Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson Önnek. OK

Smart dynamics illusztráció

A Toyota Material Handling Europe bemutatja a Smart Dynamics rendszerét a 2016-os CeMAT kiállításon

Hannover, 2016. május 31. – A Smart Dynamics rendszer segítségével a Toyota Material Handling bemutatja az anyagmozgatási műveleteket biztonságosabbá és hatékonyabbá tevő rendkívüli megoldását: a Toyota targoncák a Toyota I_Site technológiával történő összekapcsolás révén intelligens targoncákká (Smart Truck) válnak, ezáltal az ügyfelek megfigyelhetik a targoncák és azok kezelőinek teljesítményét, így javítva a biztonságot és csökkentve a költségeket.

A Smart Dynamics rendszer a targonca és vezetője összes tevékenységének megfigyelése révén egyedülálló megoldást jelent az anyagmozgatási műveletek hatékony irányításához. A Toyota I_Site technológiájával a Toyota kínálatának összes gépe ellátható, így például a bevizsgált használt targoncákra is felszerelhető utólag. Ennek eredményei az egymással kapcsolatban lévő intelligens targoncák, amelyek hagyományos telekommunikációs hálózatokon keresztül folyamatosan küldenek és fogadnak adatokat.

Az adatok elérhetők az I_Site webes portálon vagy mobilalkalmazáson keresztül, ahol információk széles skálája jeleníthető meg az úgynevezett TAB-ok segítségével. A TAB-ok a targonca kihasználtsági szintjeiről, akkumulátor töltöttségi szintjeiről és a műveletek teljes körű áttekintéséhez szükséges számos egyéb tényezőről nyújtanak információt.

Jó példa a gépkezelői jogosítvány és jogosultság TAB, amelynek segítségével az ügyfelek meghatározhatják, hogy az egyes gépkezelők melyik targoncát jogosultak vezetni, és ezekhez a targoncákhoz a jogosult gépkezelők számára hozzárendelhetnek egy PIN-kódot. Az I_Site emellett kínál egy olyan TAB-ot is, amely a targonca igénybevételét megelőzően egy használat előtti ellenőrzést tesz szükségessé.

Mivel sok művelet esetében jelentősek az ütközésekből eredő költségek, az ütközéseket rögzítő TAB kulcsfontosságú. Ezeknek az ütközéseknek a megítélése a könnyűtől a súlyosig terjedhet, és szükség szerint megállapítható a következmény, például a targonca további vizsgálatok céljából történő immobilizációja. Ez a fajta biztonsági funkció egyaránt hasznos a kisebb műveletek és a nagyobb flották esetén is, ugyanis a mobilalkalmazás segítségével a felelős vezető – tartózkodási helyétől függetlenül – azonnali figyelmeztetést kap.  

Az elérhető TAB-ok kínálata folyamatosan bővül. Például a Toyota szervizadat-rendszerére kapcsolódva már a szervizköltségek adatai is elérhetők. Az egyik fejlesztés alatt álló újítás a flotta-teljesítménymérés: ennek segítségével a kezelők képesek lesznek összehasonlítani például a rájuk vonatkozó kihasználtsági szinteket és ütközési mutatókat és a flotta többi felhasználójára vonatkozókkal.

A Smart Dynamics koncepciója az, hogy a TAB-okból származó információ az I_Site rendszerben – amelyet jelenleg világszerte szerelnek fel a Toyota targoncákra – lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a műveleteik különböző jellemzőire, így a biztonságra, a kezelői előírásokra és a kihasználtsági szintre figyeljenek. Ezek után dönthetnek úgy, hogy hatékonyságuk növelése és a költségek csökkentése érdekében lépéseket tesznek, például kiegészítő képzések indítanak, megosztják az információkat a gépkezelőkkel, vagy jobban megtervezik a targoncák elérhetőségét.

A Toyota Material Handling június 3-án a hannoveri vásárterület 32-es pavilonjának kupolájában mutatja be Smart Dynamics koncepciót. A látogatóknak lehetősége nyílik felfedezni az intelligens targoncák által kínált összes lehetőséget, és alkalmuk lesz további információkat megtudni a Toyota szakembereitől. Mindemellett örömmel fogadjuk az összes, a Smart Dynamincs rendszerrel kapcsolatos kívánságot és javaslatot.

Sajtó Információk

Toyota Material Handling Europe
Akiko Elmwall, PR Manager
+46 (0)142 8 6259, M: +46 (0)72 701 1577

Ez is érdekelheti

A Swarm targonca árnyéka

Innováció és jövőbeli technológia

A Toyota értékek és az iparág kihívásai által egyaránt inspirált központban ügyfeleinket szem előtt tartva tervezzük meg az anyagmozgatási megoldásokat.

Tudjon meg többet >
Vezető, aki iPaden figyeli az I_Site rendszert

I_Site flottakezelés

Az I_Site összeköti flottáját, összegyűjti az adatokat, és áttekintést nyújt a történésekről, valamint információt ad tevékenysége optimalizálásához.

Tudjon meg többet >
Gépkezelő BT Optiot használ komissiózásra

Termékkínálatunk

Tekintse meg villástargoncáink teljes kínálatát, beleértve tolóószlopos, palettázó és komissiózó targoncáinkat.

Tudjon meg többet >

Toyota Production System

Gyártási rendszerünk a „lean” alapelveken és a „pull” rendszeren alapul, ami azt jelenti, hogy csak azt gyártjuk le, amit Ön megrendel.

Tudjon meg többet >