Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson Önnek. OK

A megfelelő targonca kiválasztása kiskereskedelmi felhasználásra

A megfelelő targonca kiválasztása kiskereskedelmi felhasználásra

A raktárakban való munkavégzéshez többféle targonca közül lehet választani, és bizony néha még a tapasztalt anyagmozgatási szakemberek is tanácstalanok, hiszen igen sokféle targoncából és opcióból kell kiválasztani az adott feladatra leginkább megfelelőt. A választás megkönnyítése érdekében ebben a rövid bemutatóban kiemelünk néhány olyan speciális típust, amelyek nemcsak remekül megállják a helyüket a kiskereskedelmi környezetben, hanem tökéletesen ki is egészítik egymást, komplett megoldást kínálva az anyagmozgatási folyamat minden egyes fázisához. Ha az ismertető elolvasása után még több mindent szeretne megtudni, letöltheti az általunk kínált termékek és megoldások teljes portfólióját bemutató tájékoztatót is.
Kézi palettázó BT Lifter a Toyotától.

Villástargoncák le- és felrakodási műveletekhez

Amikor a beszállítók kiskereskedelmi elosztásra szánt áruval megrakott teherautója megérkezik, az a célszerű, ha a targoncakezelők gyorsan megkezdhetik a munkát a rakodórámpánál. Az ilyen jellegű feladatokra leginkább a következő típusú, könnyen kezelhető targoncák használatosak:

 

  • Kézi palettázó targonca – Valamennyi raktár és tárolóhelyiség nélkülözhetetlen kelléke. A raktár kulcsfontosságú pontjain elhelyezett néhány kézi palettázóval gyerekjáték a dobozok, csomagolt áruk és egyebek átpakolása. A kézi palettázók nem elhanyagolható előnye, hogy használatukkal megspórolható a nagyobb terhek puszta kézzel történő emelése, így jelentősen csökkentik a hátfájás kialakulásának kockázatát.

Elektromos palettázó targonca BT Levio a Toyotától

  • Elektromos palettázó targonca – tetemes mennyiségű időt lehet megtakarítani, ha a raktáron belüli távolságokat a targoncakezelők gyorsan és kényelmesen teszik meg, ideális esetben egy elektromos palettázó targoncával. Ezeknek a targoncáknak a további előnye, hogy kis méretűk miatt simán behajthatnak a teherautók rakterébe.

Tipp. Ha a raktáron belül nagyobb távolságokat kell megtenni, érdemes kezelőállásos elektromos meghajtású palettázó targoncákat beszerezni, amelyekkel sokkal hamarabb elvégezhető a munka. 

Elektromos paletta-rakatoló targonca BT Staxio a Toyotától

  • Elektromos paletta-rakatoló targonca – ha a teherautóra való fel- és lerakodás közben az árukat egymásra kell helyezni, jó ötlet elektromos paletta-rakatolót használni, hogy a végrehajtandó műveleteket kombinálva időt tudjon megtakarítani.

Tipp. Ha szeretné megtudni, hogy milyen magasra kell emelni az árukat egy adott helyen, mérje meg a legmagasabb polcot, és adjon még hozzá 15-20 centimétert az értékhez.

További információ a raktári felhasználásra szánt különféle Toyota targoncákról >

Használt, illetve új targoncák bérlése és vásárlása online >

BT Reflex rakatoló villástargoncák a Toyotától

Stacking forklifts

Ahhoz, hogy az érkező áruknak legyen elég hely a raktárban, a többi anyagot ideális esetben egy központi elosztóban kell tárolni, ahonnan a gépkezelők a polcrendszer kijelölt helyére szállíthatják őket. A gyors szállítás és zökkenőmentes rakatolás titka a tolóoszlopos targoncák alkalmazásában rejlik. Az igényektől és a szükségletektől függően a következő tolóoszlopos targoncák jöhetnek számításba:

  • Kompakt tolóoszlopos targoncák: ha nagy mennyiségű árut kell egymásra pakolni, de maga a raktár nem nagy területű, érdemes keskeny alvázú targoncát választani, amelyet kifejezetten arra terveztek, hogy a szűk helyeken is jól manőverezhessen, így alkalmas például raklaposzlopok mozgatására és bejárható polcrendszerek rakodására is.

BT Reflex tolóoszlopos targoncák a Toyotától

  • A tolóoszlopos targoncák ergonomikus, dönthető fülkével is rendelhetők, ha a gépkezelők és az üzemeltető számára kiemelten fontosak az ergonómiai jellemzők. A kényelmi szempontok figyelembe vételével kialakított fülkében a kezelő még akkor sem erőlteti meg a nyakát, ha több méter magasban lévő polcra rakodik. A dönthető fülke révén sokkal könnyebben és biztonságosabban nyomon követhető, hogy pontosan hova kell tenni a raklapokat.

  • Kültéri használatra szánt tolóoszlopos targoncák: ha a szabadban kell a raklapokat egymásra pakolni, a tolóoszlopos targoncák erre való speciális gumiabroncsokkal is felszerelhetők.

További információ a Toyota rakatoló targoncáiról >

További információ a Toyota által kínált használt targoncákról >

BT Optio komissiózó targoncák a Toyotától

Komissiózó targoncák

Miután az összes áru megérkezett és a helyére került a raktárban, az alacsonyabban lévő szintekről el kell kezdeni kiválogatni, hogy pontosan milyen árucikkek kellenek az egyes boltokba. Az első és a második szintről való áruelvételhez kiváló megoldást nyújtanak komissiózó targoncáink, azok közül is a BT Optio L sorozat modelljei, mert ezek a rugalmasan kezelhető „E-man” kormányzási rendszerrel vannak ellátva.

  • Emelhető kezelőállással rendelkező komissiózó targoncák: ha gyakran kell az alacsonyabban lévő szintekről árut vételezni, az emelhető kezelőállásban tartózkodó kezelő könnyebben elérheti és a targoncára teheti a magasabban lévő szinteken tárolt árukat

  • Nyitott kezelőállással rendelkező komissiózó targoncák: a nyitott kezelőállás jelentősen megkönnyíti a kezelő dolgát, mert a kiválasztott árucikkeket közvetlenül ráteheti a villán lévő raklapokra.

 

Félautomata komissiózó targoncák a raktárban

  • Félautomata komissiózó targoncák: a termelékenység javítása érdekében akár távvezérlésű komissiózó targoncák is használhatók. Miközben a gépkezelő a komissiózást végzi, a targonca magától odamegy a kívánt helyre.

Miután az összes megrendelt áru a központi elosztóba került, boltok szerint már csomagolhatóak és szállíthatóak is, hogy időben és pontosan megérkezzenek a rendeltetési helyükre!

 

Tudjon meg többet a Toyota komissiózó targoncákról itt >

Ez csak egyike azon lehetőségek közül, amelyek során a Toyota targoncák segítségével gördülékenyebb lesz működése.

Látogassa meg webshopunkat
Kézi palettázó targonca kezelés

Kézi palettázó targoncák

A Lifter termékcsalád kézi targoncái változatosan konfigurálhatók, lehetővé téve, hogy anyagmozgatási feladatok széles skáláján legyenek bevethetők

Tudjon meg többet >
Paletta szállító targoncák az ipari szektorban

Paletta szállító targoncák

Ezek a targoncák gyorsak és erőteljesek, különös tekintettel a biztonságra és könnyű manőverezésre, valamint az anyagmozgató tevékenységek különböző felhasználási lehetőségeire.

Tudjon meg többet >
Tolóoszlopos targonca a raktárban

Tolóoszlopos targoncák

A nagyteljesítményű tolóoszlopos targoncák széles választéka nagymértékű gyorsulást és kivételes vezethetőséget biztosít az optimális rakodási munkafolyamatokhoz.

Tudjon meg többet >
Alacsony emelésű komissiózó targoncák a raktárban

Komissiózó targoncák

A BT Optio targoncáink bármilyen magasságban tökéletesek komissiós feladatokra. Ezek gyorsak, hatékonyek, produktívak és ergonomikusak.

Tudjon meg többet >