes kínálatát, beleértve tolóószlopos, palettázó és komissiózó targoncáinkat.

Tudjon meg többet >

Toyota Production System

Gyártási rendszerünk a „lean” alapelveken és a „pull” rendszeren alapul, ami azt jelenti, hogy csak azt gyártjuk le, amit Ön megrendel.

Tudjon meg többet >