Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson Önnek. OK

Automata targoncák a Haldex raktárában

Az előnyök széles körének megtapasztalása után a Haldex újabb vezető nélküli targoncákat állít üzembe

2013-ban a Haldex munkába állította az első automata Toyota targoncákat: két BT Autopilot SAE160 emelőtargoncát. Célja az volt, hogy a kézi szállítás arányának csökkentésével fokozza a biztonságot, mivel az automata és a kézi működtetésű targoncák ugyanazokat a szállítási folyosókat használják.
Vezető nélküli targonca a Haldex vállalatnál

Az automatizálás kiterjesztése

Miután megtapasztalta, hogy miként növelte az automatizálás a termelékenységet, és szorította le ugyanakkor a költségeket, a cég most egy újabb automata targoncát állít munkába.    

Optimalizált műveletek

Az automata targoncák munkába állítása számos előnnyel járt a Haldex tevékenységeinek tekintetében. Először is lehetővé tette az anyagmozgatási folyamatok felügyeletét, aminek köszönhetően 30 targoncát kivonhattak a munkából. A targoncák (melyek mindegyikéhez a Toyota alkatrész- és szervizszolgáltatásokat biztosított) és ezáltal a kezelők számának csökkenése lejjebb vitte a költségszintet. A rendszer a Haldex gyártási folyamatának integrált és jól működő részévé vált, és az ideiglenes munkaerő kölcsönzését is szükségtelenné tette.

Az automatizálásnak köszönhetően a Haldex rugalmasan kipróbálhatott új anyagmozgatási rutinokat és szériagyártási módszereket. Megváltozott a gondolkodásmódjuk, így nemcsak a logisztikai folyamatokban alkalmaznak automatizálást, hanem egy lépéssel tovább mentek: az automatizálás az üzleti folyamatokban is megjelent, így például görgős padokat és navigációs célt szolgáló fotocellákat vezettek be.

Automatizált targonca rakománnyal

Hosszú távú bérlés

A Toyota Material Handling által biztosított automata targoncák egy hosszú távú bérleti csomag részei, amely teljes körű szervizszerződést is magában foglal. A Haldex rendkívül elégedett ezzel, mert így a gyártásra és a tervezésre összpontosíthat, és nem kell az áruk szállítása és a targoncák szervizelése miatt aggódnia.

Az előnyök felülmúlják a várakozásokat

A legfontosabb: az üzemi folyamatokban részt vevő kezelők és targoncák számának korlátozásával javult a biztonság – és ez volt a Haldex elsődleges célja az automatizálással. Így jelentősen csökkent a munkavállalókat érő sérülések, illetve a különböző tárgyakban és épületekben keletkezett károk kockázata. Ily módon az automata targoncák számának növekedése és a kezelők számának csökkenése révén nőtt a termelékenység és a kezelhető nehéz terhek mennyisége.

Összességében véve, az automatizálás bevezetése a költségmegtakarításoknak és a folyamataikban elért fejlődésnek köszönhetően felülmúlta a várakozásaikat. Számításaik szerint az intézkedések megtérülése 2 év.

Zászlók a Haldex vállalat előtt

Tudnivalók a Haldex vállalatról

A Haldex AB egy landskronai székhelyű svéd vállalat, amely tárcsafékeket és dobfékekhez való fékkarokat gyárt. A gyártási folyamat megmunkálásból és összeszerelésből áll, melyek közül a házon belüli megmunkálás a tárcsafékek elektroforézises (ED) bevonatolásával bővült. Ezért a Haldex Landskrona kereste a lehetőségét, hogy miként válthatná ki a kézi targoncás szállítást a megmunkáló és az összeszerelő, illetve az áruátvevő és az összeszerelő részleg között.

  • Hely: Landskrona, Svédország
  • Iparág: megmunkálás és összeszerelés
  • Alkalmazottak száma: több mint 300 gyári dolgozó
  • Toyota targoncák: két BT Autopilot SAE160 emelőtargonca + egy újabb targonca
  • Alkalmazások: vízszintes irányú szállítás és rakatolás
  • Műszakok: 2 és 3

Ez is tetszhet Önnek

Bérelhető targoncák a raktári polcokon

Béreljen targoncát

Azonnal szüksége van egy targoncára rövidebb vagy hosszabb időre? Többféle költséghatékony bérleti lehetőséget is kínálunk az Ön igényeinek megfelelően.

Tudjon meg többet >
Az félautomata targonca vízszintes szállítást végez

Automata megoldások

Automata targonca- és teherhordó szerkezeteink fejlett és rugalmas megoldásokat kínálnak a hatékonyabb, költséghatékony árumozgatásra. 

Tudjon meg többet >

Toyota Production System

Gyártási rendszerünk a „lean” alapelveken és a „pull” rendszeren alapul, ami azt jelenti, hogy csak azt gyártjuk le, amit Ön megrendel.

Tudjon meg többet >
Nagy teljesítményű emelőtargoncák a raktárban

Nagy teljesítményű emelőtargoncák

A Staxio nagy teljesítményű emelőtargoncák számos anyagmozgatási feladatra hatékonyan alkalmazhatóak, és gyorsak, erősek, ugyanakkor rendkívül egyszerű a használatuk

Tudjon meg többet >