Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson Önnek. OK

Targonca szervizelése

Olaszország 73%-kal csökkentette a balesetek előfordulási arányát a munkavállalók bevonása révén

A Toyota Material Handling Italy vállalatnál elköteleztük magunkat amellett, hogy a legmagasabb biztonsági szintet biztosítsuk alkalmazottainknak: 2007. és 2014. között 73%-kal csökkentettük a munkavállalókat ért balesetek előfordulási arányát. Nem meglepő tehát, hogy 2 új márkakereskedő bevonásakor új munkatársaink biztonságát kulcsfontosságúként kezeltük.

Az alapok lefektetése

2008-ban Olaszország szigorította a biztonsággal kapcsolatos törvényeket és rendeleteket, és büntetőjogi felelősség megállapítását helyezte kilátásba azon vállalatvezetők esetén, akik nem kezelik proaktívan a biztonság kérdését. Teljesítményünk és szaktudásunk folyamatos fejlesztése ezért stratégiai jelentőséggel bír saját tevékenységeinkben és ügyfeleinkkel való kapcsolatainkban egyaránt.

Igazgatótanácsunk éppen ezért jóváhagyta az OHSAS 18001 európai szabvány bevezetését. Munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági rendszerünket integráltuk minőségirányítási rendszerünkbe, amely az ISO 9001 szabvány szerinti tanúsítással rendelkezik.

Először interaktív megbeszélések keretében megbeszéltük a minőségre, egészségre és biztonságra vonatkozó módosított irányelveinket alkalmazottainkkal. Ezután felülvizsgáltuk folyamatainkat az új szabályozásokkal összhangban: biztonsági előírások, biztonsági berendezések, biztonsági jelzések, vegyi anyagok és hulladékok kezelése, vészhelyzetek kezelése stb. Mérsékeltük például az olajok kézi kezeléséhez kapcsolódó kockázatokat azáltal, hogy csökkentettük az egyes tartályok minimális méretét és a terhekre vonatkozó maximális küszöbértéket.

Következő lépések

2015 júliusában a Toyota Material Handling Italy bevont két független márkakereskedőt a saját tevékenységeibe. A meglévő OHSAS 18001 munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági rendszer összes új vállalatra való kiterjesztése az integrálási projekt egyik legfontosabb lépése volt, mert korábban már igazolást nyert rendkívüli hatékonysága.

Várakozásaink szerint a balesetek előfordulási aránya, gyakorisága és/vagy súlyossága jelentősen javulni fog, amikor bekerülnek a jelentési folyamatainkba. Ugyanakkor ez egy kedvező első lépés: a jobb jelentések segítenek felismerni a főbb kockázatokat a vállalat új egységeiben, és kialakítani a megfelelő fejlesztési terveket. 

További lépések

A biztonság fontos szerepet játszik abban is, hogyan bánunk üzleti partnereinkkel. Olaszországban nemzeti ügynek tekintjük az EU-OSHA munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági kampányaink támogatását. Nemrégiben közreműködtünk az „Egészséges munkahelyek stresszkezelése” kampányban: előadást tartottunk az egyik eseményükön.

Értékesítési munkatársaink biztonsági képzésben részesültek, valamint bátorítják ügyfeleinket, hogy cselekedjenek biztonságtudatosabban, és tartsák be a szabályokat, vásárlóinkat pedig arra ösztönzik, hogy ügyeljenek jobban a biztonságra a beszállítók, termékek és szolgáltatások kiválasztásakor.

„A balesetek előfordulási arányának sikeres csökkentéséhez a vállalat minden dolgozójának – a felső vezetőktől a szerelőkig – oda kell figyelniük egymásra, és szorosan együtt kell működniük.”
Francesca Simoncelli
Munkaegészségügyi és Biztonsági vezető
Toyota Material Handling Italy

  • 5 telephely (1 székhely és 4 helyi kirendeltség)
  • 285 alkalmazott
  • 185 tartozik az OHSAS 18001 hatálya alá
  • ISO 9001 tanúsítvány
  • 2 márkakereskedő bevonása 2015.07.01-jén
  • A balesetek előfordulási aránya 73%-kal csökkent
  • A kieső munkanapok aránya 50%-kal csökkent

Ez is érdekelheti

Tekintse meg targoncáinkat

Fenntartható fejlődés

Közösen biztonságosabbá tehetjük a folyamatokat, többet tehetünk környezetünkért, és optimalizálhatjuk az üzleti folyamatokat.

Tudjon meg többet
Illusztráció, ahogy két ember tartja a kulcsot

Egészséges munkahely

A 2016/2017-es kampányban az EU-OSHA szervezettel karöltve dolgozunk azért, hogy minden korosztály számára biztosíthassuk az egészséges és produktív munkakörnyezet. 

Tudjon meg többet >

Toyota Production System

Gyártási rendszerünk a „lean” alapelveken és a „pull” rendszeren alapul, ami azt jelenti, hogy csak azt gyártjuk le, amit Ön megrendel.

Tudjon meg többet >
Gépkezelő BT Optiot használ komissiózásra

Termékkínálatunk

Tekintse meg villástargoncáink teljes kínálatát, beleértve tolóószlopos, palettázó és komissiózó targoncáinkat.

Tudjon meg többet >