Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson Önnek. OK

BT Optio targonca egy töltőállomásnál

A jövő energiahatékonysági megoldásai a jelenben – bemutatkozik a Toyota Material Handling Europe egyedi és kibővített lítium-ion akkumulátoros targoncacsaládja

A lítium-ion akkumulátorral üzemelő elektromos targoncák termékcsaládjának kibővítésével a Toyota Material Handling továbbra is az innovációra és az energiahatékony megoldásokra helyezi a hangsúlyt. A termékskála-bővítés a gyártó 48 voltos ellensúlyos és tolóoszlopos targoncáira is kiterjed. A Toyota Material Handling, amely jelenleg a legszélesebb kínálatot nyújtja a lítium-ion akkumulátorral működő targoncák terén, számos különféle iparág számára, egy sor gyártási és logisztikai felhasználási területre biztosít hatékony megoldásokat.

A Toyota Material Handling Europe által 2013-ban kifejlesztett első lítium-ion akkumulátoros termékcsalád három, raktárakban használható targoncát számlált; a BT Levio LWE és LPE motoros raklapemelő targoncát és a BT Optio OSE komissiózó típusokat. A lítium-ion család ezúttal öt taggal bővült: két motoros raklapemelővel (BT Staxio SPE és SWE), tolóoszlopos targoncákkal (BT Reflex RRE), vontató targoncákkal (BT Movit TSE), valamint az első, lítium-ion akkumulátorral ellátott ellensúlyos targoncának számító Traigo 48 típussal.

„A lítium-ion technológiába fektetni annyit jelent, mint a jövőbe fektetni” – vélekedik Craig Walby, a Toyota Material Handling Europe termékmenedzsment-igazgatója. „Célunk, hogy ügyfeleink számára kedvezőbb energiafogyasztású, nagyobb termelékenységet nyújtó, egyszerűbb anyagmozgatási lehetőségeket biztosító megoldásokat kínálhassunk, mindezt környezettudatos módon.”

A lítium-ion akkumulátorok különösen többműszakos rendszerben bizonyulnak jó választásnak. Mivel ezeket az akkumulátorokat bármikor és bárhol lehet tölteni, többé nem kell az akkumulátorok cseréjével bajlódni, ahogyan csereakkumulátorokra és töltőhelyiségekre sincsen már szükség. A targoncák a szünetekben problémamentesen feltölthetők. A lítium-ion akkumulátorok karbantartásmentesek, ezáltal a lehető legrövidebbre csökkentik az állásidőt, ami javítja a termelékenységet.

A tapasztalatok szerint a lítium-ion akkumulátorok energiahatékonysága emellett mintegy 30%-kal haladja meg az ólomsavas akkumulátorok hasonló mutatóit, és ezzel párhuzamosan CO2-kibocsátásuk és energiafogyasztásuk is lényegesen kedvezőbb. A lítium-ion és az ólomsavas akkumulátorok tartósságát összevetve megállapíthatjuk, hogy az előbbiek mintegy 3–4-szer hosszabb ideig tartanak, ezáltal mind gazdasági, mind pedig környezetvédelmi szempontból előnyös befektetésnek minősülnek.

A Toyota a Hannoverben május 31. és június 3. között megrendezésre kerülő CeMAT rendezvénysorozaton új, a korábbinál is kedvezőbb feltételrendszert mutat be a lítium-ion akkumulátoros termékcsaládja iránt érdeklődők számára. Az eseményen a Toyota Material Handling Europe a jelenben megvalósított új energiagazdálkodási megoldásokat érintő egyéb célkitűzéseiről és eredményeiről is beszámol majd. Minden bizonnyal szó lesz majd a hidrogéncellás termékek fejlesztésének alakulásáról, valamint a Tonero ellensúlyos termékcsalád 1ZS motorjáról is, amely még intenzív használatban is megőrzi kedvező energiahatékonysági mutatóit, annak ellenére, hogy a kemény használat egyébként akár 35%-kkal is megnövelheti az energiafogyasztást. Ismerje meg a CeMAT kiállításon, hogyan vált a Toyota Material Handling az innovatív energiagazdálkodási megoldások úttörőjévé.

Sajtó Információk

Toyota Material Handling Europe
Akiko Elmwall, PR Manager
+46 (0)142 8 6259, M: +46 (0)72 701 1577

Akár ez is tetszene Önnek

Gépkezelő egy lítium-ionos targoncán a raktárban

Az egyedülálló Lítium-ionos termékcsaládunk

A lítium-ion akkumulátorok 30% -kal energiatakarékosabbak, mint az ólom-sav akkumulátorok, ezáltal jelentősen csökkentve a CO2-kibocsátást.

Tudjon meg többet >
Tolóoszlopos targonca a raktárban

Tolóoszlopos targoncák

A nagyteljesítményű tolóoszlopos targoncák széles választéka nagymértékű gyorsulást és kivételes vezethetőséget biztosít az optimális rakodási munkafolyamatokhoz.

Tudjon meg többet >
Nagy teljesítményű emelőtargoncák a raktárban

Nagy teljesítményű emelőtargoncák

A Staxio nagy teljesítményű emelőtargoncák számos anyagmozgatási feladatra hatékonyan alkalmazhatóak, és gyorsak, erősek, ugyanakkor rendkívül egyszerű a használatuk

Tudjon meg többet >
Elektromos ellensúlyos targonca rakodás közben

Elektromos ellensúlyos targoncák

Az igen strapabíró Toyota elektromos ellensúlyos targoncák bel- és kültéri anyagmozgatási feladatok széles skáláján vethetők be

Tudjon meg többet >