Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson Önnek. OK

A Hannoveri Nemzetközi Vásáron a Toyota Material Handling Europe bemutatja a Microsofttal karöltve tervezett jövőképét

Mindkét cég a logisztikai tevékenységek digitalizálására és a folyamatok felgyorsítására helyezi a hangsúlyt, és a Toyota Material Handling a tervek szerint műszaki szakértelmét a Microsoft technológiai tudásával kívánja kombinálni. A Toyota Material Handling Europe az április 1–5. között megrendezésre kerülő Hannoveri Nemzetközi Vásár 7-es csarnokának C40-es Microsoft-standján mutatja be a digitalizált gyártás terén elért legújabb eredményeket. Az érdeklődőknek lehetősége nyílik testközelből megismerkedni a cégek működését optimalizáló különféle új technológiákkal.

A Toyota Material Handling tavaly már betekintést adott a logisztikai rendszerek jövőjébe a Microsoft standján. Az „A.I.TeamLogistics” elnevezéssel illetett rendszerben fedélzeti eszközök segítségével hálózatba csatlakoztatott járművek üzemelnek, amelyek garantálják az áruk folyamatos áramlását és a logisztikai műveletek optimalizált végrehajtását. Az Azure Cognitive Services szolgáltatással és a Microsoft HoloLense technológiájával ellátott raklapszállító drón jelentős előrelépést jelentett a Toyota számára az elképzelések megvalósítása során. A vásárra ellátogatók saját szemükkel győződhettek meg róla, hogy a hagyományos szkennelő technológiát felváltó új érzékelőrendszerrel miképpen látja a raklapszállító drón a körülötte lévő világot.

Logisztikai jövőkép 2020-ra

A jövőkép először még csak 2028-ra tartalmazott intézkedéseket, azonban a Toyota Material Handling a terveket felgyorsítva előrébb hozta a kezdeményezések végrehajtásának határidejét, mégpedig 2020-ra. A standon a szervezők makettekkel és egy raktár 3D szkennelését felhasználó bemutató segítségével szemléltették a rendszerek és a járművek működését. Az új megoldásnak hála a gépek a raktár klónozott digitális változatában tanulhatják meg a navigáció és a közlekedés alapjait, ezáltal folyamatosan optimalizálva a teljesítményt. A folyamat alapját az Azure Machine Learning eljárás adja. A telepítést követően a járművek folyamatosan fejlődnek, hiszen a fedélzeti okos technológia szakadatlanul végzi az útvonalak és az események elemzését, valamint a működés optimalizálását. A HoloLens segítségével a kezelőszemélyzet kapcsolatba lehet az önállóan működő járművekkel, hiszen lehetőség van a gépekből származó adatok megtekintésére.

Gyors telepítés a klónozott valóságnak köszönhetően

A rendszer telepítésének egyik első lépése, hogy az ügyfél alkalmazási környezetét virtuális formában letükrözik, tulajdonképpen egy klónozott valóságot hoznak létre. Így különféle esetek és események szimulációjára nyílik lehetőség, aminek köszönhetően optimalizált, a megfelelő számú és típusú járművet használó megoldás biztosítható. A rendszer automatikusan elvégzi a raktár fizikai és virtuális modelljének elemzését, majd különféle érzékelőtechnológiák segítségével létrehozzák az optimalizáláshoz és a dinamikus végrehajtáshoz szükséges adatokat.

Tanuló gépek a folyamatos fejlődés érdekében

A szkennereket alkalmazó rendszerekről a látó és programozható intelligens megoldásokra való áttérés, illetve az öntanuló gépek alkalmazása jelentős előnnyel vértezi fel az ügyfeleket. A járművek még az olyan kis mértékű eltérésekhez is nagyon jól alkalmazkodnak, mint például az útvonalon felmerülő akadályok vagy a nem a megszokott helyen lévő tárgyak.

Az optimalizálási és végrehajtási folyamat automatizálásával az ügyfelek folyamatosan optimalizálhatják a teljesítményt, a hatékonyságot és a biztonsági mutatókat. Az is számottevő előnyt jelent, hogy a rendszerek könnyen alkalmazkodnak a raktáron belül változó feltételekhez, és a szükséges mértékben adaptálhatók a méretbeli változásokhoz is.

„Azáltal, hogy az ügyfelek alkalmazási környezetét rögzíteni tudjuk, és a következő generációhoz tartozó targoncákat tudunk biztosítani, a Toyota Material Handling Europe nem pusztán a gépek kihasználtságának javítása és a kezelt áruk mennyiségének növelése terén teszi lehetővé az ügyfeleknek a raktárban végzett műveletek hatékonyságának javítását.” – vázolja fel az új rendszerekkel járó előnyöket Boris Ahnberg, a Toyota Material Handling Europe alaptechnológiák fejlesztésével foglalkozó szakembere.

„A különféle helyzetek virtuális szimulációjának köszönhetően, és az Azure tanulási technológiát, valamint a mesterséges intelligenciát alkalmazva a telepítéshez szükség idő drasztikusan lecsökken; az üzembe helyezett járművek dinamikusan alkalmazkodnak a környezethez, és az ügyfelek működésének alaposabb áttekintését lehetővé tévő megoldások szerepelhetnek a kínálatban.” – foglalja össze az új rendszerek pozitív jellemzőit Çağlayan Arkan, a Microsoft gyártással és erőforrásokkal foglalkozó részlegének nemzetközi vezetője.

Sajtó Információk

Toyota Material Handling Europe
Akiko Elmwall, PR Manager
+46 (0)142 8 6259, M: +46 (0)72 701 1577

Ez is érdekelheti

A Swarm targonca árnyéka

Innováció és jövőbeli technológia

A Toyota értékek és az iparág kihívásai által egyaránt inspirált központban ügyfeleinket szem előtt tartva tervezzük meg az anyagmozgatási megoldásokat.

Tudjon meg többet >
Az félautomata targonca vízszintes szállítást végez

Automata megoldások

Automata targonca- és teherhordó szerkezeteink fejlett és rugalmas megoldásokat kínálnak a hatékonyabb, költséghatékony árumozgatásra. 

Tudjon meg többet >
Toyota Logiconomi: együttműködés a jövőért

Toyota Logiconomi: együttműködés a jövőért

Tudjuk, hogy ami a logisztikai technológiák jövőbeli trendjeit illeti, nyitottnak és frissnek kell lennünk, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy együttműködjünk ügyfeleinkkel és a hasonló gondolkodású beszállítókkal. Ezt a jelenleg is zajló folyamatot nevezzük Logiconominak

Tudjon meg többet >
Táblán elemezzük a folyamatokat

A Toyota filozófiája

Küldetésünknek tekintjük, hogy ügyfeleink anyagmozgatási céljait kiemelkedő hatékonysággal biztosítsuk, miközben a Toyota filozófia értékeit tartjuk szem előtt. 

Tudjon meg többet >