Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson Önnek. OK

6 ötlet a hűtött raktárak racionális működtetéséhez

A hideg környezetben jelentkező egyik legnagyobb kihívás a termékek számára ideális hőmérséklet folyamatos biztosítása úgy, hogy közben a költségek is elfogadhatók maradjanak. Mindezt a targoncák üzembiztonságának rontása nélkül kell elérni. Kihívást jelenthet még az akkumulátorkapacitás optimalizálása, a helykihasználás maximalizálása, valamint a páralecsapódás okozta problémák kezelése. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány hasznos ötletet, amelyekkel javítható az üzemeltetés hatékonysága.

1. A megfelelő berendezések és eszközök használata

A megbízható, gyors és jól irányítható anyagmozgató gépek biztosítják az áruk zökkenőmentes szállítását, úgy, hogy közben a friss termékek nem romolnak meg. A hűtőházban végzett munka az egyik legnagyobb kihívásokkal járó feladat az anyagmozgató gépek számára, hiszen a fagypont alatti hőmérsékletek hatással lehetnek a targoncák működésére is. A leállások és a javítási költségek kiküszöbölése érdekében fokozottan javasolt kifejezetten hűtőházi használatra tervezett targoncák alkalmazása, amelyek speciális funkciókkal, köztük hideg időben használható olajjal, rozsdamentes acélból készült tengelyekkel vannak ellátva. A működés előtti ellenőrzéssel a gépkezelők biztosra mehetnek annak tekintetében, hogy a gép készen áll a munkavégzésre, és nem kell majd a hidegben különféle problémákkal bajlódni. 

2. Mindent a helyére

A hűtőházak optimális helykihasználtsága elsőrendű fontosságú. Ezért mindent el kell követni a rendelkezésre álló hely megfelelő kihasználása érdekében. A legjobb, ha a rendelkezésre álló hely legjobb kihasználását lehetővé tévő tárolási opciókat választ. Az automatizált rakatszállítók például jól kihasználják a helyet, folyamatosan nagy teljesítménnyel működnek, és használatuk nyomán kevesebb embernek kell dolgozni a hűtőházban.

3. Új tápellátási lehetőségek

Tudta, hogy a lítium-ion akkumulátorok a hidegben szinte alig veszítenek teljesítményükből, és energiahatékonyságuk akár 30%-kal is jobb lehet az ólomsavas akkumulátorokénál? A lítium-ion akkumulátorral ellátott berendezések hosszabb ideig üzemelnek, alkalomszerűen tölthetők, amire akár a hűtőházban is lehetőség van, hiszen a rendszer fűtéssel is rendelkezik. Mindezeknek köszönhetően a targoncák egy egész műszakot képesek folyamatosan végig dolgozni.

Tudjon meg többet a hűtőházi targoncákról

4. Első a dolgozók kényelme

A megfelelő munkaruházat mellett a dolgozók termelékenységére jótékony hatással vannak az intuitívan használható és megbízható berendezések, amelyek kényelmes és meleg környezetet biztosítanak a hideg raktárban. A fűtött fülkével ellátott tolóoszlopos targoncákkal például nagy mértékben javíthatók a munkavédelmi mutatók. A fülkék fűtésére fordított magasabb költség hamar megtérül, hiszen a kényelmes munkakörülmények miatt a termelékenység a teljes műszak során magas marad, és kevesebbet is kell pihennie a gépkezelőknek. Ez utóbbiak gyakran előfordulnak a hűtőházakban, és általában a termelékenység 10–15%-os csökkenését eredményezik.

5. Automatizálás az ismétlődő feladatok megkönnyítése érdekében

A hűtőházban dolgozók számának csökkentésére több eljárás is létezik, az egyik legegyszerűbb azonban az, hogy bizonyos folyamatokat automatizálnak. A raklapok szállítását automatikusan végző raktári targoncák folyamatosan vezethetők be. A raktárban uralkodó zord körülményeknek nem kitett dolgozók másféle feladatokkal foglalkozhatnak.

6. Folyamatos szerviz a magas rendelkezésre állás jegyében

A hideg és nedves környezetben való munkavégzés nagy igénybevételt jelent a gépek számára. A non-stop megbízható üzem egyik alappillére, hogy eredeti alkatrészek és szakképzett szerelők álljanak rendelkezésre. Intelligens targoncáink a telematikai rendszereknek köszönhetően fontos adatokat biztosítanak, amelyek birtokában javítható a targoncák szervizelési színvonala. Javasoljuk, hogy igényeljen szervizelési tervet, különösen akkor, ha a targoncákat jelentős kihívásokkal járó környezetben, például hűtőházakban használja.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Az alábbi módon lépjenek velem kapcsolatba

Ez is érdekelheti

Automata megoldások

A raktári targoncák hatékonyságának és rugalmasságának optimalizálásáért különféle automatizálási megoldásokat kínálunk. 

Tudjon meg többet

Lítiumionos energiaellátás a Toyotától

Már a teljes kínálatunkhoz elérhető a beépített lítiumion-akkumulátor, melyet saját magunk állítunk össze a Toyota minőségi TPS-előírásainak megfelelően.

Tudjon meg többet
Targoncavezető egy BT Movit targoncán egy autógyárban

Gyártás

Büszkék vagyunk arra, hogy mindig a legjobb megoldásokat szállítjuk, amelyekkel Ön lean gyártási folyamatokat alkalmazhat.

Tudjon meg többet >
Szerviz technikus szervizeli a Toyota targoncát

Szerviz

Olyan szervizcsomagokat kínálunk, amelyek biztosítják vállalkozása folyamatos működését. Hozza ki a legtöbbet targoncáiból. Forduljon hozzánk bizalommal.

Tudjon meg többet >