Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson Önnek. OK

A Toyota Material Handling bemutatja újonnan továbbfejlesztett gyalogkíséretű palettázó és rakatoló targoncáit

A Toyota BT Levio és BT Staxio W sorozatú (LWE140-250 és SWE080L-200D) gyalogkíséretű palettázó és rakatoló targoncákkal a Toyota Material Handling Europe a Toyota vállalati Kaizen filozófiájához híven, a folyamatos fejlesztés legújabb képviselőit jelenteti meg a piacon. Ezek a kompakt és sokoldalú targoncák valódi értéknövelő funkciókkal és változatos terméklehetőségekkel kibővítve kaphatók. A BT Levio és BT Staxio gyalogkíséretű W sorozatú targoncák immáron sokkal könnyebben használhatók szűk helyeken a rakodáshoz, rakatoláshoz és vízszintes anyagmozgatási műveletekhez.

Az elektromos meghajtású gyalogkíséretű targoncák piaci szegmensének gyors fejlődésére válaszul a Toyota folyamatosan optimalizálja és bővíti elektromos meghajtású BT Levio és BT Staxio palettázó, illetve rakatoló modelljeit. „A BT Levio és BT Staxio W sorozatú targoncák szerte a világon tanúbizonyságát adták, hogy tekintet nélkül a feladatok összetettségére milyen egyszerűen és könnyen elvégezhetők a raklapok anyagmozgatási műveletei. Üzletmenetünk középpontjában mindig ügyfeleink és az által végzett különféle tevékenységek állnak. Termékeink a fokozott termelékenység, biztonság és hatékonyság jegyében mostantól sokkal több funkcióval és lényegesen nagyobb választékban kaphatók.” – foglalja össze az újítások mozgatórugóinak hátterét Andreas Lindsjö, a Toyota Material Handling Europe raktárházi gyalogkíséretű targoncák termékfejlesztéséért felelős csoportvezetője.

Fokozott termelékenység

A csendesebb működés érdekében a rakatolók opcionálisan halk üzemű hidraulikával is felszerelhetők. Ennek köszönhetően a targoncák kiválóan alkalmasak olyan helyeken, ahol a zajmentes és halk működés kiemelt szempontnak számít, például szupermarketekben, boltokban vagy éjjeli kiszállítást végző teherautókon.

A BT Staxio W sorozat targoncái most már a villákon nyugvó teher nagyságát megbecslő súlykijelzővel is rendelhetők. A rendszerrel megelőzhető a túlsúlyos terhek emelése, a teherautók, a liftek és beállók túlrakodása.

Az induláskor emelő funkcióval ellátott BT Staxio SWE080L-140L rakatolók egyszerre két raklapot is képesek szállítani (az egyiket a támasztókarokon, a másikat pedig magán a villán). A BT Staxio SWE200D típust kifejezetten a dupla rakatolásra fejlesztették ki. Az egyszerre két raklap szállítási képessége megduplázza a termelékenységet.

Biztonság és stabilitás

Az összes BT Levio és Staxio W modellen megtalálható akkumulátorfedél és motorfedél sokkal masszívabb kialakítású lett, így jobban igazodik a termékcsalád többi tagjánál megismert kialakításhoz. 

Mindkét W sorozatú modell felszerelhető a kanyarbevétel sebességét lassító rendszerrel, ennélfogva magas és instabil terhek szállítására is kiválóan alkalmasak. A megnövekedett stabilitás a munkahelyek biztonságának javítása érdekében segít a balesetek és sérülések megelőzésében.

Kiemelkedő hatékonyság

A BT Levio és BT Staxio W sorozat targoncái sokkal jobb energiafelhasználási jellemzőikről, hosszabb üzemidejükről és alacsonyabb CO2-kibocsátásukról ismertek. Minden modell kapható beépített, fedélzeti töltővel is, amellyel a targonca az időkihasználás javítása érdekében teherautók platóján is tölthető.

Az összes ilyen típusú targonca alapfelszereltségként rendelhető a Toyota Material Handling Europe saját üzemeiben összeszerelt lítium-ion akkumulátorokkal is. A lítium-ion akkumulátoros meghajtású targoncák egyáltalán nem igényelnek külön helyiséget a töltéshez, a pótakkumulátorok tárolásához és az akkumulátorok cseréjéhez sem. A targoncák lényegesen kényelmesebben üzemeltethetők, hiszen a töltés például kávészünetek és a pihenőidő alatt is könnyen elvégezhető. A lítium-ionos megoldásnak köszönhetően az akkumulátorok karbantartása is a múlté, az energiahatékonyság pedig akár 30%-kal is javulhat. 

A Toyota Material Handling Europe által gyártott valamennyi raktárházi targonca alapfelszereltségéhez hozzátartozik a telematikai rendszer is, amellyel a járművek valóban intelligens, modern eszközökké válnak. A telematikai rendszerrel a targoncák a többek között a termelékenységet, a biztonságot és a kihasználtságot javító I_Site rendszerhez csatlakoztathatók.

Sajtó Információk

Toyota Material Handling Europe
Akiko Elmwall, PR Manager
+46 (0)142 8 6259, M: +46 (0)72 701 1577

Ez is érdekelheti

Paletta szállító targoncák az ipari szektorban

Paletta szállító targoncák

Ezek a targoncák gyorsak és erőteljesek, különös tekintettel a biztonságra és könnyű manőverezésre, valamint az anyagmozgató tevékenységek különböző felhasználási lehetőségeire.

Tudjon meg többet >
Nagy teljesítményű emelőtargoncák a raktárban

Nagy teljesítményű emelőtargoncák

A Staxio nagy teljesítményű emelőtargoncák számos anyagmozgatási feladatra hatékonyan alkalmazhatóak, és gyorsak, erősek, ugyanakkor rendkívül egyszerű a használatuk

Tudjon meg többet >
Vezető a lítiumionos targoncán egy raktárépületben

Egyedi lítiumionos sorozatunk

A lítiumionos akkumulátorok energiahatékonysága 30%-kal nagyobb az ólomsavas akkumulátorokénál, jelentősen csökkentve ezzel a CO2-kibocsátást.

Tudjon meg többet >

Okos összekapcsolt targoncák

Tudjon meg többet az összekapcsolt okostargoncákról

Tudjon meg többet >