Könnyű rakományok automatizált mozgatása

A könnyű áruk vontatásához a Toyota egy automata szállítókocsit, az Autopilot rendszert kínálja:

Automatikus TAE050 HD+ szállítókocsi, teleszkópos karral

  • akár 750 kg teherbírás
  • Euro raklapszállító

Automatikus TAE050 HD+ szállítókocsi, felcsavarozható polcrendszer

  • akár 140 kg teherbírás
  • kis dobozok vagy tárgyak

Automatikus TAE050 HD+ szállítókocsi, kompakt vontatóverzió

  • akár 175 kg a sebességtől és a talajviszonyoktól függően
  • Euro raklapszállító

Autopilot gépek működés közben

Egyszerű telepítés

A TAE050 HD+ működésének alapja, hogy a padlóba épített mágneses sávot követve veszi a vezetősáv mentén elhelyezett adók jeleit. Az anyagmozgatási munkafolyamatok meghatározását és a fel-, illetve lerakóhelyek kijelölését követően mindössze a sávot és a jeladókat kell a padlóra ragasztani, és már indítható is a rendszer. A művelettől és a szükségletektől függően az utasítások nagyon egyszerűek lehetnek a „lassú haladás”-tól vagy a „stop”-tól egészen a bonyolultabb feladatokig. A táblázat használatával olyan utasítások programozhatók, mint például a helyszínen történő bekapcsolás, előre meghatározott sebességgel történő haladás és a hangjelzés engedélyezése. Ez egy egyszerű automatizálási rendszer nagy rugalmassággal és állandó termelékenységi szintekkel.

Magas fokú pontosság

A markerek helyzetét a gép folyamatosan ellenőrzi; ehhez a markerek közötti távolságot figyeli. Amennyiben az értékek túllépik a 10%-os tűréshatárt, a targonca leáll. Költséghatékonyan biztosítható pontosság RFID-címkék alkalmazása nélkül.

 

Balesetmentes működés

A 7 külön mezőt is figyelő lézeres biztonsági rendszer leállítja a gépet, és hangjelzést ad, amikor a jármű elé személy vagy valamilyen tárgy kerül. Az opcionálisan elérhető 16 mezőt pásztázó szkenner vegyes vagy nagyon nagy forgalmú helyeken való használat esetén javasolt. A gumiszoknyával ellátott masszív fém lökhárító hatékonyan söpri félre az útból a kisebb akadályokat, amelyek esetleg megállítanák a targoncát. A figyelem és a biztonság fokozása érdekében a TAE050 HD+ testreszabott hangot is képes adni.

Egyszerű programozás

A speciális irányítási rendszer (PCC) programozása mindenféle különleges szoftver és berendezés nélkül elvégezhető. Minden zöld markernek saját száma van a táblázatban, és az Excel-ben létrehozott beállításkészletnek megfelelően több utasítás is hozzárendelhető a zöld markerekhez. A jármű legfeljebb 100 feladat elvégzésére képes.

Alacsonyabb egészségügyi és munkaerőköltség

A TAE050 HD+ sikerrel csökkenti az ismétlődő feladatok által a gépkezelőkre rótt terheket, hogy összetettebb műveletekkel foglalkozhassanak, és magasabb hatékonysággal végezhessék munkájukat. A legszigorúbb biztonsági előírásoknak való megfelelőségével ez az egyszerű automatizálási rendszer megelőzi a munka közben előforduló balesetek és egészségkárosodás kockázatát.

További tudnivalók a lépésenkénti automatizálásról >>

Vissza az automatizált megoldások oldalra >>

 

Kapcsolatfelvétel

Idáig már elolvasott mindent?

A Glud & Marstrand automatizált rendszereket vezet be a Toyota segítségével

A csomagolástechnikával foglalkozó cég a folyamatos növekedés, a hatékony és biztonságos logisztikai folyamatok szavatolása, illetve a versenyképesség javítása érdekében megköveteli az automatizálást.

Esettanulmány: Glud & Marstrand >>

Uponor gyárban automatizált lítiumionos targoncák növelik a hatékonyságot

Az automatizált targoncák segítik a 24 órás termelést az Uponor gyárban, az anyagmozgatás csak az akkumulátorok töltése alkalmával áll meg.

Tudjon meg többet >

Összes törlése