Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson Önnek. OK

Office building of ZF

Együttműködés a ZF beszállítóval az üzleti folyamatok optimalizálásához

Szorosan együttműködünk beszállítóinkkal, biztosítva, hogy megfelelnek minőségi, közösségi és környezetvédelmi elvárásainknak. Bizonyos beszállítókkal, mint amilyen a ZF is, ez az együttműködés még szorosabb: szakembereket küldünk, akik a Toyota Production System rendszer alapján segítenek nekik a lean folyamatok bevezetésében.

Felelős beszerzés hatékony beszállítóktól

Szeretnénk, hogy beszállítóink a lehető leghatékonyabban működjenek, minimális raktárkészletet tartsanak fenn, és éppen időben szállítsák a szükséges termékeket. Toyota Production System (TPS) rendszerünk célja, hogy folyamatosan javítsa a folyamatokat a szükségtelenül elpazarolt természeti, emberi és vállalati erőforrások kiküszöbölésével – és ez beszállítóinkra is kiterjed. A Felelős beszerzési nyilatkozat aláírásával valamennyi fő beszállítónk elfogadta a beszállítókra vonatkozó Magatartási kódexünket.

40 fő beszállítót azonosítottunk, akikkel szorosan együttműködünk, támogatjuk őket releváns beszállítói Kaizen tevékenységekkel, és megtanítjuk nekik a Toyota alapelveit, hogy fokozzuk a biztonságot, a minőséget és a felelősséget érintő tudatosságukat.

A ZF hozzájárul termékünk energiahatékonyságához

Bolognai Toyota Material Handling Europe gyárunk 2016 elején fogja lecserélni meglévő hajtás- és kormányrendszereit a ZF Systems rendszereivel felszerelt 1–2 tonnás elektromos targoncákra.

Új targoncánk körülbelül 20%-kal fogja csökkenteni az elektromos energiafogyasztást a háromkerekű targoncák munkaciklusában. A ZF technológia jelentősen hozzá fog járulni a hatékonyság javításához, mert ez fogja biztosítani a hajtások és a jelenlegi hidraulikus kormánymű helyébe lépő „igény szerinti teljesítményű” kormánymű energiaellátását a háromkerekű targoncánál.

Folyamatos fejlődés 2012 óta

A ZF Friedrichshafen AG biztosítja az anyagmozgatási iparág számára az elektromos és nagy méretű targoncákhoz való hajtáslánc megoldásokat. A ZF Csehországban lévő stankovi üzeme 2012 februárja óta szállít elektromos targoncákhoz való rendszereket a Toyota Material Handling Europe vállalatnak. A ZF Stankov azzal keresett meg bennünket, hogy segítsünk az üzemük működési hatékonyságának javításában.

A stankovi üzem vezetése és minőségügyi szakértőink először elvégezték a fő fejlesztési lehetőségek közös elemzését. Első lépésként 2013 januárjában az üzem bevezette a napi Asaichi megbeszéléseket a minőséggel kapcsolatos problémák áttekintésére. A megbeszélések alapján döntések születtek, melyek értelmében többek között több hasznos csomagolási útmutatással látták el a munkavállalókat, új felszerelésekbe ruháztak be, bővítették a minőségbiztosítási részleg létszámát, és gyakoribbá tették az összes munkavállaló képzését.

2014-ben átszervezték a stankovi gyártóterületet, és megerősítették a felügyeletét. A dolgozókkal folytatott rendszeres műhelymegbeszéléseket vezettek be, és bizonyos képzéseket minden munkavállaló számára kötelezővé tettek. Átvették a gyengepont-elemzést a TPS-ből, és életbe léptették az új termékekhez kapcsolódó szisztematikus folyamatot.

2015-ben a ZF továbbra is alkalmazza a TPS koncepciókat folyamatainak javításához, és nemrég bevezette a Toyota 5S módszertanát. A ZF belső és külső beszállítóit is arra kérte, hogy ők is vezessék be az Asaichi megbeszéléseket, a gyengepont-elemzést és a változáskezelési koncepciót, kiterjesztve ezzel az elvek alkalmazását lefelé az értékteremtési láncban.

Az 5S módszertan a következőt jelenti:

  • Sort (Szelektálás): A szükséges és szükségtelen dolgok szétválasztása a munkaterületen.
  • Straighten (Elrendezés): A szükséges eszközök, anyagok olyan elrendezése, hogy könnyen elérhetők és használhatók legyenek. Minden eszköz, anyag helyének egyértelmű meghatározása úgy, hogy bárki megtalálhassa és a munka végeztével visszatehesse azokat.
  • Shine (Takarítás): A munkaterület és a felszerelések rendszeres takarítása a normál állapot fenntartásához és a rendellenességek felismeréséhez.
  • Standardise (Standardizálás): Az első 3S rendszeres ismétlése és standard eljárások meghatározása.
  • Sustain (Fenntartás): Szabályok betartása a normál állapot fenntartásához és folyamatos fejlesztés nap mint nap.

Ez is érdekelheti

Tekintse meg targoncáinkat

Fenntartható fejlődés

Közösen biztonságosabbá tehetjük a folyamatokat, többet tehetünk környezetünkért, és optimalizálhatjuk az üzleti folyamatokat.

Tudjon meg többet

Toyota Production System

Gyártási rendszerünk a „lean” alapelveken és a „pull” rendszeren alapul, ami azt jelenti, hogy csak azt gyártjuk le, amit Ön megrendel.

Tudjon meg többet >
Elektromos ellensúlyos targonca rakodás közben

Elektromos ellensúlyos targoncák

Az igen strapabíró Toyota elektromos ellensúlyos targoncák bel- és kültéri anyagmozgatási feladatok széles skáláján vethetők be

Tudjon meg többet >
Táblán elemezzük a folyamatokat

A Toyota filozófiája

Küldetésünknek tekintjük, hogy ügyfeleink anyagmozgatási céljait kiemelkedő hatékonysággal biztosítsuk, miközben a Toyota filozófia értékeit tartjuk szem előtt. 

Tudjon meg többet >