Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson Önnek. OK

Illusztráció: Egy csendes targonca a raktárban

Csendes megoldások: kisebb zaj és alacsonyabb karbonkibocsátás

Szeretnénk innovatív, hatékonyabb, ugyanakkor a környezetre minimális hatást gyakorló termékeket biztosítani ügyfeleinknek. Csendes megoldásaink ezt a stratégiát tükrözik.

Az éjszakai szállítás ösztönző hatása

Ügyfeleink egyre gyakrabban a rendes munkaidőn kívülre, éjszakára ütemezik a szállításokat. Ez láthatóan csökkenti a költségeket, az üzemanyag-fogyasztást és a szállítás időtartamát is akár 50%-kal. Ám a szállítással együtt járó zaj gondot okozhat a nem ipari környezetekben, például lakóövezetekben, kórházakban vagy irodákban. Ezen helyzetekben rendkívül fontos, hogy a munkaidőn túli szállítás a lehető legkisebb zajjal járjon. A szállítás, illetve be- és kirakodás közben mérsékelt zajjal működő eszközök azonban korábban ritkák voltak. Ezért invesztáltunk kutatás-fejlesztésbe, hogy csendes megoldásokat biztosíthassunk ügyfeleinknek.

Tanúsított termékek

 A Toyota Material Handling Europe csendes megoldásainak üzem közbeni zajkibocsátása nem haladja meg a 60 decibelt, ezért megkapta a holland PIEK szabvány szerinti tanúsítványt. Targoncáink a Quiet Mark címkével is rendelkeznek – ez a Noise Abatement Society (a zajcsökkentésért felelős társaság) tanúsítványa, amelynek célja a berendezések okozta zajártalom csökkentése és a globális vállalatok ösztönzése a mindennapi életünk minőségét javító, csendes termékek kifejlesztésére. A Lexus, a Philips és a DHL csak néhány további ikonikus márka, amelyek csendes innovatív termékein megtalálható a Quiet Mark minősítő címke.

Csendes targoncák

Csendes megoldásaink

A BT Lifter Silent modell kiváló minőségű gumiból készült kormányzott kerekekkel és poliuretán tandemgörgőkkel rendelkezik. Rezgés- és zajcsillapító anyagot helyeztünk el az alvázon, valamint állítható gumiütközőket a tolórúdvégeken, amelyek csökkentik a zörgést a villák teljesen leengedett helyzetében. Ennek eredményeképpen a BT Lifter Silent működése 20%-kal halkabb, mint egy standard kézi palettázó targoncáé. A BT Levio Silent egy egyedi emelőrendszerrel, jobb tűrésekkel és puha kerekekkel felszerelt, második generációs, elektromotoros, csendes palettázó targonca. Ennél a modellnél is rezgés- és zajcsillapító anyagokat helyeztünk el az alvázban.

Csökkentve a költségeket és a karbonkibocsátást

A csendrendeletek gyakran akadályokat gördítenek a munkaidőn túli szállítás elé a manőverezéssel, be- és kirakodással együtt járó zaj miatt. Az üzemanyag-költségek, a várakozási idők és a CO2-kibocsátás csökkentésére törekvő ügyfeleknek garantálniuk kell, hogy az éjszakai szállítások minimális zajjal járnak. Ezen kihívások leküzdésében olyan csendesebb megoldások segítenek ügyfeleinknek, mint a mieink.

„Az iparág egyik legcsendesebb termékét hoztuk létre azzal, hogy az éjszakai és lakóövezeti áruszállításra való alkalmasság biztosítása érdekében hangszigetelő anyagokat szereltünk targoncáinkra. Támogatjuk a non-stop anyagmozgatást, miközben csökkentjük a zajártalmat és a karbonkibocsátást, és továbbra is invesztálni fogunk a csendes termékekbe, mert a társadalom és a környezet számára egyaránt hasznosak.” Martin Mimer, a Toyota Material Handling Europe raktári termékekért felelős csoportvezetője.

Quiet Mark logó 2015

Munkaidőn túli szállítás

Üzleti előnyök:

  • Az éjszaka, kisebb forgalom mellett végzett szállítás kisebb üzemanyagköltséggel és károsanyag-kibocsátással jár.
  • Több szállítás teljesíthető azonos idő alatt, így kevesebb járműre és járművezetőre van szükség.
  • A csendes targoncák olcsó megoldást jelenthetnek a zajvédelmi előírások betartására.
  • Az éjszaka lakóövezetekben végzett szállítás kisebb kockázatot és felelősséget jelent a balesetek miatt.

Társadalmi és környezeti előnyök:

  • Csökken az alapjáraton járó motorok miatti üzemanyag-fogyasztás és CO2-kibocsátás.
  • Az ügyfelek kisebb biztonsági kockázatnak vannak kitéve a műhelyben.
  • A csendes technológiák használata csökkenti a zajszennyezést.
  • Quieter workplaces mean less stress for workers and potentially less sick leave.

Ez is érdekelheti

Tekintse meg targoncáinkat

Fenntartható fejlődés

Közösen biztonságosabbá tehetjük a folyamatokat, többet tehetünk környezetünkért, és optimalizálhatjuk az üzleti folyamatokat.

Tudjon meg többet
Kézi palettázó targonca kezelés

Kézi palettázó targoncák

A Lifter termékcsalád kézi targoncái változatosan konfigurálhatók, lehetővé téve, hogy anyagmozgatási feladatok széles skáláján legyenek bevethetők

Tudjon meg többet >
Paletta szállító targoncák az ipari szektorban

Paletta szállító targoncák

Ezek a targoncák gyorsak és erőteljesek, különös tekintettel a biztonságra és könnyű manőverezésre, valamint az anyagmozgató tevékenységek különböző felhasználási lehetőségeire.

Tudjon meg többet >
Gépkezelő egy BT Leviot használ, hogy az árukat kipakolja a teherautóból

Szállítás és disztribúció

Célunk az, hogy a szállítás és disztribúció területén dolgozó ügyfeleink számára olyan targoncákat szolgáltassunk, amelyek termelékenyebbé és biztonságosabbá teszik a munkát.

Tudjon meg többet >