Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson Önnek. OK

BT Lifter kézi palettázó targonca a Long Life Design logóval

A BT Lifter kézi raklapemelő elnyerte a kiemelkedően sikeres és régóta használt termékeknek szóló japán díjat

A szakmában mára ikonikussá vált és folyamatosan népszerű kézi raklapemelő, a BT Lifter ötlete 1947-re nyúlik vissza, míg a tervezőasztalon 1967-ben látott először napvilágot. A mai napig több mint hárommillió darabot adtak el belőle.

A Toyota kézi raklapemelő targoncáinak történetében meghatározó szerepet játszott a két svéd szakember, Ivar Bryntse és Rune Monö. Ők együtt teremtették meg a modern anyagmozgatási ipar alapjait.

Ivar Bryntse, akiben egyébként az Euro raklap atyját is tisztelhetjük, 1947-ben állt elő a hidraulikus raklapemelő ötletével. A neves svéd ipari tervező, Rune Monö, pontosan húsz évvel később vetette papírra a raklapemelő úttörő és gyakran másolt vonalait, amelyek a hasonló rendeltetésű gépek alapvető jellemzőivé váltak világszerte.

A Toyota Kaizen elgondolásán alapuló BT Lifter targonca az elmúlt évek során folyamatos fejlesztéseken ment keresztül, és ennek nyomán valamennyi alkalmazási területen ideálisan alkalmazható, sokoldalú targoncává vált. A méltán híres BT Lifter ergonómiai és teljesítményszempontok, illetve a rendelkezésre álló erő tekintetében már a kezdetektől fogva vezető helyet foglalt el a hasonló targoncák mezőnyében

A targonca tervezése a négy legfontosabb alapelv, vagyis a biztonság, termelékenység, tartósság és egyszerűség mentén történt. A minőség optimalizálását biztosító Toyota Production System rendszer előírásai szerint előállított BT Lifterhez egyedülálló, teljes élettartamra szóló garancia jár. A teljes élettartamra szóló garancia az utolsó részletig precíz kivitelezés és tervezés, valamint a kimagasló gyártási szabványok záloga..

Az 1957 óta évente átadásra kerülő, a tervezőknek szánt kiemelkedő japán elismerés átadására egy különleges ünnepség keretében kerül sor október 30-án, Tokióban. 

Sajtó Információk

Toyota Material Handling Europe
Akiko Elmwall, PR Manager
+46 (0)142 8 6259, M: +46 (0)72 701 1577

Ez is tetszhet Önnek

Toyota Tonero kültéri használat közben

Kisebb vállalkozások

Büszkék vagyunk arra, hogy kisebb vállalkozások is használják termékeinket. Tekintse meg, mit tehet a Toyota Önért, aki kisvállalkozásban dolgozik.

Tudjon meg többet >
Kézi palettázó targonca kezelés

Kézi palettázó targoncák

A Lifter termékcsalád kézi targoncái változatosan konfigurálhatók, lehetővé téve, hogy anyagmozgatási feladatok széles skáláján legyenek bevethetők

Tudjon meg többet >

Toyota Production System

Gyártási rendszerünk a „lean” alapelveken és a „pull” rendszeren alapul, ami azt jelenti, hogy csak azt gyártjuk le, amit Ön megrendel.

Tudjon meg többet >
Targonca vázlatrajz

A Design Center formatervezési központ története

A Toyota értékek és az iparág kihívásai által egyaránt inspirált központban ügyfeleinket szem előtt tartva tervezzük meg az anyagmozgatási megoldásokat.

Tudjon meg többet >