Weboldalunk cookie-kat használ annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson Önnek. OK

Ferrarai gyár

48%-kal több emelőoszlopot gyártottunk Ferrarában, mégis 9%-kal kevesebb energiát használtunk fel

Fenntarthatósági stratégiánk részeként célunk, hogy a lehető legalacsonyabbra csökkentsük az energiafelhasználást és a CO2-kibocsátást. Saját munkafolyamataink energiahatékonyságának javítása egyszerre kíméli a bolygót és a saját pénztárcánkat. Ugyanakkor abban is segít, hogy jobban megértsük ügyfeleinket, akik alapvető célnak tekintik az energiafelhasználás jelentős csökkentését.

Az olaszországi gyár egyedi emelőoszlopokat állít elő

2005-ben megvásároltuk a Lift Truck Equipment (emelőtargonca-felszereléseket gyártó, LTE) gyárat az olaszországi Ferrarában. 1976 óta sikeresen működött: speciális emelőoszlopokat és kapcsolódó felszereléseket tervezett és fejlesztett villástargoncákhoz.

A gyár szabványos és egyedi emelőoszlopokat, villaállítókat és integrált oldalmozgatókat gyárt, és ezzel számos villástargonca-ügyfelet szolgál ki (ellensúlyos, raktári, oldalrakodó és terepi targoncák). A gyárban évente több mint 10 000 emelőoszlop készül.

ISO 50001 tanúsítvány

Az LTE megvásárlása óta a Toyota Production System (TPS) szerint dolgozunk; ez a gyártási rendszer szervezi a gyártási, tervezési és logisztikai folyamatokat a gyárban, és célja, hogy ügyfeleinknek a legjobb minőségű termékeket biztosítsa.

A TPS „just-in-time” alkatrész- és munkaerő-biztosítási elve arra ösztönözte csapatunkat, hogy alkalmazni kezdje az ISO 50001 szabványt az energia „just-in-time” elv szerinti biztosítására is. Ez a nemzetközi energiagazdálkodási szabvány segít a vállalatoknak az energiafelhasználás és a CO2-kibocsátás csökkentésében, ami a klímaváltozás egyik legfontosabb előidézője. Esetünkben ez azonnali megtérülést és ügyfeleinknek versenyképesebb jövőbeni értéknövekedést is jelentett.

Fokozatos fejlesztések

A tanúsítvány alapján „just-in-time” felügyeleti rendszert vezettünk be, ami leegyszerűsítette az energiafelhasználáshoz kapcsolódó paraméterek elemzését. Ez négy éven belül fejlesztéseket vont maga után a világítás, az elektromotorok és a gázfogyasztás területén.

Világítás

A neonfények helyett bevezetett intelligens LED-lámpáknak köszönhetően a gyár az alábbi megtakarításokat érte el:

  • 155,144 MWh/év
  • 139 000 EUR öt év alatt
  • 62 tonna CO2/év
  • 29 tonna nyersolaj/év

Az összehasonlítás minden adat esetén a Toyota Material Handling Europe 2012-es pénzügyi évéhez képest készült, amely meghatározta a környezeti célokat. A marást végző részlegen kicseréltük az átlátszó fedelet, hogy több természetes fény jusson be a gyárba, és ezzel évi 10 666 kWh megtakarítást értünk el.

Elektromos motorok

Teszteltük az elektromotorokat üzem közben, és ahol szükséges volt, a régi alkatrészeket új, energiahatékony alkatrészekre cseréltük, így sikerült javítanunk az elektromotorok hatékonyságát. Előírásaink értelmében, ha egy régi motor meghibásodik, mindig a leginkább energiahatékony új modellre cseréljük az azonos típusú helyett. Ezzel a gyár 14 350 euró megtakarítást realizált évente.

Gázfogyasztás

A bevonóüzemben alacsony hőmérsékleten száradó festékeket kezdtünk használni, mert ezek tartósabb bevonatot képeznek. A festékszárító kemencék hatékonyságát szintén ellenőriztük, és megfelelően korrigáltuk. Ezzel az éves gázfogyasztást 2 GWh-val sikerült csökkentenünk, miközben 48%-kal nagyobb mennyiségű fényezését végeztük el.

Következő lépések

A fenntartható fejlődés lényege, hogy a növekedés ne függjön az erőforrás-felhasználástól. A szabvány Deming ciklusa révén (Tervezés-Megvalósítás-Ellenőrzés-Beavatkozás) folyamatosan javítjuk a gyár hatékonyságát, és ugyanakkor csökkentjük annak hatásait.

Bővítjük a ferrarai emelőoszlop-gyárat, hogy ki tudjuk elégíteni a megnövekedett igényeket. Mivel már túlvoltunk a meglévő üzem energiafelhasználásának csökkentését célzó folyamaton, tudtuk, mire kell figyelnünk az új üzem üzembe helyezésekor. Ezért biztosak vagyunk abban, hogy további lépéseket is tehetünk a jövőben az energia hatékony felhasználása érdekében.

„Sok embernek kellett együtt dolgoznia az ISO 50001 energiagazdálkodási rendszer tanúsítványának megszerzéséért, és ez a csapatmunka tovább érezteti a hatását.” 

Costanzo Marsan, Folyamatirányítás 
Rudy Zaramella, Környezetvédelmi Szakértő 
Ferrarai gyár, Olaszország 
Toyota Material Handling Europe

Az ISO 50001 bevezetésének hatására:

  • 39%-kal csökkent az emelőoszlop gyártására fordított felhasznált energia
  • 33% less CO2 per mast produced
  • Több mint 150 000 euró megtakarítást értünk el évente
  • Megnövekedett a munkavállalói részvétel

Ez is érdekelheti

Tekintse meg targoncáinkat

Fenntartható fejlődés

Közösen biztonságosabbá tehetjük a folyamatokat, többet tehetünk környezetünkért, és optimalizálhatjuk az üzleti folyamatokat.

Tudjon meg többet
Elektromos ellensúlyos targonca rakodás közben

Elektromos ellensúlyos targoncák

Az igen strapabíró Toyota elektromos ellensúlyos targoncák bel- és kültéri anyagmozgatási feladatok széles skáláján vethetők be

Tudjon meg többet >
Belsőégésű motoros ellensúlyos targoncák kültéri munkavégzésen

Belsőégésű motoros ellensúlyos targoncák

Tonero modellek széles választéka könnyű, közepes vagy akár nagy igénybevételű rakodáshoz tervezve, ezek a targoncák jobb gyorsulást és emelési sebességet kínálnak, ezáltal növelve a produktivitást.

Tudjon meg többet >

Toyota Production System

Gyártási rendszerünk a „lean” alapelveken és a „pull” rendszeren alapul, ami azt jelenti, hogy csak azt gyártjuk le, amit Ön megrendel.

Tudjon meg többet >