Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson Önnek. OK

A Toyota 2020-as logisztikai dizájnversenyén csomagkezelő megoldások kerestetnek

Ismét elindult a Toyota Material Handling Europe által kétévente szervezett Toyota Logistic Design Competition verseny. A 2020-as versenysorozat mottója a „Csomagkezelés: Felszállásra kész?”. Ebből leszűrhető hogy az idei megmérettetés a repülőtereken használt csomagkezelő megoldások fejlesztését tűzte ki célul. Újdonság, hogy az eddig csak európai jelentkezők számára elérhető verseny mostantól az öreg kontinensen kívülről is fogad érdeklődőket.

A világ repülőterein évente több milliárd csomagot kezelnek és szállítanak, nem csoda, hogy a Toyota Material Handling Europe egyre nagyobb hangsúlyt fektet erre a területre is. A legjobb megoldások felkutatása érdekében a Toyota felhívást intézett a tervezést tanuló diákok és 2019-ben végző fiatal tervezők felé, hogy a repülőterek csomagkezelési rendszereit megújító ötleteket dolgozzanak ki. A megoldások között szerepelhetnek a bejelentkezéstől a csomagfelvételig a csomagok útját végigkísérő teljes körű rendszerek, ahogyan az utasforgalmi épületbe, a repülőgépbe és/vagy a célállomáson való szállítást megkönnyítő megoldások is.

„Két évvel ezelőtt a csomagszállítás legutolsó fázisa volt a téma, idén pedig a repülőterek csomagkezelő rendszerei által támasztott kihívásokat helyeztük előtérbe. Ezeken a területeken gyökeres változásokra van szükség.” – indokolja a verseny témaválasztását Magnus Oliveira Andersson, a Toyota Material Handling Europe tervezési igazgatója. „Tervezőstúdióként nagyon fontos számunkra, hogy közeli kapcsolatban maradjunk a fiatal tervezőkkel, és meg is hallgassuk őket. Ezt az is indokolja, hogy a mi munkánkra is igaz a mondás, hogy csak a változás állandó.”

Csomagkezelés: Felszállásra kész?

A verseny most indul, és minden olyan pályamű részt vehet rajta, amely hűen tükrözi a Toyota márka hírnevét és minőségét. A jelentkezés határideje 2019. október 22., amelyet követően a Toyota (Toyota Material Handling, Toyota Industries Corporation, Vanderlande, Raymond) tervezéssel és innovációval foglalkozó szakembereiből álló zsűri értékeli a beadott pályaműveket, és választja ki a döntősöket. November végén az összes döntős visszajelzést kap a zsűritől, egyben a zsűri végső döntése előtt lehetőségük lesz ötleteiken még finomítani. A verseny győzteseit az iparági vezetők és szakértők közös döntése alapján választják ki.

A döntőbe jutott versenyzők meghívást kapnak a Svédországban megrendezésre kerülő díjátadó ünnepségre, pályaműveiket pedig kiállíthatják a Németországban megrendezett Hannoveri Vásáron. A nyeremények között pénzdíjak is szerepelnek, valamint a nyertesek lehetőséget kapnak a Toyota Material Handling tervezőközpontjában letölthető hathónapos fizetett gyakornoki pozícióra való jelentkezésre. Az érdeklődők a Toyota Logistic Design Competition weboldalán találnak tájékoztatást, illetve a jelentkezés is ezen az oldalon lehetséges.

Logiconomi

A Toyota Logistic Design Competition a Toyota Logiconomi programjának része. A Logiconomi az a szó, amellyel a Toyota Material Handling gondolkodásmódja jellemezhető – egyet jelent a racionalizált folyamatokra, a hulladék minimalizálására, a hatékonyság maximalizálására és a költségek csökkentésére való törekvéssel.

Sajtó Információk

Toyota Material Handling Europe
Akiko Elmwall, PR Manager
+46 (0)142 8 6259, M: +46 (0)72 701 1577

Ez is érdekelheti

A Swarm targonca árnyéka

Innováció és jövőbeli technológia

A Toyota értékek és az iparág kihívásai által egyaránt inspirált központban ügyfeleinket szem előtt tartva tervezzük meg az anyagmozgatási megoldásokat.

Tudjon meg többet >
Targonca vázlatrajz

A Design Center formatervezési központ története

A Toyota értékek és az iparág kihívásai által egyaránt inspirált központban ügyfeleinket szem előtt tartva tervezzük meg az anyagmozgatási megoldásokat.

Tudjon meg többet >
Mosolygós emberek az irodai folyosón

Csatlakozzon csapatunkhoz

Mindig igyekszünk optimalizálni termékeinket és módszereinket. A kulcs az, hogy olyanokkal dolgozzunk együtt, akik ugyanolyan elhivatottak a logisztika és a technológia iránt, mint mi.

Tudjon meg többet >
Táblán elemezzük a folyamatokat

A Toyota filozófiája

Küldetésünknek tekintjük, hogy ügyfeleink anyagmozgatási céljait kiemelkedő hatékonysággal biztosítsuk, miközben a Toyota filozófia értékeit tartjuk szem előtt. 

Tudjon meg többet >