Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson Önnek. OK

Az ancenis-i gyár felülnézetből

A biztonságra összpontosítva 89%-kal csökkentettük a balesetek számát ancenis-i gyárunkban, Franciaországban

A Toyota Industries Corporation biztonsági stratégiájával összhangban megfelelő lépéseket tettünk, hogy fokozzuk a biztonságot ancenis-i villástargoncagyárunkban. Először kiváltó ok elemzést végeztünk, azt követően pedig rendszeresen kockázatértékeléseket végzünk, és mindezt világos kommunikációval párosítjuk – így sikerült több lépésben, összesen 89%-kal csökkentenünk a balesetek előfordulási arányát 2013 óta.

A probléma megközelítése lépésről lépésre

Első lépésként kiváltó ok elemzést végeztünk az összes olyan baleset figyelembevételével, amely miatt az érintett személy több napra kiesett a munkából – ezek a súlyosabb balesetek. A kiváltó ok elemzést végző csapat tagja volt a biztonsági vezető, a csoportvezető, a termelési egység vezetője és a biztonságért felelős szakszervezet képviselője.

Csak akkor kezdtük meghatározni és bevezetni a megfelelő ellenintézkedéseket, ha a csapat tagjai egyetértettek a valódi kiváltó ok tekintetében. A „Yokoten” szellemében vagy a legjobb gyakorlatok megosztása érdekében ezeket az ellenintézkedéseket adott esetben megosztottuk más csoportvezetőkkel is.

A biztonsági részleg által összehívott havi munkaegészségügyi és biztonsági értekezleten a vezetőségi csapat találkozik a csoportvezetőkkel, valamint a terméktervezési és a karbantartási részleg képviselőjével. Együtt áttekintik a balesetelemzéseket, és szükség esetén módosítják az ellenintézkedéseket.

Havonta egyszer gyengepont-elemzést is végzünk – ez egy minőségirányítási eszköz, amelyet a biztonságirányítás kapcsán is végzünk, mert így különféle trendeket követhetünk. Ha bizonyos típusú sérülések (pl. bokaficam, hátfájás) gyakoribbá válnak, új kiváltó ok elemzést végzünk, és új ellenintézkedéseket vezetünk be

Háromhetente rendszeres kockázatértékelésen veszünk részt a csoportvezetővel, a munkaegészségügyi, biztonsági és környezetvédelmi részleg, a terméktervezési részleg, a szakszervezet és a vezetőség képviselőjével. E kockázatértékelés keretében a lehetséges biztonsági és ergonómiai kockázatokat keressük. Ezután meghatározzuk az egyes kockázatok fontosságát, majd a megfelelő ellenintézkedéseket.

Prediktív kockázatértékelés

A jövőbeni kockázatok kezelése és megelőzése érdekében a tömeggyártás elindítása előtt prediktív kockázatértékelést végzünk. Ily módon hozzájárulunk a munkaállomások biztonságos és ergonomikus kialakításához.

Például amikor új lézeres vágógépet telepítettünk, először kockázatértékelést végeztünk az elrendezési rajz alapján és az üzembe helyezés előtt a gép összes részegységén, amelyet egy további kockázatértékelés követett az előzetes tömeggyártás indítása előtt, majd egy végső kockázatértékelésre került sor az előzetes tömeggyártás alatt. Lépésről lépésre összesen 100 intézkedést ütemeztünk be ennél az új műhelynél, amelyek érintették a géphez kapcsolódó kockázatot, a vegyi anyagok kezelését, az elektromágnesességet, a lézert, a kézi anyagmozgatást stb. Így előre tudtuk jelezni a kockázatokat, és szinte nulla kockázattal indíthattuk a tömeggyártást. 

A Toyota Industries Corporation biztonsági stratégiája

2013 júliusában a Toyota Industries Corporation megfogalmazta biztonsági stratégiáját, és olyan biztonságközpontú kultúra kialakítását tűzte ki célul, amelyben a munkatársak figyelmeztetik egymást, ha valamelyikük nem biztonságos tevékenységbe kezdene, és nem kizárólag a szabályokra és rendszerekre hagyatkoznak. A célunk továbbra is minden baleset elkerülése, még ha tudjuk is, hogy ez egy soha véget nem érő folyamat:

„A vállalati hitvallás szellemének megfelelően a Toyota Industries csoport minden alkalmazottja olyan vállalati kultúra megteremtésén fáradozik, amely valamennyi területen prioritásként kezeli a biztonság fenntartását, fontosnak tartja a kölcsönös udvariasságot és az egymásra való odafigyelést, és olyan munkahelyeket kíván teremteni, ahol az alkalmazottak nap mint nap boldogan és büszkén végzik munkájukat.”

„Ancenis-i gyárunkban a 2013-as pénzügyi év óta 89%-kal csökkentettük a balesetek előfordulási arányát azáltal, hogy gyakori kockázatértékeléseket végeztünk, amelyeket közvetlenül a megfelelő ellenintézkedések követtek.”

Laurent Marcoul
Munkaegészségügyi és biztonsági vezető
Ancenis-i gyár, Franciaország

  • A balesetek előfordulási aránya 89%-kal csökkent
  • A kieső munkanapok aránya 63%-kal csökkent
  • 700 dokumentált biztonsági intézkedés 2014-ben
  • Kockázatértékelés 3 hetente

Ez is érdekelheti

Tekintse meg targoncáinkat

Fenntartható fejlődés

Közösen biztonságosabbá tehetjük a folyamatokat, többet tehetünk környezetünkért, és optimalizálhatjuk az üzleti folyamatokat.

Tudjon meg többet

Toyota Production System

Gyártási rendszerünk a „lean” alapelveken és a „pull” rendszeren alapul, ami azt jelenti, hogy csak azt gyártjuk le, amit Ön megrendel.

Tudjon meg többet >
Belsőégésű motoros ellensúlyos targoncák kültéri munkavégzésen

Belsőégésű motoros ellensúlyos targoncák

Tonero modellek széles választéka könnyű, közepes vagy akár nagy igénybevételű rakodáshoz tervezve, ezek a targoncák jobb gyorsulást és emelési sebességet kínálnak, ezáltal növelve a produktivitást.

Tudjon meg többet >
Elektromos ellensúlyos targonca rakodás közben

Elektromos ellensúlyos targoncák

Az igen strapabíró Toyota elektromos ellensúlyos targoncák bel- és kültéri anyagmozgatási feladatok széles skáláján vethetők be

Tudjon meg többet >