Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson Önnek. OK

Az egészségügyi program díját tartó emberek

Díjnyertes spanyol egészségügyi program: jó befektetés

2014-ben elnyertük az Xcellens díjat a spanyol munkaegészségügyi és biztonsági programért – ennek a fizioterápiás programnak köszönhetően a balesetek előfordulási aránya 65%-kal, a kieső munkanapok aránya pedig 37%-kal csökkent 2007-hez képest.

Vezetői kötelezettségvállalás  

Alkalmazottaink biztonsága kiemelt szempont a Toyota szervizkoncepciójában. Spanyolországban arra a következtetésre jutottunk, hogy az új felszerelések, a speciális képzés és a megváltozott kommunikáció kevésnek bizonyult a balesetek kiküszöböléséhez. Ehelyett arra összpontosítottunk, hogy képzések és fizioterápia segítségével megváltoztassuk dolgozóink viselkedését. 

2012-ben megnöveltük a munkaegészségügyi és biztonsági részleg létszámát, mutatószámainkat pedig 2007-től kezdődően elemezni kezdtük. A részleg és a baleset oka szerint csoportosítottuk az adatokat. Szerviztechnikusaink véleményét is kikértük, hogy mi okozhatta a balesetek magas előfordulási arányát.

A vizsgálat során arra jutottunk, hogy messze a legtöbb baleset a terhek nem megfelelő kézi mozgatása okozta túlerőltetés miatt következett be. Külső megelőző szolgálatunk segítségével kidolgoztunk egy fizioterápiás programot minden olyan szerviztechnikus számára, aki túlerőltetéses balesetet szenvedett. Úgy döntöttünk, hogy háromévente képzést tartunk, mert a képzések utáni időszakban rendszerint kevesebb baleset történik. 

Stratégiánk, lépésről lépésre  

Egy külsős gyógytornász segítségével oktatást szerveztünk, amelynek keretében elméleti és gyakorlati feladatokra is sor került létesítményeinkben. Ezt az oktatást rögzítettük, és megosztottuk belső e-learning eszközünkön (a TMHE Academy rendszerben), így a vállalat összes dolgozója hozzáférhetett. 

Következtetésként elmondhattuk, hogy a fizioterápia kedvező hatással volt eredményeinkre. Az elmúlt két évben a túlerőltetéses balesetek száma kevesebb mint felére csökkent. A fizioterápiás kezelésen átesett szerelők nem szenvedtek később ugyanazon okra visszavezethető balesetet.

A tervünk mindemellett anyagi előnyökkel is járt. Mérséklődött a kieső munkanapok száma, és így jelentősen lecsökkentek a hiányzások okozta költségek is. Összességében véve, e programnak köszönhetően a hiányzások okozta költségeken négyszer annyit spóroltunk, mint amennyit a 337 fizioterápiás kezelésre fordítottunk.  

E kedvező eredmények miatt jelentősen csökkent a munkahelyi baleset-biztosításra kifizetett biztosítási díjak összege is. A megtakarításokat munkatársaink egészség- és munkavédelmére irányuló intézkedésekbe forgatjuk vissza. Most, hogy sikerült úrrá lennünk a túlerőltetéses baleseteken, elkezdhetünk összpontosítani a munkatársaink és különböző tárgyak ütközése okozta balesetekre – amely a balesetek hátterében meghúzódó második leggyakoribb ok. Egy olyan projekt kidolgozásán fáradozunk, amely elemzi és fejleszti azokat az eszközöket és felszereléseket, amelyeket szerelőink kezelnek a munkájuk során.

Külső felismerés

2014-ben a fizioterápiás programunknak köszönhetően elnyertük az Xcellnes díjat, négy másik spanyol céggel egyetemben. Azóta az Xcellens Club tagjaként, amely lehetővé teszi számunkra, hogy ismereteinket és tapasztalatainkat megosszuk más spanyolországi vállalatokkal. 2015-ben meghívást kaptunk arra, hogy prezentáljuk eredményeinket az EU-OSHA partnereinél, Barcelonában a SEAT és Berlinben a SIEMENS által tartott rendezvényen.

"A megfelelő képzéssel és fizioterápiával 65%-kal csökkentettük a sérülések arányát és jelentősen a távollét költségeit."

Elisabeth Folguera
Munkaegészségügyi és Biztonsági Menedzser
Toyota Material Handling Spain

  • A sérülések aránya 2007-től 65%-kal csökkent
  • A kieső munkanapok száma 2007-től 37%-kal csökkent
  • Évi beruházás: €10,000
  • Évi megtakarítás: €40,000

Ez is érdekelheti

Tekintse meg targoncáinkat

Fenntartható fejlődés

Közösen biztonságosabbá tehetjük a folyamatokat, többet tehetünk környezetünkért, és optimalizálhatjuk az üzleti folyamatokat.

Tudjon meg többet
Illusztráció, ahogy két ember tartja a kulcsot

Egészséges munkahely

A 2016/2017-es kampányban az EU-OSHA szervezettel karöltve dolgozunk azért, hogy minden korosztály számára biztosíthassuk az egészséges és produktív munkakörnyezet. 

Tudjon meg többet >
Gépkezelő BT Optiot használ komissiózásra

Termékkínálatunk

Tekintse meg villástargoncáink teljes kínálatát, beleértve tolóószlopos, palettázó és komissiózó targoncáinkat.

Tudjon meg többet >
Táblán elemezzük a folyamatokat

A Toyota filozófiája

Küldetésünknek tekintjük, hogy ügyfeleink anyagmozgatási céljait kiemelkedő hatékonysággal biztosítsuk, miközben a Toyota filozófia értékeit tartjuk szem előtt. 

Tudjon meg többet >