Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson Önnek. OK

Egy munkatárs a táblára ír

Képességfejlesztés a Toyota Material Handling Europe vállalatnál

A Toyota Material Handling elkötelezett a munkavállalók képzése és fejlesztése iránt. Tehetségeink gondozása révén fejlesztjük a vállalatot, amelyhez a Business Driven Action Learning (üzleti események vezérelte tanulás, BDAL) megközelítést alkalmazzuk.
A Tehetség program résztvevői

A jövő vezetőinek felkészítése

2014-ben szerveztük az első Tehetség programot, hogy biztosítsuk kiemelkedően tehetséges munkavállalóinknak mindazon eszközöket, amelyekre karrierjük fellendítéséhez szükségük van. A tehetségeket a vezetőség jelölte ki, és meg kellett felelniük bizonyos feltételeknek. A program során bővíthették a vállalattal kapcsolatos ismereteiket, fejleszthették a csapat- és projektmunkákhoz szükséges, illetve vezetési képességeiket, továbbá betekintést nyerhettek különböző üzleti területeink működésébe. 

Műhelymunkák Európában és Japánban

Miután kiválasztották őket, a tehetségek négy műhelymunkán vettek részt – ebből három Európában, egy pedig Japánban zajlott. Érintették többek között a globális vállalati kultúra, az előadói képességek és a pénzügyi ismeretek témakörét. A műhelymunkák keretében ellátogattak ügyfelekhez, üzemekbe és márkakereskedésekbe is, előadásokat tartottak a program során készített üzleti feladataikról, és további személyes tréneri és mentorálási tervet készítettek.

Az első Tehetség programot tizenhat munkavállaló (10 férfi és 6 nő) teljesítette hat különböző országból. A résztvevőket ötös vagy hatos csoportokba osztották, és minden csoportnak a saját projektjét kellett teljesítenie, amely egy-egy összetett, a vezetőség által kijelölt üzleti probléma megoldása volt. Néhány tehetséggel interjút készítettünk, hogy megtudjuk, mit profitáltak a próbaképzésből.

Emberek egy csoportja beszélget

„Nagy örömömre szolgált, hogy a Tehetség program esélyesei közé választottak. A különféle piaci helyzeteket bemutató, szerteágazó gyakorlatokból sokat lehetett tanulni, és az ügyfelekkel való együttműködés új módjait is elsajátíthattam.” Tony Ageneau szenior vezető, Szerviztechnikai részleg, Toyota Material Handling Europe.

„A Tehetség program remek lehetőség annak felmérésére, hogy miként tudok vezetni és összefogni egy különböző személyiségű és képességű emberekből álló csapatot. Rengeteget tanultam a különböző európai országok és üzleti területek vállalati kultúrájáról.” Stefania Martelli CB beszerzési pénzügyi igazgató, bolognai gyár (Olaszország), Toyota Material Handling Europe.

„A program során számos rendkívül ambiciózus és tehetséges kollégával találkoztam, akik mind különböző országokból érkeztek, valamint eltérő háttérrel és tapasztalatokkal rendelkeztek. A megjelenítési technikákról és kulturális különbségekről szóló japán modult különösen hasznosnak találtam, az itt tanultakat azóta is rendszeresen alkalmazom. Érdekes volt látni a vállalat fejlődését, páneurópai szereplővé válását, továbbá a TICO és a Toyota Motor Company vállalattal való együttműködését is. A program megerősítette bennem, hogy a Toyota Material Handling Europe egy inspiráló környezetben működő vállalat, ahol az ember aktívan hozzájárulhat a folyamatok alakításához.” Oliver Glaser értékesítési vezető, Toyota Material Handling Italy.

Emberek egy csoportja fényképezéshez készülődik

Mi tesz valakit tehetséggé?

  • Kiváló eredmények a vállalatnál
  • Kiemelkedő potenciál
  • Vágy, hogy a felső vezetésbe kerüljön
  • Vezetői képességek és csapatszellem
  • Példakép
  • Határozott fellépés
  • Jó rálátás a vállalat egészére
  • Ambíció és teherbírás, hogy elbírjon a növekvő feladatmennyiséggel
  • Érezze sajátjának a vállalat értékeit
  • Folyékony angol nyelvtudás

Ez is érdekelheti

Gépkezelő BT Optiot használ komissiózásra

Termékkínálatunk

Tekintse meg villástargoncáink teljes kínálatát, beleértve tolóószlopos, palettázó és komissiózó targoncáinkat.

Tudjon meg többet >
Mosolygós emberek az irodai folyosón

Csatlakozzon csapatunkhoz

Mindig igyekszünk optimalizálni termékeinket és módszereinket. A kulcs az, hogy olyanokkal dolgozzunk együtt, akik ugyanolyan elhivatottak a logisztika és a technológia iránt, mint mi.

Tudjon meg többet >
Táblán elemezzük a folyamatokat

A Toyota filozófiája

Küldetésünknek tekintjük, hogy ügyfeleink anyagmozgatási céljait kiemelkedő hatékonysággal biztosítsuk, miközben a Toyota filozófia értékeit tartjuk szem előtt. 

Tudjon meg többet >
Mosolygós emberek a Toyota targonca gyárban

Történetünk

Több mint 100 év alatt összegyűlt anyagmozgatási tapasztalattal rendelkezünk. Tekintsen meg történetünk mérföldköveit!

Tudjon meg többet