Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson Önnek. OK

Toyota Tonero

A Toyota Tonero a gyártóüzemekben is remekül megállja a helyét

Az elmúlt tíz évben a Toyota Tonero motoros ellensúlyos targoncacsalád valamennyi tagja folyamatos fejlődésen ment keresztül ügyfeleink visszajelzéseinek köszönhetően, és Európa-szerte mozgásban tartják a vállalkozásokat.

A cég bemutatása

A Synthos az expandált polisztirol (EPS) egyik legnagyobb európai gyártója. Az EPS-t félkész anyagként értékesítik, majd azt követően épül be a késztermékekbe. A cég Európában számos telephelyet üzemeltet, a franciaországi Ribécourtban például 65-en dolgoznak.

Adatok

Vállalat: Synthos S.A. Group 
Telephely: Ribécourt, Franciaország 
Iparág: Vegyipar 
Toyota targoncák: 7 Toyota Tonero HST 1,8 t, 3 t, 3,5 t targonca 
Alkalmazási terület: Le- és felrakodás

Nehéz munka, magas követelmények = HST

hidrosztatikus meghajtású Toyota Tonero targoncát alkalmaz. A Tonero típusú targoncák naponta 10–15 teherautó fel- és lerakodását végzik, miközben gyakran emelnek akár 1 tonnás súlyokat is.

Teljesen egyértelmű volt, hogy motormeghajtású HST targoncát kell választania a cégnek, hiszen az anyagmozgatási műveleteket vegyi anyagoknak kitett, kényes környezetben végzik. A Toyota targoncák mellett szóló legfontosabb érv azonban a tesztidőszak lehetősége volt, amelynek során a targoncák minden területen bizonyították alkalmasságukat. A szerződés keretében az összes targonca teljes körű szervizt is kap. A hosszú távú bérlésnek köszönhetően a cég 5 év alatt már targoncánként 10–12% megtakarítást ért el.

Megbízható vezetési és kihasználtsági jellemzők

„Nagyon meg vagyunk elégedve a Toyota-val való együttműködéssel. Személy szerint én nagyon jó kapcsolatot ápolok az értékesítési képviselővel és a szerelővel, határozottan az az érzésem, hogy minden megkeresést a lehető legkomolyabban vesznek. Ezt abból is látom, hogy mindig gyorsan reagálnak, ha valamiért felkeresem őket. Sokkal kedvezőbb kereskedelmi feltételekkel tudunk velük együttműködni, mint a többi gyártóval, ez pedig egyáltalán nem elhanyagolható előny” – vélekedik Pascal Drouet, a Synthos beszerzője. „Szerencsére gépkezelőink is teljesen odáig vannak a targoncákért, amelyek kényelmesek és minden irányba jól lehet kilátni belőlük. Ha a targoncát saját igényeik szerint állítják be, a gépek kifejezetten jól manőverezhetők és könnyen vezethetők.”

A cég bemutatása

A Veenbaas Potgrond BV talajgyártással, -csomagolással és -szállítással foglalkozik. A cég a Bart Van Buren csoport tagjaként tevékenykedik, telephelyei pedig Hollandiában, Németországban, Svédországban, illetve Ausztráliában működnek. A hollandiai Drachtenben működő 40 000 négyzetméteres telephelyen a motoros meghajtású Toyota targoncák a raktáron kívül végzik a teherautók rakodását, az LPG-meghajtású targoncák pedig a raktáron belül látják el az anyagmozgatási feladatokat.

A 7 Tonero targoncát 6–7 éves, hosszú távú szerződés keretében bérlik, mert a cég számára elsőrendű fontossággal bír, hogy a gépek mindig megkapják a megfelelő szervizt. Az sem elhanyagolható, hogy az összes költséget előre pontosan meghatározzák.

Adatok

Vállalat: Veenbaas Potgrond BV 
Telephely: Drachten, Hollandia 
Iparág: Gyártás 
Toyota targoncák: 6 Toyota Tonero Diesel 3 t, 3,5 t, 5 t targonca és 1 darab Tonero LPG 1,5 t 
Alkalmazási terület: Rakodás és beltéri szállítás

Megbízható rendelkezésre állási jellemzők

A Veenbaas számára a tavasz meglehetősen aktív időszak, amelynek során a Toyotától 3 plusz targoncát is bérelnek rövid távú szerződés keretében. „Tény, hogy ilyenkor szinte úszunk a munkában, a szolgáltatás színvonala azonban változatlanul kifogástalan. Mindig számíthatok a Toyota jól bevált és megbízható szerelőire, ami különösen a zsúfolt időszakokban fontos, amikor 24 órás váltásokban dolgozunk. Így mindig biztosak lehetünk benne, hogy bármilyen meghibásodást gyorsan orvosolni lehet” – emeli ki a speciális szerződés előnyeit Wilfred de Haan, a Veenbass Potgrond BV műszaki vezetője.

„Vállalatunk és a Toyota együttműködése mintegy 15 éves időszakra tekint vissza. Én még nem is dolgoztam itt, mikor a két cég már kapcsolatban állt egymással. Mindennek tükrében nyilvánvaló, hogy ha targoncára van szükségünk, a Tonero típust választjuk. Fontos számunkra, hogy gépkezelőink örömmel ülnek be a Toyota targoncák volánja mögé, hiszen mindegyik típust ismerik, hamar el lehet igazodni a kezelőállásban, és mindez természetesen jelentős szerepet játszott a kiválasztási folyamatban. A Toyota által nyújtott teljes körű szolgáltatáscsomag pont a mi igényeink szerint van kialakítva, hiszen van személyes kapcsolattartónk, aki mindent megtesz, hogy az összes felmerülő igényt maradéktalanul kielégítse.”

A Kepston ismertetése

A Wednesbury-ban székelő Kepston cég 50 alkalmazottal működik. Profiljába a különféle termékek hőkezelése és forrasztása tartozik. A napi működéshez szükséges árucikkeket 2 HST targonca segítségével mozgatják a telephelyen, és ugyanezek a gépek szállítják a kész alkatrészeket is rendeltetési helyükre. „A hidrosztatikus erőátvitel számunkra az ideális megoldást jelenti, hiszen segítségével megfelelően és pontosan vezethető a targonca; a nehéz terhek emeléséhez nem kell felpörgetni a motort” – vélekedik a Toyota targoncák előnyeiről Tony Smith, a Kepston üzemeltetési vezetője.

A Kepston már a kezdetektől fogva pozitív tapasztalatokat szerzett a Toyota HST targoncáinak alkalmazása során. „A Toyota műszaki szakértőgárdájának tudása egyszerűen megkérdőjelezhetetlen, mindig pontosan tudják, hogy mire van szükségünk, és ez jelentős segítséget nyújtott abban, hogy a számunkra ideális hidrosztatikus erőátvitel mellett döntsünk.”

Adatok

Vállalat: Kepston Ltd 
Telephely: Wednesbury, Egyesült Királyság 
Iparág: Gyártás 
Toyota targoncák: 2 Toyota Tonero HST 1,8 t és 2,5 t targonca 
Alkalmazási terület: Le- és felrakodás 
Műszakok száma: 3

Kiemelkedő termelékenységi mutatók és szolgáltatási színvonal

A karbantartási szolgáltatásokat is tartalmazó hosszú távú bérleti szerződéssel a Kepston sikerrel csökkentette működési költségeit. Régebben a vállalat mindig megvette a targoncákat, és maga gondoskodott azok szervizeléséről, és ez sajnos jelentős mennyiségű állásidővel járt. A Toyota karbantartási szolgáltatásokat is tartalmazó bérleti szerződésének, valamint a helyszínen dolgozó kihelyezett szerelőnek köszönhetően az összes targonca folyamatosan 100%-os rendelkezésre állással üzemel, ezzel jelentősen hozzájárulva a havi kiadások egyensúlyban tartásához és a rugalmasság fokozásához.

Tony Smith kiemeli, hogy a targoncakezelők nagyon szeretik ezt a típust. „A Toyotánál kéz a kézben jár egymással a minőség és a magas szintű, de ugyanakkor megfizethető szolgáltatás” – teszi hozzá.

Ez is tetszhet Önnek

Targoncavezető a BT Movit vontató targoncán egy autógyárban

Gyártás

Büszkék vagyunk arra, hogy mindig a legmegfelelőbb megoldásokat kínáljuk, hogy segítsünk Önnek a gyártási folyamat megvalósításában.

Tudjon meg többet >
Belsőégésű motoros ellensúlyos targoncák kültéri munkavégzésen

Belsőégésű motoros ellensúlyos targoncák

Tonero modellek széles választéka könnyű, közepes vagy akár nagy igénybevételű rakodáshoz tervezve, ezek a targoncák jobb gyorsulást és emelési sebességet kínálnak, ezáltal növelve a produktivitást.

Tudjon meg többet >

Kiskereskedelem és raktározás

Segítünk Önnek minimalizálni a szállítást és maximalizálni a sebességet az áru beérkezésétől egészen a célállomás eléréséig.

Tudjon meg többet >
Traigo targoncát hordó mozgatására is alkalmazzák

Az Ön iparágának specialistái vagyunk

Célunk, hogy ügyfeleink igényeit szem előtt tartva mindig minőségi, megbízható és személyre szabott szolgáltatásban részesíthessük Önt.

Tudjon meg többet >