Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson Önnek. OK

Fotó a fenntarthatósági jelentés első oldaláról

A Toyota Material Handling Europe második fenntarthatósági jelentésének kiadására készül, és ezzel párhuzamosan megerősíti a fenntarthatósági területen elért vezető pozícióját.

A vezető targoncagyártóként ismert, világhírű Toyota Material Handling Europe (TMHE) által kiadott második fenntarthatósági jelentésből kiderül, hogy a vállalat a teljes vertikumban mindent megtesz a biztonság fokozása, az üzleti folyamatok optimalizálása és a környezetre gyakorolt hatás csökkentése érdekében.

A „Kettős hatás – egységben az erő” (Dual Impact: together we make a difference) című kiadvány a 25 kitűzött fenntarthatósági cél közül 24-ben mérhető előrelépésről számol be. A jelentés méltatja a TMHE, a partnerek és a részvényesek által a fenntarthatósági célok elérése érdekében tett erőfeszítéseket. Az ellátási láncok fenntarthatósági besorolásaival foglalkozó EcoVadis szerint a Toyota Material Handling Europe a világ élvonalában, vagyis a 2%-os élmezőnyben helyezkedik el. Ezzel a Toyota világszínvonalú átláthatóságról tett tanúbizonyságot, és elnyerte a magas fokú vállalati felelősségvállalásért járó kitüntető címet.

Sajtó Információk

Toyota Material Handling Europe
Akiko Elmwall, PR Manager
+46 (0)142 8 6259, M: +46 (0)72 701 1577

Kettős hatás banner

A biztonság maximalizálása

 A Toyota Material Handling a balesetek teljes megszüntetésére törekszik. A kezdeményezés sikerrel jár, mert az elmúlt két év folyamán mintegy 67%-kal sikerült csökkenteni az üzemi balesetek miatt kieső munkanapok számát. Az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség (EU-OSHA) hivatalos kampánypartnereként a cég az EU-OSHA hálózat egyik legaktívabb tagja. A Toyota elkötelezett híve a biztonság javításának, ezért speciális oktatásokat szervez a tangoncakezelők és raktárvezetők számára, valamint fókuszcsoportként aktívan részt vesz az EU-OSHA hálózat működésében.

Üzleti folyamatok optimalizálása

Az EcoVadis a munkahelyi gyakorlatok, a tehetséggondozás és a felelősségteljes vállalati kultúra cégen belüli, illetve beszállítók irányába történő népszerűsítése miatt a Toyotát nemzetközi viszonylatban a legfelső 3%-ba sorolta be. 

Jelentés az asztalon

Környezeti hatások minimalizálása

A fenntarthatósági szempontokat előtérbe helyezve a Toyota Material Handling bevételei folyamatosan gyarapodnak, miközben a kibocsátott káros anyagok mennyisége az intelligens és korszerű járműveknek, épületeknek és gyártási folyamatoknak köszönhetően csökken. A „kettős hatás” stratégia iránymutatásait követve a Toyota jelentős mértékű energiamegtakarítást tesz lehetővé ügyfeleinek.

A foglalkoztatottak 82%-át magában foglaló második jelentés jóval nagyobb területet fed le, hiszen szerepel benne Belgium, Csehország, Dánia, Németország, Olaszország és Spanyolország is. 

 A cég előirányzata szerint a következő jelentés már a dolgozók 90%-ára kiterjed majd annak érdekében, hogy a bázisévhez, azaz 2012-höz képest az energiafogyasztást európai viszonylatban 10%-kal lehessen mérsékelni. A fenntarthatósági célok részletes áttekintése a fenntarthatósági jelentésben olvasható.

Bt Movit a díjnyertes logóval

A minőségi termékek és szolgáltatások jelentősen befolyásolják a „hármas megközelítés” (TBL) eredményességének alakulását. A jelentés részletezi az ügyfél-elégedettség terén elért vezető pozíció megőrzése érdekében a Toyota által tett erőfeszítéseket is. A cég valamennyi dolgozóját büszkeséggel töltötte el, hogy két termékük, a Care Equipped for Mobility Support termékcsalád S és N szériás BT Movit targoncája elnyerte az iF Universal Design szakértők és fogyasztók kedvencének járó díját

Tom Schalenbourg, a Toyota Material Handling Europe fenntartható fejlődését felelő igazgatója büszkén válaszolt kérdéseinkre: „A jelentés csak a jéghegy csúcsa, hiszen a felelős cégvezetés hátterében folyamatos fejlődésnek kell lennie. Partnereink, így például a WSP, a PWc és a Cloudapps, külön hozzáadott értéket képviselnek a folyamatban. Közreműködésükkel könnyebb teljesítményünk megfigyelése, értékelése és jelentése. Eltökélt szándékunk, hogy cégként megfeleljünk és túl is teljesítsük a kitűzött célokat, illetve megőrizzük a fenntarthatósági területen elért vezető pozíciónkat.”

Akár ez is tetszene Önnek

Gépkezelő egy lítium-ionos targoncán a raktárban

Az egyedülálló Lítium-ionos termékcsaládunk

A lítium-ion akkumulátorok 30% -kal energiatakarékosabbak, mint az ólom-sav akkumulátorok, ezáltal jelentősen csökkentve a CO2-kibocsátást.

Tudjon meg többet >
Emberek targoncát néznek

Fenntarthatósági tervünk

Együtt változást érhetünk el, maximalizálva a biztonságot, csökkentve a környezetre gyakorolt hatást és optimalizálva az üzleti folyamatokat. 

Tudjon meg többet >

Vontató targoncák

A vontató targoncáink széles választéka nagyobb biztonságot és hatékonyságot biztosít a vízszintes irányú szállítás és komissiózás terén.

Tudjon meg többet >
Illusztráció, ahogy két ember tartja a kulcsot

Egészséges munkahely

A 2016/2017-es kampányban az EU-OSHA szervezettel karöltve dolgozunk azért, hogy minden korosztály számára biztosíthassuk az egészséges és produktív munkakörnyezet. 

Tudjon meg többet >