Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson Önnek. OK

A Toyota Industries Corporation felvásárolja a Vanderlande vállalatot

Együtt világszintű vezető erőt alkotnak, a kézitől a teljesen automatizáltig terjedő, teljes körű anyagmozgatási megoldásokat kínálva.

A Toyota Industries Corporation (TICO) a hozzáadott értékkel bíró reptéri és csomagküldési logisztikai automatizálásában világszinten piacvezető, és a raktárak egyik legfőbb beszállítójának számító Vanderlande vállalat felvásárlásáról szóló megállapodást írt alá a vállalat jelenlegi tulajdonosával, az NPM Capitallal.

Bővebb információért, kérjük hogy lépjen velünk kapcsolatba

Jonas Lindell
Senior Corporate Communications Officer
Toyota Material Handling Europe
E-mail: Tel.: +46 70 351 24 38

A tranzakció a TICO stratégiai célját jelzi, hogy növelje jelenlétét az automatizált anyagmozgatási piacon. A Bastian Solutions LLC felvásárlásával nemrég bejelentett észak-amerikai terjeszkedést követően ez a tranzakció tovább erősíti a TICO globális vezető pozícióját az anyagmozgatási megoldások teljes körű szolgáltatásában.

Az 1949-ben alapított Vanderlande, melynek székhelye a hollandiai Veghelben található, több mint 105 országba szállított megoldásokat, 30 országban pedig helyi szinten is jelen van. Az innovatív rendszerekre, intelligens szoftverekre és életciklus-szolgáltatásokra alapozva a Vanderlande jelentős növekedést ért el az elmúlt években, és a jelentős ügyfelekkel kialakított szoros munkakapcsolatoknak hála, a vállalat a jövő kihívásaira is készen áll.

Ahogy a TICO ügyvezetője és a Vanderlande felügyelőbizottságának kijelölt elnöke, Norio Wakabayashi fogalmazott: „Jelenlegi kínálatunkat a Vanderlande az integrált, automatizált anyagmozgatási megoldások teljes skálájával egészíti ki. Továbbá erős stratégiai kapcsolódási pontot látunk kiterjedt értékesítési- és szervizhálózatainkban. A cégfelvásárlás egy még nagyobb mértékű globális lefedettséghez vezet majdnem minden piacon, ahol követelmény az automatizáció.”

A Vanderlande vezérigazgatója, Remo Brunschwiler hozzátette: „A Vanderlande örömmel fogadta a felvásárlást egy ilyen sikeres stratégiai partnertől. A TICO pénzügyi szilárdsága és globális jelenléte hozzá fog járulni cégünk fenntartható, nyereséges növekedési stratégiájának folytatásához.”

Az NPM Capital ügyvezető igazgatója, Bart Coopmans összegzésében: „Az NPM Capital az 1988-as indulás óta hosszú távú befektetésként tekintett a Vanderlande vállalatra. Folyamatosan támogattuk a beruházásokat a szervezetbe és a technológiai lehetőségekbe, ami a Vanderlande jelenlegi piacvezető pozícióihoz vezetett. A Toyota, mint erős stratégiai részvényes lehetővé fogja tenni, hogy a Vanderlande a növekedési pályája következő szakaszába lépjen.”

A cégfelvásárlást a Vanderlande vezetőségi testülete és az üzemi tanács teljes körűen jóváhagyta és támogatta. A Vanderlande megtartja nevét és vállalati identitását, és világszerte változatlan telephelyeken folytatja különálló működését.
A tranzakció az ilyenkor szokásos hatósági engedélyezés tárgyát képezi, és várhatóan 2017 második negyedévében fejeződik be.

 

1. A cégfelvásárlás áttekintése:
Felvásárlási módszer:  A részvények 100%-os felvásárlása egy teljes tulajdonban lévő európai leányvállalaton keresztül
Költség:    1,16 milliárd euró
Tervezett befejezés:  2017 II. negyedév

2. A Vanderlande vállalatról:
A Vanderlande vállalat a repülőterek és a csomagküldő szolgáltatások hozzáadott értékkel bíró logisztikai folyamatautomatizálásának globális piacvezetője. A vállalat emellett az e-kereskedelmi, az élelmiszer-kiskereskedelmi és a divat iparágvezető folyamat-automatizálási megoldásokat kínáló beszállítója.  Így Európa 20 legnagyobb e-kereskedelmi vállalatából 12, és számos más, disztribúcióval foglalkozó vállalat már most a Vanderlande hatékony és megbízható megoldásait használja. A vállalat csomagkezelő rendszerei évi 3,2 milliárd poggyászt mozgatnak világszerte, ami naponta 8,8 millió csomagot jelent. A vállalat rendszerei 600 repülőtéren működnek, ebből 14 a világ 20 legnagyobb repülőterén.  A világ vezető csomagküldő vállalatainál telepített rendszerek minden nap több mint 20 millió küldeményt (másodpercenként 300-at) válogatnak szét.

A vállalat fókuszában az ügyfelek üzleti folyamatainak és versenypozícióinak optimalizálása áll. Partnereivel szoros együttműködésben az operatív tevékenységeik fejlesztésére és a logisztikai teljesítmény kiterjesztésére törekszik. A Vanderlande integrált megoldásokat tartalmazó, kiterjedt portfóliója – innovatív rendszerek, intelligens szoftverek, életciklus-szolgáltatások – segít megvalósítani a gyors, megbízható és hatékony automatizálási technológiákat.

Az 1949-ben alapított Vanderlande több mint 4500 főt foglalkoztat, akik mind elkötelezettek az ügyfelek vállalatainak előmozdításában számos helyszínen és kontinensen. Az elmúlt hat évtizedben a cég folyamatosan növekvő, több mint egymilliárd eurós forgalmával globális hírnevet szerzett, mint megbízható partner a logisztikai folyamatok hozzáadott értékkel bíró automatizálásában. 
A vállalat termékeire és technológiájára, valamint a karrierlehetőségekre vonatkozó további információkért kérjük, látogasson el a www.vanderlande.com webhelyre.

3. A Toyota Industries Corporation vállalatról:
A Toyota Industries Corporation (TICO) vállalatot 1926-ban alapították Japánban automata szövőszékek gyártására. Alapítása óta a TICO bővítette üzleti tevékenységei körét, jelenleg hat különböző üzletágban van jelen világszerte. 
Az anyagmozgatási üzletágban a Toyota Material Handling Csoport vezetési struktúrája alatt világszerte terjeszkedő gyártási telephelyek és értékesítők erősítik egymást. 2001 óta a TMHG csoporté a legnagyobb világpiaci részesedés az iparágban.

Vállalat neve:   Toyota Industries Corporation
Piaci kínálat:  Automata szövőszékek, autóklíma-kompresszorok, gépjárművek, motorok, elektronika és anyagmozgató berendezések.
Értékesítési volumen:    16,8 milliárd € (2016-os pénzügyi év)*
Alkalmazottak:    Kb. 51 500 fő (2016-os pénzügyi év)
Weboldal:   www.toyota-industries.com

*a 2016-s pénzügyi év a 2016. március 31-én véget érő pénzügyi év A számadatok az egyszerűség kedvéért yen-ből a pénzügyi év végén aktuális árfolyam alapján euróra átváltva szerepelnek.