6 ötlet a hűtött raktárak racionális működtetéséhez

A temperált környezet egyik legnagyobb kihívása, hogy a termékek megfelelő hőmérsékletét fenntartsuk, miközben a költségeket próbáljuk minimalizálni. Ezt úgy kell kivitelezni, hogy a targoncák megfelelő működését ne veszélyeztessük. 

További kihívások lehetnek, az akkumulátorok kapacitásának optimalizálása és a kondenzáció okozta hatások minimalizálása.  Ezeknek a megoldásához szolgálunk az alábbiakban ötletekkel. 

1. Használja a megfelelő eszközöket

A megbízható, gyors és könnyen manőverezhető anyagmozgató eszközök hozzájárulnak az áruk könnyedd mozgatásához, ezzel minimalizálva a friss áruk megromlásának az esélyét. A hűtőházi körülmények az egyik legnagyobb anyagmozgatási kihívás, hiszen a zéró alatti hőmérséklet befolyásolhatja a targonca működését. Ezért a meghibásodások és a javítási költségek elkerülése érdekében ajánlott az erre a körülményre speciálisan kifejlesztett gépeket használni. Továbbá egy üzembe helyezés előtti átvizsgálással meggyőződhetnek arról, hogy a targonca a megfelelő állapotban van a munkavégzéshez és nem szükséges a temperált környezetben erre időt fecsérelni.

2. Töltsük meg a jégvermet

A hűtőházak tér kihasználtsága nagyon költséges. Ezért a raktárhelyiség kihasználtságát és tárolási kapacitását optimalizálni kell. Az automata RadioShuttle megoldásainkkal minimalizálhatják a temperált környezetben dolgozók számát és maximalizálhatják a sebességet és a helykihasználtságot.

3. Vizsgálja meg az új energiamegoldásokat

Tudta, hogy a lítiumion akkumulátorok temperált környezetben csekély mértékben veszítik az akkumulátor teljesítményét és energiahatékonyságuk 30%.al magasabb,mint az ólomsavas akkumulátoroknak? Ez lehetővé teszi a hosszabb futási időt és az akkumulátor fűtési megoldásának kösöznhetően temperált környezetben is tölthetőek a gépek, így a műszakokat folyamatosan ki tudják szolgálni.

4. Figyeljen oda a dolgozók munkakörülményeire

A megfelelő ruházat mellett a munkavállalók termelékenységét elősegíti a megbízható felszerelések, amelyek melegen tartják őket a temperált környezetben is. Például, ha az emelőtargoncákat fűtött kabinnal szereli fel, akkor nagyban hozzájárulhat az alkalmazottak egészségéhez és biztonságához. A fűtött kabinnal járó extra költségek gyorsan megtérülnek, mivel a termelékernység magas marad a komfortosabb munkakörülményeknek köszönhetően. 

5. Fontolja meg az ismétlődő folyamatok automatizálását

A temperált környezetben dolgozók számának csökkentésének egyik egyszerű módja, egyes folyamatok automatizálása. Az automatizált raktári targoncák bevezetése lépésről lépésre történhet. Az alkalmazottak alternatív feladatokat kaphatnak, hiszen már nem lesznek kitéve a temperált munkakörülményekhez.

6. Tarts lépést a szervizzel

A temperált munkakörnyezet nagyon megterhelő a gépek számára. A képzett szerelő munkatársak és az eredeti alkatrészek elengedhetetlenek, hogy a nap 24 órájában hatékonyan működjenek a gépek. Okostargoncáinkkal képesek vagyunk fejleszteni munkafolyamatait, a telematikai adatokkal pedig növelni a szerviz hatékonyságát. Temperált körülményeknél mindig azt tanácsoljuk, hogy kérjen egy szervizelési tervet.

Tudjon meg többet a temperált környezetről
Összes törlése