Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson Önnek. OK

Targonca felülnézete

Second Life stratégia: felpörgeti a felújított targoncák értékesítését

Second Life stratégiánk célja, hogy folyamatosan növeljük a felújítás mennyiségét, és 20%-kal csökkentsük a selejtezett targoncák számát a következő öt évben. Ha egy targoncát nem lehet felújítani, akkor azt felelősen újrahasznosítjuk. Kevésbé intenzív alkalmazásoknál a használt targoncák kisebb karbonkibocsátású alternatívát jelentenek azon ügyfelek számára, akik csökkenteni szeretnék a karbonkibocsátásukat az értékteremtési lánc korábbi tagjainál is.
Targonca szervizelése

Bevizsgált használt targoncák

Bevizsgált használt targoncák programunk minőségbiztosítást kínál, amely garantálja, hogy minden targonca a saját szervizelőzményei alapján elvégzett egyéni felkészítési programon vesz részt a minden targoncára egyformán érvényes, szabványosított felkészítési program helyett.

Egy bevizsgált használt targoncának az alábbi minimumfeltételeknek kell megfelelnie:

  • Csak használt Toyota vagy BT villástargoncák vehetnek részt
  • Minden targonca a szakembereink által végzett teljes körű karbantartáson esnek át, melynek során csak Toyota és BT alkatrészeket használnak

Egy bevizsgált használt targonca piacra dobása előtt:

  • Minden targoncát a helyi piaci előírásoknak megfelelő teljes körű biztonsági ellenőrzésnek és tanúsításnak vetnek alá
  • Körültekintően ellenőrzik a fő részegységek esetleges működési hibáit
  • Minden targoncához mellékelnek egy részletes csomagot, melybe beletartozik többek között a kezelési útmutató és a teljes szervizelőzmény

Bevizsgált használt targonca logó

Használt targoncák – alacsony karbonkibocsátású megoldás

Egy Climact által készített 2013-as szénlábnyomjelentés megállapította, hogy a Toyota Material Handling Europe szénlábnyomának (melybe a saját és a beszállítóink kibocsátása is beletartozik) 70%-a az új targoncákhoz szükséges nyersanyagok gyártásából, főként a fémgyártásból származik. A villástargoncák felújítása meghosszabbítja a fémváz hasznos élettartamát, és így kiterjeszti az eredeti „nagy széntartalmú beruházások” hasznos élettartamát is. Ezenfelül, egy targonca felújítását rendszerint abban az országban végzik, ahová azt visszahozták nekünk, így a logisztikához kapcsolódó kibocsátás elkerülhető – amely a Climact tanulmánya szerint a szénlábnyom 15%-áért volt felelős.

Rugalmasság az ügyfelek érdekében

Azon ügyfeleink, akik csak egy vagy két targoncával rendelkeznek, és használt targonca vásárlása mellett döntenek, azért teszik, mert nagyra értékelik az alacsony áron megszerezhető Toyota megbízhatóságát. A nagy flottákat fenntartó ügyfelek olyan plusz járművek beszerzésében is érdekeltek, amelyek tartalékként szolgálnak, és amelyeket csak nagy feladatmennyiség esetén használnak. Ezért láthatunk növekedést a használt vagy felújított targoncák értékesítésében. Ha hozzávesszük a Climact jelentésben elemzett, lefelé irányuló kibocsátásokat, akkor azt láthatjuk, hogy a teljes szénlábnyom 95%-a (amelybe beletartozik a mi ellátási láncunk, a mi tevékenységeink, valamint beszállítóink tevékenységei is) ügyfeleink termékhasználatához kapcsolódik. Bármely közepes–nagy intenzitású alkalmazásnál a legújabb, energiahatékonyabb termékeink gyakran a legalacsonyabb karbonkibocsátású megoldásnak számítanak.

„Az ügyfelek egyre gyakrabban előnyben részesítik a használt targoncákat, mert szigorú szabványainknak megfelelően felújítva költséghatékony, környezetbarát megoldásnak számítanak. A Toyota Material Handling Spain több mint 10 000 villástargoncát újított fel, és a használt targoncák értékesítése folyamatosan növekszik.” 

David Gomez
Használt targoncák üzletágvezető
Toyota Material Handling Spain

Ez is érdekelheti

Tekintse meg targoncáinkat

Fenntartható fejlődés

Közösen biztonságosabbá tehetjük a folyamatokat, többet tehetünk környezetünkért, és optimalizálhatjuk az üzleti folyamatokat.

Tudjon meg többet
Használt targoncák raktárkészleten

Vásároljon használt targoncát

Segítünk kiválasztani a tökéletes targoncát, legyen az új vagy használt. Fejlessze üzletét minőségi használt targoncákkal!

Tudjon meg többet >
Közelkép a pótalkatrészekről

Eredeti alkatrészek

Az összes pótalkatrészt úgy tervezik és tesztelik, hogy ugyanazt a minőséget, biztonságot és megbízhatóságot képviseljék, mint a targoncáink. 

Tudjon meg többet >

Toyota Production System

Gyártási rendszerünk a „lean” alapelveken és a „pull” rendszeren alapul, ami azt jelenti, hogy csak azt gyártjuk le, amit Ön megrendel.

Tudjon meg többet >