Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson Önnek. OK

Egy kezelő vezeti a li-ionos targoncát

A Meira Nova az első tapasztalatok sikere nyomán bővíti lítiumionos választékát

A Meira Nova egy finn vállalat, amely ételeket és italokat szállít éttermeknek és vendéglátóipari cégeknek. A Toyota Material Handling Finland 2014-es bemutatóját követően a Meira Nova érdeklődni kezdett a li-ionos akkumulátortechnológia iránt. Miután kedvező első tapasztalatokat szereztek 4 Toyota targoncájukkal (2 db BT Levio LPE és 2 db BT Optio OSE típus, mind li-ionos akkumulátorral), úgy döntöttek, beszereznek további 2 db lítiumionos BT Levio LPE és további 4 db li-ionos BT Optio OSE modellt.
A li-ionos targonca töltése

Kiemelkedő hatékonyság és termelékenység

Mindenekelőtt, a li-ionos akkumulátorok javítják az energiahatékonyságot, és szükségtelenné teszik az akkumulátorcserét a három műszak során. Az alkalmankénti rövid töltésnek köszönhetően a Meira Nova csökkenteni tudja a költségeit, mert nem kell külön helyet fenntartania az akkumulátorcseréhez, nincs szüksége második akkumulátorcsomagra, és így nem merül fel extra karbantartás sem. Ehelyett a targoncák gyorsan és egyszerűen feltölthetők, ami csökkenti a szükségtelen állásidőt. 

Ez azt jelenti, hogy a munkavállalók tölthetik a targoncájukat a kávészünetekben és az ebédszünetben, ami javítja a vállalat működési hatékonyságát és termelékenységét. Összehasonlításképpen: az ólomsavas akkumulátorok cseréje alkalmanként 2–3 percet vesz igénybe, és sok targonca esetén ezek a rövid idők összeadódnak. Ezzel szemben a li-ionos technológia optimalizálja a Meira Nova műveleteit, mert a dolgozók éjjel-nappal használhatják a targoncákat.

Li-ionos targonca a raktárban

Pozitív kezelői tapasztalat

A Meira Nova fontosnak tartja a kezelők véleményét a gépek kiválasztásakor. A Toyota li-ionos targoncáival szerzett első tapasztalatok rendkívül sikeresnek bizonyultak: a kezelők megbízhatónak és biztonságosnak találták a targoncákat. Ez meggyőzte a vállalatot, hogy további targoncákat rendeljenek, és bővítsék lítiumionos modellekből álló flottájukat.

„A li-ionos targoncák a munkavégzés szempontjából praktikusak: nemcsak egyszerűbb és ergonomikusabb a töltésük, de gyorsabbak is. Egyszerűen csak be kell dugnom a konnektorba, és nem kell az egész akkumulátort kicserélnem” – mondja Katja Sysioja, a Meira Nova egyik lítiumionos targoncájának kezelője.

Egy kezelő vezeti a li-ionos targoncát

Energia- és költségtakarékosság

Nem utolsósorban, a li-ionos akkumulátorokkal való munkavégzés környezet- és pénztárcabarát is. A lítiumion töltése nem jár gázfejlődéssel, nincs szaga, és nem szennyezi a környezetet. A CO2-kibocsátást is jelentősen csökkenti. Minden targoncához egyetlen akkumulátorra van szükség, mert nem kell cserélni az akkumulátort. Ráadásul a li-ion akkumulátorok élettartama bizonyítottan 3-szor hosszabb, mint azé az savas akkumulátoré, amelynek a helyére kerül. Míg az savas akkumulátorok karbantartást igényelnek, és így többletköltséggel járnak, addig a li-ion technológia költségtakarékos, és hosszútávon kifizetődő. Ezenfelül, a Toyota árelőnyt tudott kínálni a Meira Novának a versenytársakhoz képest.

„Számos oka van, amiért a Toyota li-ionos technológiáját választottuk: a kedvező ár mellett többek között azért is, mert nincs szükség akkumulátorcserére, és így nem merülnek fel extra szervizköltségek” – mondja Timo Juvonen, a Meira Nova szervizvezetője. A Meira Nova már korábban is pozitívan tekintett a Toyotával való együttműködésre, és a li-ion akkumulátorok által kínált előnyök csak megerősítették azt a döntésüket, hogy a további li-ionos meghajtású targoncákat is a Toyotától szerezzék be. E targoncák megbízhatósága és a befektetések nyilvánvaló megtérülése valóban egyedülálló.

A Toyota li-ionos választéka

A Toyota Material Handling Europe li-ionos választékában megtalálhatók többek között motoros palettázó targoncák, rakatoló, komissiózó, tolóoszlopos és vontató targoncák, továbbá egy 48 V-os ellensúlyos targonca, amely az első ilyen termék a piacon.

A li-ionos akkumulátortechnológia főleg többműszakos üzem esetén előnyös. Mivel ezek az akkumulátorok alkalmanként rövid ideig is tölthetők, nincs szükség sem akkumulátorcserére, sem tartalékakkumulátorra vagy töltőhelyiségre. A targoncák ehelyett gyorsan feltölthetők a szünetekben. A li-ionos akkumulátorok karbantartást sem igényelnek, így a szükségtelen állásidő is minimálisra csökken, ez pedig javítja az üzemi termelékenységet.

Ez is érdekelheti

A Swarm targonca árnyéka

Innováció és jövőbeli technológia

A Toyota értékek és az iparág kihívásai által egyaránt inspirált központban ügyfeleinket szem előtt tartva tervezzük meg az anyagmozgatási megoldásokat.

Tudjon meg többet >
Gépkezelő BT Optiot használ komissiózásra

Termékkínálatunk

Tekintse meg villástargoncáink teljes kínálatát, beleértve tolóószlopos, palettázó és komissiózó targoncáinkat.

Tudjon meg többet >
Emberek targoncát néznek

Fenntarthatósági tervünk

Együtt változást érhetünk el, maximalizálva a biztonságot, csökkentve a környezetre gyakorolt hatást és optimalizálva az üzleti folyamatokat. 

Tudjon meg többet >

Toyota Production System

Gyártási rendszerünk a „lean” alapelveken és a „pull” rendszeren alapul, ami azt jelenti, hogy csak azt gyártjuk le, amit Ön megrendel.

Tudjon meg többet >