Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson Önnek. OK

Mjölby gyártósor

A Toyota gyára folyékony biogázra vált

A Toyota Material Handling Europe tovább csökkenti a fosszilis tüzelőanyagok használatát gyártási folyamataiban. A Toyota Material Handling Manufacturing Sweden gyára 2019 során az eddig használt LPG-ről folyékony biogázra fog átállni.

A Toyota Material Handling Europe Mjölbyben lévő svédországi telephelye és egy regionális biogáz-előállító, a Tekniska Verken i Linköping AB közötti együttműködésnek eddig még nem volt párja Svédországban. Közös erőfeszítésük egy négy éve elindított, hosszú távú projekt sikeréhez járul hozzá.

 

„2015-ben energiatermelésünket 100%-ban környezetbaráttá tettük azáltal, hogy áttértünk a vízenergiára. Az LPG-ről folyékony biogázra való átállás is fontos részét képezi általános fenntarthatósági stratégiánknak: minimalizáljuk a fosszilis tüzelőanyagokat a gyártási folyamatainkban” – magyarázza Kristian Björkman, a Toyota Material Handling Manufacturing Sweden ügyvezető igazgatója.

Sajtó információk

Toyota Material Handling Europe
Jonas Lindell, Senior Corporate Communications Officer
+46 (0)142 86193, M: +46 (0)703 512438
jonas.lindell@toyota-industries.eu

„Alapvető fontosságú számunkra, hogy az ügyfeleinknek nyújtott termékeink gyártása során a lehető legkisebb mértékben terheljük a környezetet. Örömmel nézünk elébe a Tekniska Verken vállalattal való együttműködésnek, hiszen ők a környezetbarát megoldások éllovasai, így megbízható partnerek lesznek fenntarthatósági törekvéseinkben” – folytatja Björkman. 

Mjölbyi telephelyén a Toyota Material Handling Europe a többnyire festékszárításra és -sűrítésre használt LPG-t folyékony biogázra cseréli. A biogáz megújuló, helyben előállított energiaforrás, és nem utolsósorban a világ egyik legtisztább üzemanyaga. Szerves hulladékból, így például élelmiszer-hulladékból állítják elő, így teljes mértékben újrahasznosított termék. A folyékony biogázt úgy állítják elő, hogy a biogázt megtisztítják, majd körülbelül -163 °C-ra lehűtik. Így sokkal könnyebben és hatékonyabban tárolható és szállítható, mint gáznemű anyagként.

Az első szállítmány 2019 nyarát követően érkezik be. A megállapodás több mint tíz évre szól évente maximum 25 GWh folyékony biogázról, ami évi 130 000-nél is több targonca legyártásához elég a Toyota Material Handling Manufacturing Sweden mjölbyi gyárában.

2018.07.03.

Ez is érdekelheti

Tekintse meg targoncáinkat

Fenntartható fejlődés

Közösen biztonságosabbá tehetjük a folyamatokat, többet tehetünk környezetünkért, és optimalizálhatjuk az üzleti folyamatokat.

Tudjon meg többet
Mosolygós emberek a Toyota targonca gyárban

Történetünk

Több mint 100 év alatt összegyűlt anyagmozgatási tapasztalattal rendelkezünk. Tekintsen meg történetünk mérföldköveit!

Tudjon meg többet

Toyota Production System

Gyártási rendszerünk a „lean” alapelveken és a „pull” rendszeren alapul, ami azt jelenti, hogy csak azt gyártjuk le, amit Ön megrendel.

Tudjon meg többet >
A Swarm targonca árnyéka

Innováció és jövőbeli technológia

A Toyota értékek és az iparág kihívásai által egyaránt inspirált központban ügyfeleinket szem előtt tartva tervezzük meg az anyagmozgatási megoldásokat.

Tudjon meg többet >