Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson Önnek. OK

Meghívás a CeMAT eseményre

A Toyota Material Handling a CeMAT 2016 kiállításon

Think CeMAT, think Toyota. A Toyota Material Handling ezt a mondatot választotta az idei rendezvény mottójául, tükrözve mindazon ötletek és elképzelések széles kavalkádját, amelyeket a cég a logisztikai szakemberek és targoncakezelők számára fejlesztett ki. A rendezvényen bemutatásra kerülő újdonságok közül több már most is elérhető, ám vannak a jövőbe mutató elképzelések is.

A jövő energiahatékonysági megoldásai a jelenben

Az idei CeMAT kiállításon a Toyota előadásai többek között az energiafelhasználási rendszerekre helyezik a hangsúlyt. A rendezvényen megtekinthető a cég targoncáinak két legújabb képviselője, a P-sorozatú BT Staxio felrakó targonca és a Toyota Traigo 48V-os ellensúlyos targonca – mindkettő rendelhető lítium-ion akkumulátorrendszerrel is. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a Toyota már az összes elektromos modelljéhez, így a tolóoszlopos és komissiózó targoncáihoz is biztosít lítium-ion akkumulátort..

A rendezvényen olyan új energiahasználati módszereket is bemutatunk, mint az üzemanyagcellás technológia, amelyet a Toyota néhány európai ügyfele már sikerrel alkalmaz, és a legújabb fejlesztésű IC-motorok is ezt használják. Utóbbiak leginkább magas üzemanyag-hatékonyságuk miatt figyelemre méltóak, amelyre ráadásul az üzemanyag-fogyasztást más esetben akár 35%-kal megnövelő intenzív használat is kevésbé van hatással.

Smart Dynamics

A CeMAT 2014 alkalmával a Toyota sikerrel mutatta be a cég díjnyertes I_Site platformján alapuló Smart Truck rendszerét, amelyben a targoncák hagyományos telekommunikációs hálózaton keresztül online kapcsolatban állnak egymással, és folyamatosan továbbítják a targoncavezető és a targonca teljesítményével kapcsolatos adatokat. A Toyota ezt a koncepciót a CeMAT 2016 során egy teljesen új koncepcióval, a Smart Dynamics zónában emeli újabb szintre. A standra épített futurisztikus, kupolaszerű szerkezet alatti zónában a logisztikai szakemberek az intelligens targoncák alkalmazásának több új oldalát is megismerhetik. Ezek között szerepel a biztonság, a kezelői hatékonyság, a hatékonyabb szervizelés és az energiakezelés

Jelentős fejlesztéseink közé tartozik a rugalmas bérleti megállapodások segítségével a targoncák kihasználtságának javítása, valamint az intelligens teljesítménymérés koncepciója, amellyel a különféle helyszíneken működő targoncák teljesítménye mérhető és hasonlítható össze. Azt talán már nem is kell külön megemlítenünk, hogy az intelligens targoncák internetes webáruházunkban is megvásárolhatók.

Egyszerű automatizálási megoldások

A Toyota régóta elismert szakértője az automatizált megoldások megtervezésének és kivitelezésének, amelyek közül több is bemutatásra kerül az idei CeMAT kiállításon. Ezúttal azonban az egyszerűségen lesz a hangsúly. A Toyota ügyfelei közül sokan hasznosítják a legkülönfélébb automatizálási megoldásokat tevékenységük bizonyos területein, míg egyéb területeken továbbra is manuális irányítást alkalmaznak. Így a rendszerfejlesztés és -irányítás továbbra is a Toyota normál moduljainak felhasználásával biztosítható. Ezzel a megoldással idő és pénz takarítható meg, továbbá eloszlathatók a targoncák felhasználóinak a feladatok összetettségéből és a lehetséges kockázatokból eredő aggályai.

Lean gyártási módszerek a gyakorlatban

A Toyota többéves tapasztalattal rendelkezik a vállalatirányítási rendszerek terén is. Ezek között kiemelt helyet foglal el a jól ismert Toyota Production System (TPS), amelynek „lean”, azaz karcsú gyártási folyamatait világszerte alkalmazzák. A Toyota a CeMAT 2016-on Toyota Tonero gyártósorának egy részével demonstrálja a TPS-rendszer gyakorlati alkalmazását, és a belőle származó minőségi előnyöket.

Bepillantás a jövő technológiájába

Az idei esemény egyik legérdekesebb mozzanata a jövő technológiájába betekintést engedő bemutató lesz, amely során a Toyota számos újszerű anyagmozgatási megközelítést vonultat fel. A látogatóknak lehetőségük lesz visszajelzést is adni a bemutatóról, amivel hozzájárulhatnak a terméktervezés fejlesztéséhez is. A bemutatón emellett a távvezérlésre és az aktív teherhordó egységekre vonatkozó progresszív elképzelésekkel is megismerkedhetnek majd.

Sajtó Információk

Toyota Material Handling Europe
Akiko Elmwall, PR Manager
+46 (0)142 8 6259, M: +46 (0)72 701 1577

Ez is érdekelheti

A Swarm targonca árnyéka

Innováció és jövőbeli technológia

A Toyota értékek és az iparág kihívásai által egyaránt inspirált központban ügyfeleinket szem előtt tartva tervezzük meg az anyagmozgatási megoldásokat.

Tudjon meg többet >
Vezető a lítiumionos targoncán egy raktárépületben

Egyedi lítiumionos sorozatunk

A lítiumionos akkumulátorok energiahatékonysága 30%-kal nagyobb az ólomsavas akkumulátorokénál, jelentősen csökkentve ezzel a CO2-kibocsátást.

Tudjon meg többet >
Gépkezelő BT Optiot használ komissiózásra

Termékkínálatunk

Tekintse meg villástargoncáink teljes kínálatát, beleértve tolóószlopos, palettázó és komissiózó targoncáinkat.

Tudjon meg többet >

Toyota Production System

Gyártási rendszerünk a „lean” alapelveken és a „pull” rendszeren alapul, ami azt jelenti, hogy csak azt gyártjuk le, amit Ön megrendel.

Tudjon meg többet >